Tinnydress met baboushkas Let’s sti(c)k together FIFA 

 juni 18, 2018

Door  Nele

Marjolein lanceerde een nieuwe Let's sti(c)k together met als thema 'FIFA'. Ik naaide een Tinnydress met Russische popjes na heeeel lang brainstormen. 

Mijn gedachtengang ging als volgt: Fifa - voetbal - WK - Kawee - WK - Rusland - Tsjaikovski - Zwanenmeer - Rusland - Matroesjkas - baboushkas. 

Ik kocht ooit tijdens een citytrip in Lissabon een katoentje met kleine baboushkas op een gouden achtergrond. Ideaal voor een rokje of een kleedje. Ik vroeg Oona of ze liever een rokje of een kleedje wilde en ze koos voor... rarara 😉 een kleedje. 

​Vorige maand ging ik naar een late night shopping- avond bij Toverstof en tikte daar eindelijk (shame on me) het patroontje van de Tinnydress van Straightgrain op de kop. Hoog tijd dus voor mijn eerste Tinnydress! 

Ik koos voor een versie zonder kraagje, met aangeknipte kapmouwtjes en met cirkelrok. Ik had slechts een meter stof, dus het was millimeterwerk, maar ik kreeg er net alle patroondelen uit. Ik nam breedte drie jaar en lengte vier jaar op basis van de maattabel. 

Ik wilde dit kleedje naaien in 90 minuten, maar bleek toch verlengingen nodig te hebben om alles af te krijgen. Ik naaide ook door tijdens de rust 😉 .

Het ​startschot werd gegeven en na 7 minuten hingen de schoudernaden van buitenstof en voering bovenpand ineen. 

​T​ijdens de eerste helft kreeg ik een rode kaart voor het vastnaaien van de voering met 'understitching' aan de buitenstof. Dit trok tegen en ik haalde het stiksel uiteindelijk helemaal terug uit in de extra tijd.

​Tegen het midden van de tweede helft zat het bovenlijfje helemaal in elkaar.

​De match verliep verder vlot en ik scoorde met het inzetten van de blinde rits een mooie goal. 

​De match was eigenlijk afgelopen, maar gelukkig waren er verlengingen. Ik brak wel een naald bij het vaststikken van de voering op de rits, dus laat ons zeggen dat ik een penalty tegen kreeg.

De onderkant werkte ik af met een rolzoom op mijn overlock. Dit had ik nog nooit eerder gedaan, maar dit ging supervlot en is heel netjes! Ik verkies de rolzoom tot de man van de match!

​Na 2 uur en 21 minuten werd de wedstrijd eindelijk afgefloten. 

​Wat vinden jullie, heb ik de match gewonnen?

​Check zeker ook de prestaties van de andere spelers!

FlaflinkoGezien bij JustineGirlsinuniformblogSewing à la CarteLarthFrullemiekeStokstaartje doet het zoAdivastyleMa’am Musketier – BlogrevolutionMarieke FalderiekeTwo OwlettesKreAtrienMade for InkaSewBelViTessBlogliesje

Patroon: Tinnydress Straightgrain

Stof: buitenstof: stoffenvoorraad, blinde rits en voeringstof: veritas

Model: Oona


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Toen ik mama werd van Maya, had ik plots een goeie uitvlucht om niet enkel sporadisch cadeautjes voor kindjes van vrienden te naaien maar zo vaak als ik wilde te naaien voor mijn eigen dochter. Het feit dat ik zwanger m'n job niet meer mocht uitoefenen, was de perfecte gelegenheid om aan naailes te beginnen. Die lessen bleef ik volgen, nu al 6 jaar lang wat resulteerde in heel wat jasjes, rokjes en diverse cadeautjes. Ondertussen naai ik ook voor mezelf en ben ik grote fan van tassen naaien, patronen ontwerpen en werkbeschrijvingen maken. Op deze blog wil ik niet alleen tonen wat ik maak, maar hoop ik dus ook om jullie te inspireren om zelf te beginnen naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hoop via deze site ook andere naaiende mama's te leren kennen en ervarigen, tips enzo uit te wisselen. Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken,... Nu je hier bent, laat gerust een berichtje achter in de commentaren!

Nele

  • Mooie Tinny zeg! en wat een leuk geschreven blogpost, met de timer erbij 🙂 jammer van de rode kaart en de penalty maar een paar mooie saves! Knap verdedigingswerk 😉

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >