Stof voor verjaar-het-zelvers

​Mijn lieve dochter Oona is vijf jaar geworden! En zoals de traditie hier voorschrijft, kreeg ze een verjaardagsjurk. Ik gebruikte deze keer een patroontje uit 'Stof voor durf-het-zelvers'.

Dit was de verjaardagsjurk toen ze vier werd en dit was de jurk toen ze drie jaar werd... Wat gaat de tijd snel!!!

Ze koos voor de hartjesstof die Maya ooit in (de carnaval-afdeling van) Stoffen van Leuven uitgezocht had. Maya naaide hier al zelf een rokje uit. Het was dus een 'restje'. ​Daardoor kon ik de hartjesprint jammer genoeg niet laten doorlopen aan de blinde rits, aangezien ik de stof echt tot op het laatste cm'tje heb moeten gebruiken.

​Oona met haar verzameling 'cuties', zoals ze ze zelf noemt 😉

Ik heb een patroontje uit Stof voor durf-het-zelvers gebruikt. Het leuke aan dit boek is dat je zelf je jurkje samen stelt. Je kiest uit 5 bovenstukjes en 5 rokdelen, waardoor je dus eigenlijk 25 verschillende jurken kan maken. Ik koos voor een bovenstuk met boog​ en verwerkte een fluogroene paspel tussen de twee bovendelen. Voor het rokdeel kon ik eigenlijk niet kiezen wegens te weinig stof, dus het werd de 'rechte rok'.

Het bovenstukje is gevoerd met lichtroze voeringstof. Ik liet die een beetje uitsteken, zodat je een 'paspel-effect' krijgt, want Oona is heel trots op de blinkende voeringstof!

Voor de zoom gebruikte ik een leuke hartjesborduursteek!

​Achteraan sluit het jurkje met een blinde rits. Ik maakte maat 110-116 en dat past echt perfect! 

​Ik ben er zeker van dat dit jurkje nog veel gedragen zal worden! 

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: Stof voor durf-het-zelvers

Stof: hartjesstof: ​Stoffen van Leuven, voeringstof en blinde rits uit eigen voorraad

Model: Oona

  • TinA Vervaeck schreef:

    Het jurkje zit je hartendiefje als gegoten Nele . MOOI ❤

  • Josiane schreef:

    Heel mooi!!!!

  • Zo’n ongelofelijk schattig jurkje. De details zijn heel leuk, zoals dat paspeleffect en die hartjessteek. Heel creatief!

  • >