Sweaterdress met zelfgedrukte bloemenprint 

 maart 8, 2019

Door  Nele

Een sweaterdress die zowel stoer als feestelijk is, dankzij de gouden accenten en de zelfgedrukte bloemenprint.

​Oona is vier jaar geworden. Veel te snel natuurlijk, maar blijkbaar blijven die kindjes echt niet klein... En verjaren is ook wel leuk, want dan krijg je traditiegetrouw een verjaardagsjurk (hier vind je die van vorig jaar) en veeeeel cadeautjes. 

Sweaterdress bloemenprint

​cadeautjes...

Sweaterdress bloemenprint

E​enhoorns...

Sweaterdress bloemenprint

​Nog meer cadeautjes 😉

De stof zagen jullie eerder al, want die heb ik zelf gezeefdrukt. Ik maakte daar een tutorial van, dus laat je volledig gaan als het begint te kriebelen om zelf eens te zeefdrukken!

Sweaterdress bloemenprint

​De naden stikte ik plat met een omgekeerde coverlocksteek. Dit koste heel wat gevloek op de coverlock, want die bleef maar steken overslaan, maar de volhouder wint en dit accent maakt het jurkje helemaal af vind ik!

​Oona vond de bloemetjes gelukkig mooi en ik combineerde ze met gouden accenten in de boordstof en de stiksels. Lekker feestelijk en toch ook nog stoer.

Sweaterdress bloemenprint

Het patroon van deze sweaterdress gebruikte ik al eens om de twee zusjes te laten twinnen toen de blog net bestond. Ze dragen deze kleedjes nog altijd heel vaak. Dat van Maya begint nu echt te klein te worden, maar Oona past nog steeds in de vorige versie. Ik behield dus de maat, maar maakte de mouwtjes en de onderkant wel ietsje langer, zodat het ook lekker lang zal kunnen meegaan. 

Sweaterdress bloemenprint
Sweaterdress bloemenprint
sweaterdress bloemenprint
sweaterdress bloemenprint

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

​Patroon: sweaterdress: Ottobre 4/2016 Roses on grey

Stof: restje sweaterstof van de vorige versie bedrukt met zeefdruk. Gouden boordstof van de Stoffenkamer

Model: Oona


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • Mooooi! Ik moet dringend eens je tutorial lezen om stof zelf te bedrukken, lijkt me fijn!
    En amaai, jouw kinderen lijken inderdaad zot veel op elkaar! ?

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >