Welkom Siem! 

 augustus 24, 2020

Door  Nele

​Eindelijk, hier ben ik dan terug met een nieuwe blogpost... Op 24 januari werd Siem geboren. Een broertje voor Maya en Oona. En een nieuwe baby betekent ook nieuwe babykleertjes!

​Welkom Siem

​Sindsdien stond de naaitijd even stil, maar de (gewone) tijd ging helaas supersnel vooruit! Dankzij corona werd het hier heel druk met drie kindjes in huis...

​één van de weinige gestolen naaimomentjes

​en vooral ondertussen niet vergeten om mijn kleine kunstenaars in de gaten te houden 😉

Gelukkig naaide ik voor Siem al een outfit voordat hij geboren werd.

​Een truitje, broekje en rompertje

Hij heeft de outfit ondertussen veel gedragen en is er alweer uitgegroeid, want babietjes groeien nu eenmaal zo ongelooflijk snel... Het lijkt alweer zo lang geleden dat hij voor de allereerste keer deze babykleertjes aan had. We waren nog in het ziekenhuis en Siem was twee dagjes oud/jong.

​Twee dagjes oud, met een nog veel te grote outfit <3 <3 <3

Ik naaide een oliverbroekje, de klassieker onder de gratis babypatroontjes. Een rompertje en een omkeerbaar truitje uit Ottobre. Het romperpatroon pastte ik wel wat aan, want toen ik het patroon op een gekocht rompertje legde, bleek het nogal breed en kort. Ik knipte het patroon dus zonder naadwaarde en verlengde het een klein beetje.

​Het groene stofje is superzacht en knuffelig (en Siem natuurlijk ook 😉 ).

Ik kocht een biesgeleider voor op mijn Janome coverlock en hiermee kan ik vanaf nu supermooie boordjes maken. Het is eventjes oefenen, maar het belangrijkste is dat je stroken knipt van de juiste breedte. Hiervoor kan je eigenlijk eender welke tricot of boordstof gebruiken. Het voordeel van een gewoon tricotstofje is dat de boordjes niet superdik worden. Dit is zeker voor babykledij heel handig.

​Nog wat fotootjes... Wat groeit hij snel!

​Eerste kant van de trui

​Tweede kant van de trui

​Stoer

​en schattig

​Bij opa op de schoot...

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort! (pinky promise)

Patronen: 

broekje: Gratis patroon Oliver van Emma en Mona en Minniemie

romper: 'Sausage dog' uit Ottobre 4/2014

​truitje: 'Sweatheart' jasje met kap uit Ottobre 4/2013

Stoffen: stoffenspektakel plus zwarte tricot uit voorraad, gekleurde drukknoopjes van prym

Model: Lieve (kleine) SiemDit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >