Stik Belgique: Verwen jezelf met een Imani-dress!

Een Imani met kleine aanpassingen voor mezelf 🙂

Het is de derde week van Let’s stik Belgique en ook ik ben weer van de partij. Tijd voor wat selfish sewing, want het is al veel te lang geleden dat ik deze jurk naaide voor mezelf. Ik koos deze keer de Imani-dress uit La maison Victor. Deze stond al heel lang op mijn to sew lijstje.

La Maison Victor is een Belgisch patronenblad, waar telkens zowel patronen voor volwassenen als voor kinderen in staan. Dit rokje voor Oona is bijvoorbeeld ook een model uit LMV.

Ik kocht deze prachtige stof met kraanvogels speciaal om dit kleedje te naaien.

​Detail striklint

Ik deed wel wat aanpassingen aan het patroon. Ik maakte de halsopening iets minder breed en heb hem wat dieper uitgesneden. Ik nam ook enkele cm’s weg aan de zijnaden aangezien de patronen van LMV nogal breed vallen. Ik knipte extra naadwaarde onderaan omdat ik hoorde dat de modellen van LMV over het algemeen kort uitvallen. Dit was uiteindelijk niet nodig, dus de volgende keer hoef ik dat niet te doen.

Je hebt redelijk veel stof nodig omdat het een kleedje met aangeknipte mouw is. Daardoor kunnen voor- en achterpand niet naast elkaar op de stof liggen. Ik wilde de vogels ook een beetje laten doorlopen, en dus  het voor en achterpand op dezelfde hoogte in de tekening leggen…

Ik naaide alles ineen met de overlock. Voor de zoom onderaan gebruikte ik voor de eerste keer mijn nieuwe/oude coverlockmachine. (Daarover later meer! ) Superhandig en heel netjes!

​Zoom afgewerkt met coverlock

Ik ben echt superblij met dit kleedje, het is helemaal geworden zoals ik in gedachten had!

Dankzij het zonnige herfstweer en Lieve van girlsinuniformblog kunnen jullie meegenieten van de mooie foto’s genomen in het Maaltepark in Sint-Denijs Westrem.

Een selfie met Lieve als bewijs 😉

Bedankt Marjolein om de stik Belgique - blogtour te organiseren!

Bedankt Christa om te helpen met de patroonaanpassingen

Bedankt Lieve voor de leuke foto’s!

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Kijk ook snel eens wat de andere blogsters deze week genaaid hebben!

FlaflinkoKhadetjesNaaisdrovjeNathalie’s NaaiselsThe Needle Of ChoiceWoohoo by DavinaWilwarinCoutureLarthJongens tochSkwadraatliveAdivastyleJust DelphineNoxeemaMiss PixieGezien bij JustinePlus 2 is 5!MimalokiLilliepawillieSewing à la carteBlogliesje

Patroon: Imani la maison victor

Stof: Stoffen Artevelde

Model: Nele

 • Rineke schreef:

  Prachtig! Model staat je goed en de stof is om verliefd op te worden ?

 • Miss Pixie schreef:

  Die staat hier ook nog op het lijstje

 • Nathalie V. schreef:

  Gorgeous!
  Die foto aan het water:top!
  En die jurk? Oh my god, dat is echt een van de mooiste versies ooit.

 • Davina schreef:

  Oh waauw, deze jurk zou ik zo voor mezelf ook maken! Prachtige stof en supermooie kleuren en dat alles gegoten in een supermooie jurk! Ik ben fan!

 • Barbara schreef:

  zo mooi! de stof is echt oogverblindend, en maakt van de jurk echt een eye-catcher! Staat je heel goed! en mooie foto’s 😉

 • Liliane schreef:

  Nele,dit is de mooiste jurk waarin ik je al heb gezien.En ook nog eens zelfgemaakt!
  Je moet eigenlijk nooit meer gaan shoppen 🙂

 • Sonja schreef:

  Wat een prachtige stofkeuze voor deze stijlvolle jurk.

 • Delphine schreef:

  echt een hele mooie, klassevolle jurk! Heb je dit in een tricotje gemaakt?

 • Runa Popje schreef:

  Oh my god, prachtig. Het staat je beeldig.

 • germaine schreef:

  is dit tricot ?

 • Justine schreef:

  Wauw! Ik maakte de imani al eens en met het stofje naaide ik een broek. Maar die combinatie van jouw vind in echt top! #gezondjaloers. Oh ja, de volgende keer wil ik wel eens mee op fotoshoot!

 • Ok, ik ben verliefd. Wat een prachtige jurk in een prachtige stof. Je staat er geweldig mee.

 • Ik had het geluk de jurk ‘in het echt’ te mogen bewonderen, en ze is echt schitterend! De kleur, de stof, de pasvorm… dé perfecte jurk. Het uitje naar het Maaltepark was heel gezellig, moeten we nog eens doen!

 • Khadetjes schreef:

  De jurk staat je prachtig! Ik verwerkte de zwarte variant van die stof, maar de blauwe is ook héél erg mooi.

  • Nele schreef:

   Danku! Ja ik vond die echt prachtig. Denk niet dat er bij mij nog een zwarte variant in de winkel lag, anders was de kans groot dat ik die zou gekozen hebben 😉

 • >