Het jaar van de drieën en de zessen en een zomerjurk voor mezelf om dit te vieren! 

 mei 31, 2018

Door  Nele

Mijn eigen verjaardag kon ik niet laten passeren zonder een zelfgenaaide zomerjurk! (Zeg nu zelf, een beetje selfish sewing kan geen kwaad hé)

​Dit jaar is het bij ons thuis het jaar van de drieën en de zessen. Iedereen die verjaart krijgt enkel drieën en/ of zessen 🙂 .

David was de eerste die verjaarde. Hij werd 36 en kreeg deze Fritz​ mannenportefeuille!

Oona was de volgende. Zij werd 3 en kreeg een kleedje met Flamingo's en glitters...

​En nu was het dus mijn beurt! Ik werd er 33 en maakte voor mezelf een zomerjurk als feestkleed. 🙂 

Deze zomerjurk stond al lang op mijn to-sew-lijstje en nu had ik eindelijk de ideale gelegenheid om deze te naaien!

​Het stofje vond ik bij Stoffen Artevelde op de Vrijdagsmarkt. Het is een heerlijk dun rekbaar stofje. Ideaal voor zomerkleedjes of bloesjes of shortjes... Het is echt superaangenaam om te dragen en zeker op warme zomerdagen!

Ik deed een poging om mezelf zo goed mogelijk op te meten en volgde de maattabel die in het tijdschrift staat. De pasvorm viel meteen goed mee, toch waren wat aanpassingen nodig. Ik kreeg hierbij de hulp van Christa en mijn zus, want spelden terwijl je het kleedje aanhebt en in de spiegel kijkt is niet echt handig...

Ik moest het bovenstuk wat versmallen en en het achterlijfje iets inkorten. De lengte is nu net goed, maar ik had niet veel overschot dus werkte met een dunne zoom.

Ziezo, dit is het resultaat!

​Ik naaide de overslag met enkele steekjes vast, want je moet toch kunnen bewegen zonder dat die open valt. Ik had ook geen zin om een topje te moeten dragen onder dit zomerkleedje. 

​Op naar de laatste verjaardag en de laatste 6 voor Maya 😉

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort! 

​Patroon: Ottobre Woman Lente/zomer 2/2016: Tropical Flowers

Stof: Jersey bedrukt met bladeren Nooteboom Textiles van Stoffen Artevelde

Model: Nele


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • Echt een hele leuke! Ik heb morgen een blogpost gepland met hetzelfde stofje dus ik weet dat dit niet alleen een mooie jurk maar ook een aangename is om te dragen.

    • Aha ik ben benieuwd! Goeie stofkeuze 😉 Echt een superaangenaam stofje hé, wel rekkend, maar toch niet te spannend…

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >