VeriTASSEN ontworpen door OOYAmade!

Marjolein van Flaflinko organiseert deze maand terug de stik Belgique-blogtour waarin verschillende bloggers aan de slag gaan met Belgische stoffen en patronen. Mijn veriTASSEN passen perfect in het thema, want ze werden door mij ontworpen, voor de Belgische winkel Veritas, dus dubbel Belgisch!

​Eventjes terug in de tijd... Op 16 april plaatste ik mijn eerste zelfgemaakte handtas op de blog. Begin juli kreeg ik de vraag of ik handtassen wilde ontwerpen voor Veritas. Wow?! was mijn eerste reactie, wat een eer! Super, dat zie ik zitten! Meteen gevolgd door de twijfels... Kan ik dat wel? Kan ik op tijd klaar raken? Wat verwachten ze dan precies?... 

Ik ging langs in het hoofdkantoor in Kontich, kreeg meer info, zei ja en vertrok twee dagen later voor twee weken op reis. Niet direct ​de perfecte timing, want de stress kwam tijdens die twee weken geregeld eens piepen. 

Thuis gekomen ging ik meteen aan de slag. De opdracht was om een grote en een kleine tas te ontwerpen en van elke tas vier stuks te naaien die telkens een duo vormen. Ik maakte mijn eerste ontwerp en ging op zoek in de Veritas naar de nodige materialen om mijn ontwerp te kunnen maken. Van zodra het naaien begon, viel de stress weg en kon ik vol vertrouwen verder doen. Ik haalde de deadline vlotjes en kon de tassen een dag op voorhand afgeven. Joepie!

De werkbeschrijvingen namen nog eens heel wat tijd in beslag en daarbovenop kwam dan nog eens het uittekenen van de patronen. Ik moet zeggen dat ik die twee dingen toch echt wel onderschat heb! Het patroon en de werkbeschrijving vind je hier.

Maar ik kan jullie nu heel trots mijn zelf ontworpen veriTASSEN voorstellen! Ik maakte vier verschillende setjes, telkens met een grote en een kleine tas. ​In de grote tas maakte ik een vak voor portefeuille en een vak voor smartphone en een sleutelhanger. De kleine tas heeft een rekkertje voor balpennen, een vakje voor de smartphone en twee vakjes om kaarten in te stoppen. 

Welke combi zouden jullie kiezen? 


​Combi 1: Zwart-wit-oker

voorvak met drukknoop, binnenvak voor GSM en portefeuille, sleutelhanger om sleutels niet kwijt te raken

​binnenvak voor GSM en kaarten

​Combi 2: kurkleer-oker-zwarte skai

Luipaardprint aan de binnenkant 🙂

Glitters en rode luipaardprint

​Combi 3: Vilt-rood

​kaartenvakjes om altijd snel je kaarten terug te vinden!

​Combi 4: vilt-blauw

Wil jij dit patroon ook graag hebben? De patroondelen en de werkbeschrijving vind je HIER!

​Benieuwd naar de materialen om deze tassen te maken? Neem dan een kijkje op de site van de Veritas bij de creatieve ideeën!

​Bedankt Veritas voor deze kans en wie weet tot een volgende keer!

En aan jullie bedankt om te komen lezen!

​Ik ben niet de enige die lekker Belgisch blogt vandaag. Ga snel eens kijken welke Belgische naaisels de andere blogsters deze week maakten!

FlaflinkoSewing à la CarteNaaisdrovjeJust DelphineBlogliesjeWilwarinCoutureLarthSkwadraatliveKhadetjesMimalokiAdivastyleNoxeemaMiss PixiePlus 2 is 5!Miel de FleurKrullenbol
 • Linda Colin schreef:

  Ik vind deze tassen zo mooi. Ik heb aan mijn dochter beloofd om ook een setje voor haar te maken. Mag ik vragen met welke naaimachine je deze tassen kan maken? Ik moet een nieuwe aankopen en die machine moet dus zeker overweg kunnen met zwaardere stoffen.

  • Nele schreef:

   super! Veel succes en ik ben benieuwd naar het resultaat! Stuur je mij een fotootje door? Of je mag me ook taggen op instagram of facebook moest je daar foto’s delen 😉 Wat de naaimachine betreft. Ik heb een Pfaff Quilt Ambition 2.0, maar dat lukt zeker ook op andere machines. Ik zou het eens navragen bij de winkel waar je een naaimachine zou kopen, die zullen je beter kunnen helpen met de voor- en nadelen van de verschillende opties… Als je tijdens het maken nog hulp zou nodig hebben, aarzel niet om mij te contacteren, ik help je graag verder! Je dochter heeft geluk met zo’n mama 🙂

 • saskia schreef:

  ziet er supertof uit!

 • Noxeema schreef:

  Wauw wat een kans! Proficiat! En euh, kiezen? Ik neem ze wel allemaal 😛

 • Lenka Sovova schreef:

  tof! proficiat!

 • Adivastyle schreef:

  Amai zeg zo chic! Mag je fier op zijn!

 • Miss Pixie schreef:

  Waauw! Hoe tof! Ik ben fan van de laatste 2 versies.

 • Khadetjes schreef:

  Oh la la zeg, dat is niet niets! Proficiat met je patroon en al die uitvoeringen – zwaar fan van de grijs/gele versies hier.

 • Sonja schreef:

  Kiezen? Niks kiezen. Ik vind ze allemaal zo mooi. Het patroon heb ik meteen gedownload daar ga ik mee aan de slag. Er wachten nog een paar LS2G uitdagingen deze maand.

 • Davina schreef:

  waauw chique seg! Wat een leuk aanbod en tof dat je erop in ging! Ik vind de tweede combinatie het mooist.

 • mimaloki schreef:

  Amai wat een leuke uitdaging dat jij kreeg! En je mag best fier zijn op het resultaat. Persoonlijk vind ik de eerste twee versies het mooiste. Lijkt me een goed patroon, waar je heel veel kanten mee op kan.

 • An schreef:

  hele toffe tassen die je hebt gemaakt

 • Lisette schreef:

  Wauw wat gaaf! En ook zo verschillend allemaal! Ik ga voor de luipaard! Als u niet zo ver weg zou wonen kwam ik meteen langs voor de naaidag!

 • inge vanberghen schreef:

  Amai seg! Wat een eer! Maar terecht dat ze met jou in zee gingen!
  De laatste combo is mijn favoriet ?

 • Delphine schreef:

  Heel leuk, vooral het setje met kurkleer is mijn ding. Ik vind het leuke patroontjes, top gedaan

 • Runa Popje schreef:

  Wauw, ik sta even versteld van je tassen. Ik ben fan van combi 2. Maar ik en handtassen dat gaat echt niet goed samen. Misschien kunnen we dit wel eens samen maken. Je mag echt trots zijn op jezelf.

 • Vivian schreef:

  Wauw, wat knap zeg!! Ik ga voor de laatste optie, hoewel ik het kleurenpalet van de 1e ook erg kan waarderen!

 • Annemie schreef:

  waw Nele je bent een echt natuurtalent!

 • Super die tassen. Jij kan er de komende tijd, fanTAStisch tegenaan.

 • >