Stik Belgique: Verwen jezelf met een Imani-dress! 

 oktober 15, 2018

Door  Nele

Een Imani met kleine aanpassingen voor mezelf 🙂

Het is de derde week van Let’s stik Belgique en ook ik ben weer van de partij. Tijd voor wat selfish sewing, want het is al veel te lang geleden dat ik deze jurk naaide voor mezelf. Ik koos deze keer de Imani-dress uit La maison Victor. Deze stond al heel lang op mijn to sew lijstje.

La Maison Victor is een Belgisch patronenblad, waar telkens zowel patronen voor volwassenen als voor kinderen in staan. Dit rokje voor Oona is bijvoorbeeld ook een model uit LMV.

Ik kocht deze prachtige stof met kraanvogels speciaal om dit kleedje te naaien.

​Detail striklint

Ik deed wel wat aanpassingen aan het patroon. Ik maakte de halsopening iets minder breed en heb hem wat dieper uitgesneden. Ik nam ook enkele cm’s weg aan de zijnaden aangezien de patronen van LMV nogal breed vallen. Ik knipte extra naadwaarde onderaan omdat ik hoorde dat de modellen van LMV over het algemeen kort uitvallen. Dit was uiteindelijk niet nodig, dus de volgende keer hoef ik dat niet te doen.

Je hebt redelijk veel stof nodig omdat het een kleedje met aangeknipte mouw is. Daardoor kunnen voor- en achterpand niet naast elkaar op de stof liggen. Ik wilde de vogels ook een beetje laten doorlopen, en dus  het voor en achterpand op dezelfde hoogte in de tekening leggen…

Ik naaide alles ineen met de overlock. Voor de zoom onderaan gebruikte ik voor de eerste keer mijn nieuwe/oude coverlockmachine. (Daarover later meer! ) Superhandig en heel netjes!

​Zoom afgewerkt met coverlock

Ik ben echt superblij met dit kleedje, het is helemaal geworden zoals ik in gedachten had!

Dankzij het zonnige herfstweer en Lieve van girlsinuniformblog kunnen jullie meegenieten van de mooie foto’s genomen in het Maaltepark in Sint-Denijs Westrem.

Een selfie met Lieve als bewijs 😉

Bedankt Marjolein om de stik Belgique - blogtour te organiseren!

Bedankt Christa om te helpen met de patroonaanpassingen

Bedankt Lieve voor de leuke foto’s!

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Kijk ook snel eens wat de andere blogsters deze week genaaid hebben!

FlaflinkoKhadetjesNaaisdrovjeNathalie’s NaaiselsThe Needle Of ChoiceWoohoo by DavinaWilwarinCoutureLarthJongens tochSkwadraatliveAdivastyleJust DelphineNoxeemaMiss PixieGezien bij JustinePlus 2 is 5!MimalokiLilliepawillieSewing à la carteBlogliesje

Patroon: Imani la maison victor

Stof: Stoffen Artevelde

Model: Nele


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Toen ik mama werd van Maya, had ik plots een goeie uitvlucht om niet enkel sporadisch cadeautjes voor kindjes van vrienden te naaien maar zo vaak als ik wilde te naaien voor mijn eigen dochter. Het feit dat ik zwanger m'n job niet meer mocht uitoefenen, was de perfecte gelegenheid om aan naailes te beginnen. Die lessen bleef ik volgen, nu al 6 jaar lang wat resulteerde in heel wat jasjes, rokjes en diverse cadeautjes. Ondertussen naai ik ook voor mezelf en ben ik grote fan van tassen naaien, patronen ontwerpen en werkbeschrijvingen maken. Op deze blog wil ik niet alleen tonen wat ik maak, maar hoop ik dus ook om jullie te inspireren om zelf te beginnen naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hoop via deze site ook andere naaiende mama's te leren kennen en ervarigen, tips enzo uit te wisselen. Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken,... Nu je hier bent, laat gerust een berichtje achter in de commentaren!

Nele

  • Nele,dit is de mooiste jurk waarin ik je al heb gezien.En ook nog eens zelfgemaakt!
    Je moet eigenlijk nooit meer gaan shoppen 🙂

  • Wauw! Ik maakte de imani al eens en met het stofje naaide ik een broek. Maar die combinatie van jouw vind in echt top! #gezondjaloers. Oh ja, de volgende keer wil ik wel eens mee op fotoshoot!

  • Ik had het geluk de jurk ‘in het echt’ te mogen bewonderen, en ze is echt schitterend! De kleur, de stof, de pasvorm… dé perfecte jurk. Het uitje naar het Maaltepark was heel gezellig, moeten we nog eens doen!

    • Danku! Ja ik vond die echt prachtig. Denk niet dat er bij mij nog een zwarte variant in de winkel lag, anders was de kans groot dat ik die zou gekozen hebben 😉

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >