VeriTASSEN ontworpen door OOYAmade! 

 oktober 8, 2018

Door  Nele

Marjolein van Flaflinko organiseert deze maand terug de stik Belgique-blogtour waarin verschillende bloggers aan de slag gaan met Belgische stoffen en patronen. Mijn veriTASSEN passen perfect in het thema, want ze werden door mij ontworpen, voor de Belgische winkel Veritas, dus dubbel Belgisch!

​Eventjes terug in de tijd... Op 16 april plaatste ik mijn eerste zelfgemaakte handtas op de blog. Begin juli kreeg ik de vraag of ik handtassen wilde ontwerpen voor Veritas. Wow?! was mijn eerste reactie, wat een eer! Super, dat zie ik zitten! Meteen gevolgd door de twijfels... Kan ik dat wel? Kan ik op tijd klaar raken? Wat verwachten ze dan precies?... 

Ik ging langs in het hoofdkantoor in Kontich, kreeg meer info, zei ja en vertrok twee dagen later voor twee weken op reis. Niet direct ​de perfecte timing, want de stress kwam tijdens die twee weken geregeld eens piepen. 

Thuis gekomen ging ik meteen aan de slag. De opdracht was om een grote en een kleine tas te ontwerpen en van elke tas vier stuks te naaien die telkens een duo vormen. Ik maakte mijn eerste ontwerp en ging op zoek in de Veritas naar de nodige materialen om mijn ontwerp te kunnen maken. Van zodra het naaien begon, viel de stress weg en kon ik vol vertrouwen verder doen. Ik haalde de deadline vlotjes en kon de tassen een dag op voorhand afgeven. Joepie!

De werkbeschrijvingen namen nog eens heel wat tijd in beslag en daarbovenop kwam dan nog eens het uittekenen van de patronen. Ik moet zeggen dat ik die twee dingen toch echt wel onderschat heb! Het patroon en de werkbeschrijving vind je hier.

Maar ik kan jullie nu heel trots mijn zelf ontworpen veriTASSEN voorstellen! Ik maakte vier verschillende setjes, telkens met een grote en een kleine tas. ​In de grote tas maakte ik een vak voor portefeuille en een vak voor smartphone en een sleutelhanger. De kleine tas heeft een rekkertje voor balpennen, een vakje voor de smartphone en twee vakjes om kaarten in te stoppen. 

Welke combi zouden jullie kiezen? 


​Combi 1: Zwart-wit-oker

voorvak met drukknoop, binnenvak voor GSM en portefeuille, sleutelhanger om sleutels niet kwijt te raken

​binnenvak voor GSM en kaarten

​Combi 2: kurkleer-oker-zwarte skai

Luipaardprint aan de binnenkant 🙂

Glitters en rode luipaardprint

​Combi 3: Vilt-rood

​kaartenvakjes om altijd snel je kaarten terug te vinden!

​Combi 4: vilt-blauw

Wil jij dit patroon ook graag hebben? De patroondelen en de werkbeschrijving vind je HIER!

​Benieuwd naar de materialen om deze tassen te maken? Neem dan een kijkje op de site van de Veritas bij de creatieve ideeën!

​Bedankt Veritas voor deze kans en wie weet tot een volgende keer!

En aan jullie bedankt om te komen lezen!

​Ik ben niet de enige die lekker Belgisch blogt vandaag. Ga snel eens kijken welke Belgische naaisels de andere blogsters deze week maakten!

FlaflinkoSewing à la CarteNaaisdrovjeJust DelphineBlogliesjeWilwarinCoutureLarthSkwadraatliveKhadetjesMimalokiAdivastyleNoxeemaMiss PixiePlus 2 is 5!Miel de FleurKrullenbol

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

 • Ik vind deze tassen zo mooi. Ik heb aan mijn dochter beloofd om ook een setje voor haar te maken. Mag ik vragen met welke naaimachine je deze tassen kan maken? Ik moet een nieuwe aankopen en die machine moet dus zeker overweg kunnen met zwaardere stoffen.

  • super! Veel succes en ik ben benieuwd naar het resultaat! Stuur je mij een fotootje door? Of je mag me ook taggen op instagram of facebook moest je daar foto’s delen 😉 Wat de naaimachine betreft. Ik heb een Pfaff Quilt Ambition 2.0, maar dat lukt zeker ook op andere machines. Ik zou het eens navragen bij de winkel waar je een naaimachine zou kopen, die zullen je beter kunnen helpen met de voor- en nadelen van de verschillende opties… Als je tijdens het maken nog hulp zou nodig hebben, aarzel niet om mij te contacteren, ik help je graag verder! Je dochter heeft geluk met zo’n mama 🙂

  • Een vilt-madam 🙂 het handige aan dat vilt is dat je het niet hoeft te verstevigen, want het blijft vanzelf lekker stevig!

 • Kiezen? Niks kiezen. Ik vind ze allemaal zo mooi. Het patroon heb ik meteen gedownload daar ga ik mee aan de slag. Er wachten nog een paar LS2G uitdagingen deze maand.

 • Amai wat een leuke uitdaging dat jij kreeg! En je mag best fier zijn op het resultaat. Persoonlijk vind ik de eerste twee versies het mooiste. Lijkt me een goed patroon, waar je heel veel kanten mee op kan.

 • Wauw, ik sta even versteld van je tassen. Ik ben fan van combi 2. Maar ik en handtassen dat gaat echt niet goed samen. Misschien kunnen we dit wel eens samen maken. Je mag echt trots zijn op jezelf.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


  >