Over OOYAmade

Welkom op OOYAmade.be! 

Hier vind je blogartikels over naaien, werkbeschrijvingen, (gratis) patronen en DIY naaiboxen (= alles in huis om meteen aan de slag te gaan). Ennnnnn, je kan nu ook workshops volgen in het OOYAmade atelier! 

Wie ik ben en hoe OOYAmade is ontstaan

Wie mij, Nele, een beetje kent, weet dat ik altijd creatief bezig ben op veel verschillende vlakken. Ik heb dan ook superveel interesses en hobby’s waaronder zingen, piano spelen, filmmuziek schrijven, oorringen maken, binnenhuisinrichting, haken, koken, breien, verhalen schrijven, naaien en nog vanalles dat ik nu vergeet. Kiezen is dan ook niet gemakkelijk ;).

Hoe het idee voor OOYAmade dan gegroeid is? Ik neem jullie even mee terug in de tijd...

1985

Kleine Nele werd geboren en ik bleek al snel een creatieve duizendpoot te zijn met ongeveer 1 miljoen interesses en hobby’s.

2012

In 2012 was ik voor de eerste keer zwanger en dat betekende meteen stoppen met werken omdat ik in het buitengewoon onderwijs les gaf. Ik besloot om me in te schrijven voor naailes en kreeg daar nieuwe ‘collega’s’. Ik vond het superleuk om met hen samen één middag in de week te naaien. (Ik bleef dan ook jaren lang hangen bij dezelfde groep omdat het zo gezellig was 😉 ).

2013

Toen Maya geboren was, ging ik terug aan de slag en maakte ik even een sprongetje weg van het onderwijs naar dagbesteding bij volwassenen met een zware mentale beperking.

2015

In 2015 kwam Oona eraan en moest ik opnieuw stoppen met werken. Na haar geboorte ging ik terug aan de slag in het buitengewoon onderwijs, want lesgeven had ik toch wel echt gemist.

2017

2017 was het jaar van ‘finding Nele’ Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en voelde me enkel nog mama en leerkracht en daar moest iets aan veranderen! Ondertussen was ik blijven naaien en ontwerpen en had ik mijn liefde voor schrijven terug gevonden.

2018

OOYAmade is opgestart in januari 2018 als blog. Ik wou graag mijn naaisels en patronen en werkbeschrijvingen delen met jullie. OOYA is een samentrekking van OOna en MaYA. Ik naai zoals ik kook 😉 . Ik geef altijd m'n eigen "touch" aan een bestaand ontwerp door een speciaal stiksel, een gekleurd biesje, een unieke knoop, een leuke voering of nog iets anders te gebruiken.

2019

Dankzij OOYAmade vond ik een stukje van mezelf terug. Ik slaagde erin om wekelijks een nieuwe blog te plaatsen, mocht ontwerpen voor Veritas en mijn eerste DIY-sewbox kwam op de markt. Allemaal kleine overwinningen die smaken naar meer.

2020

2020 was het jaar van de geboorte van Siem en we verhuisden met het hele gezin naar een nieuw huis met ruimte voor een groot atelier waar ik ook mensen kan ontvangen.

2021

Corona strooide even roet in het eten, maar ik mag nu eindelijk de eerste workshops aankondigen! Ik doe mijn best om het gezellig, laagdrempelig en vooral creatief te houden.

2022

Meet OTTO! 


Kijk gerust op je gemak eens rond op de site en hopelijk tot binnenkort online of in het echt! 

Lieve groetjes, 

Nele

>