Tinnydress met baboushkas Let’s sti(c)k together FIFA 

 juni 18, 2018

Door  Nele

Marjolein lanceerde een nieuwe Let's sti(c)k together met als thema 'FIFA'. Ik naaide een Tinnydress met Russische popjes na heeeel lang brainstormen. 

Mijn gedachtengang ging als volgt: Fifa - voetbal - WK - Kawee - WK - Rusland - Tsjaikovski - Zwanenmeer - Rusland - Matroesjkas - baboushkas. 

Ik kocht ooit tijdens een citytrip in Lissabon een katoentje met kleine baboushkas op een gouden achtergrond. Ideaal voor een rokje of een kleedje. Ik vroeg Oona of ze liever een rokje of een kleedje wilde en ze koos voor... rarara 😉 een kleedje. 

​Vorige maand ging ik naar een late night shopping- avond bij Toverstof en tikte daar eindelijk (shame on me) het patroontje van de Tinnydress van Straightgrain op de kop. Hoog tijd dus voor mijn eerste Tinnydress! 

Ik koos voor een versie zonder kraagje, met aangeknipte kapmouwtjes en met cirkelrok. Ik had slechts een meter stof, dus het was millimeterwerk, maar ik kreeg er net alle patroondelen uit. Ik nam breedte drie jaar en lengte vier jaar op basis van de maattabel. 

Ik wilde dit kleedje naaien in 90 minuten, maar bleek toch verlengingen nodig te hebben om alles af te krijgen. Ik naaide ook door tijdens de rust 😉 .

Het ​startschot werd gegeven en na 7 minuten hingen de schoudernaden van buitenstof en voering bovenpand ineen. 

​T​ijdens de eerste helft kreeg ik een rode kaart voor het vastnaaien van de voering met 'understitching' aan de buitenstof. Dit trok tegen en ik haalde het stiksel uiteindelijk helemaal terug uit in de extra tijd.

​Tegen het midden van de tweede helft zat het bovenlijfje helemaal in elkaar.

​De match verliep verder vlot en ik scoorde met het inzetten van de blinde rits een mooie goal. 

​De match was eigenlijk afgelopen, maar gelukkig waren er verlengingen. Ik brak wel een naald bij het vaststikken van de voering op de rits, dus laat ons zeggen dat ik een penalty tegen kreeg.

De onderkant werkte ik af met een rolzoom op mijn overlock. Dit had ik nog nooit eerder gedaan, maar dit ging supervlot en is heel netjes! Ik verkies de rolzoom tot de man van de match!

​Na 2 uur en 21 minuten werd de wedstrijd eindelijk afgefloten. 

​Wat vinden jullie, heb ik de match gewonnen?

​Check zeker ook de prestaties van de andere spelers!

FlaflinkoGezien bij JustineGirlsinuniformblogSewing à la CarteLarthFrullemiekeStokstaartje doet het zoAdivastyleMa’am Musketier – BlogrevolutionMarieke FalderiekeTwo OwlettesKreAtrienMade for InkaSewBelViTessBlogliesje

Patroon: Tinnydress Straightgrain

Stof: buitenstof: stoffenvoorraad, blinde rits en voeringstof: veritas

Model: Oona


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • Mooie Tinny zeg! en wat een leuk geschreven blogpost, met de timer erbij 🙂 jammer van de rode kaart en de penalty maar een paar mooie saves! Knap verdedigingswerk 😉

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >