Sweaterdress met zelfgedrukte bloemenprint

Een sweaterdress die zowel stoer als feestelijk is, dankzij de gouden accenten en de zelfgedrukte bloemenprint.

​Oona is vier jaar geworden. Veel te snel natuurlijk, maar blijkbaar blijven die kindjes echt niet klein... En verjaren is ook wel leuk, want dan krijg je traditiegetrouw een verjaardagsjurk (hier vind je die van vorig jaar) en veeeeel cadeautjes. 

Sweaterdress bloemenprint

​cadeautjes...

Sweaterdress bloemenprint

E​enhoorns...

Sweaterdress bloemenprint

​Nog meer cadeautjes 😉

De stof zagen jullie eerder al, want die heb ik zelf gezeefdrukt. Ik maakte daar een tutorial van, dus laat je volledig gaan als het begint te kriebelen om zelf eens te zeefdrukken!

Sweaterdress bloemenprint

​De naden stikte ik plat met een omgekeerde coverlocksteek. Dit koste heel wat gevloek op de coverlock, want die bleef maar steken overslaan, maar de volhouder wint en dit accent maakt het jurkje helemaal af vind ik!

​Oona vond de bloemetjes gelukkig mooi en ik combineerde ze met gouden accenten in de boordstof en de stiksels. Lekker feestelijk en toch ook nog stoer.

Sweaterdress bloemenprint

Het patroon van deze sweaterdress gebruikte ik al eens om de twee zusjes te laten twinnen toen de blog net bestond. Ze dragen deze kleedjes nog altijd heel vaak. Dat van Maya begint nu echt te klein te worden, maar Oona past nog steeds in de vorige versie. Ik behield dus de maat, maar maakte de mouwtjes en de onderkant wel ietsje langer, zodat het ook lekker lang zal kunnen meegaan. 

Sweaterdress bloemenprint
Sweaterdress bloemenprint
sweaterdress bloemenprint
sweaterdress bloemenprint

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

​Patroon: sweaterdress: Ottobre 4/2016 Roses on grey

Stof: restje sweaterstof van de vorige versie bedrukt met zeefdruk. Gouden boordstof van de Stoffenkamer

Model: Oona

 • Annelies schreef:

  Mooooi! Ik moet dringend eens je tutorial lezen om stof zelf te bedrukken, lijkt me fijn!
  En amaai, jouw kinderen lijken inderdaad zot veel op elkaar! ?

 • Liliane schreef:

  Liliane
  heel tof,Nele !ik houd dit jurkje in gedachten om later eens voor Louise te maken.

 • Had ik maar een mama die zo’n mooie verjaardagsjurken voor me maakte!

 • >