Sweaterdress met zelfgedrukte bloemenprint 

 maart 8, 2019

Door  Nele

Een sweaterdress die zowel stoer als feestelijk is, dankzij de gouden accenten en de zelfgedrukte bloemenprint.

​Oona is vier jaar geworden. Veel te snel natuurlijk, maar blijkbaar blijven die kindjes echt niet klein... En verjaren is ook wel leuk, want dan krijg je traditiegetrouw een verjaardagsjurk (hier vind je die van vorig jaar) en veeeeel cadeautjes. 

Sweaterdress bloemenprint

​cadeautjes...

Sweaterdress bloemenprint

E​enhoorns...

Sweaterdress bloemenprint

​Nog meer cadeautjes 😉

De stof zagen jullie eerder al, want die heb ik zelf gezeefdrukt. Ik maakte daar een tutorial van, dus laat je volledig gaan als het begint te kriebelen om zelf eens te zeefdrukken!

Sweaterdress bloemenprint

​De naden stikte ik plat met een omgekeerde coverlocksteek. Dit koste heel wat gevloek op de coverlock, want die bleef maar steken overslaan, maar de volhouder wint en dit accent maakt het jurkje helemaal af vind ik!

​Oona vond de bloemetjes gelukkig mooi en ik combineerde ze met gouden accenten in de boordstof en de stiksels. Lekker feestelijk en toch ook nog stoer.

Sweaterdress bloemenprint

Het patroon van deze sweaterdress gebruikte ik al eens om de twee zusjes te laten twinnen toen de blog net bestond. Ze dragen deze kleedjes nog altijd heel vaak. Dat van Maya begint nu echt te klein te worden, maar Oona past nog steeds in de vorige versie. Ik behield dus de maat, maar maakte de mouwtjes en de onderkant wel ietsje langer, zodat het ook lekker lang zal kunnen meegaan. 

Sweaterdress bloemenprint
Sweaterdress bloemenprint
sweaterdress bloemenprint
sweaterdress bloemenprint

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

​Patroon: sweaterdress: Ottobre 4/2016 Roses on grey

Stof: restje sweaterstof van de vorige versie bedrukt met zeefdruk. Gouden boordstof van de Stoffenkamer

Model: Oona


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Toen ik mama werd van Maya, had ik plots een goeie uitvlucht om niet enkel sporadisch cadeautjes voor kindjes van vrienden te naaien maar zo vaak als ik wilde te naaien voor mijn eigen dochter. Het feit dat ik zwanger m'n job niet meer mocht uitoefenen, was de perfecte gelegenheid om aan naailes te beginnen. Die lessen bleef ik volgen, nu al 6 jaar lang wat resulteerde in heel wat jasjes, rokjes en diverse cadeautjes. Ondertussen naai ik ook voor mezelf en ben ik grote fan van tassen naaien, patronen ontwerpen en werkbeschrijvingen maken. Op deze blog wil ik niet alleen tonen wat ik maak, maar hoop ik dus ook om jullie te inspireren om zelf te beginnen naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hoop via deze site ook andere naaiende mama's te leren kennen en ervarigen, tips enzo uit te wisselen. Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken,... Nu je hier bent, laat gerust een berichtje achter in de commentaren!

Nele

  • Mooooi! Ik moet dringend eens je tutorial lezen om stof zelf te bedrukken, lijkt me fijn!
    En amaai, jouw kinderen lijken inderdaad zot veel op elkaar! ?

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >