stoere/schattige winterjas 

 januari 11, 2018

Door  Nele

​​Brrr, bijna winter, dus hoog tijd voor het maken van een winterjas voor Oona. Ik wil een stoere jas, die toch ook een beetje schattig is. Hmmm... Ik doorblader al mijn tijdschriften en patronen en stuit op dit model uit Ottobre. Een stoer bikermodel, met schuine opgestikte rits. ​Dit wordt hem! Nr. 22 Young Hero biker-Jack uit Ottobre 4/2012

Gelukkig is er stoffenspektakel, dus ik begin vol goeie moed te zoeken naar de ideale 'vestjes-stof'. Niet te dun, niet te stijf, maar toch ook een beetje stevig en uiteraard met een leuke print. De moed zakt me na een uur zoeken in de schoenen. Ik vind de perfecte stof niet 🙁 

Ik moet ​een andere oplossing voor mijn stoffenprobleem vinden. Ik gooi het over een andere boeg en ga op zoek naar een stofje met een leuke print. Dat heb ik gelukkig snel gevonden! Helemaal wat ik zoek! ​Stoer en toch ook een beetje schattig...

norwegian wood

Dank u Michael Miller 😉

Ik ga verder nog op zoek naar passende voering (turquoise teddy) en ritsen in een leuk kleurtje (oranje), boordstof in een leuk kleurtje (paars of roze, later te beslissen ;)) en ik ga naar huis. 

​Nu nog iets vinden om van een dun katoentje vestmateriaal te maken. Ik ga ten rade in het stalenboek van Vlieseline en ik vind iets dat volgens mij perfect is. Joepie! thermolam 272. Alleen... Hoe raak ik daar aan? Nergens te vinden online (tenzij met enorme verzendkosten), niet in de veritas, ... Ik post mijn vraag in de facebookgroep van de stoffemiekes waar altijd helpende naaisters aanwezig zijn en ik raak op die manier aan mijn thermolam. Het stikken kan (eindelijk) beginnen 🙂

​Dit is het resultaat:

​Het naaien zelf viel uiteindelijk wel goed mee. Op een paar kleine probleempjes na: De boordstof bleek veeeel te dun, dus ik nam deze dubbel. (uiteraard had ik daardoor niet genoeg boordstof dus er zit een roze boordje verstopt in de binnenkant ;)) en de ritsen waren te lang. Ik heb ze korter gemaakt met een tang en nieuwe sluitstukjes op gestoken. (was eventjes spannend, maar dat ging eigenlijk wel heel vlot)

​De eyecatcher van dit model! De schuine opgestikte rits, die doorloopt in de boord onderaan...

Dan toch voor paarse boordstof gekozen 😉

​In de mouwen heb ik andere voering genaaid die beter schuift (geërfd van oma)

​Superzachte voering!

​Zakjes met echte ritsen!


​Laat die koude dagen maar komen! 

Patroon: Nr. 22 Young Hero biker-Jack uit Ottobre 4/2012

Stof: Norwegian Wood, Michael Miller, turquoise teddy, boordstof en ritsen, Stoffenspektakel

Model: Oona


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >