Sewchallenge: De vier in één handtas 

 april 15, 2019

Door  Nele

​Ik naaide voor mijn zus één handtas die op vier verschillende manieren gedragen kan worden. Vier handtassen in één dus! 

​De fold-over handtas kan dicht gevouwen gedragen worden, of opengevouwen als je wat meer spullen wilt meenemen.

Davina van de naaiblog ​Woohoo! by Davina, organiseert geregeld een sew challenge. Daarbij word je gekoppeld met een andere blogster. Je geeft elkaar drie criteria ​om mee aan de slag te gaan. Ik vind het altijd leuk om ​creatief om te gaan met een opdracht. De vorige sew challenge werd ik gekoppeld aan Lieve van Girls In Uniform en naaide ik mijn eerste handtas. Deze keer is mijn partner Davina zelf en kreeg ik de volgende drie criteria: 

1. Gebruik een patroon dat je al lang hebt, maar nog nooit naaide
2. 'Recykleer' iets
3. Verwerk ergens (dat mag subtiel) het bloemetje van je logo ​

Ik wilde al lang de Heidi van Swoon naaien. Een gratis pdf-patroon voor een fold-over purse. Ik naaide al eerder de Blanche van Swoon, dus ik weet dat de patronen en werkbeschrijving goed in elkaar zitten. Ik printte het patroon en begon met knippen en plakken.

Mijn zus nodigde ons uit naar Bali, dus zij verdient zeker en vast een unieke bedanking. Haar fold-over handtas was net uit elkaar gevallen, dus ik wist dat ik haar daar een plezier mee kon doen!

​Eén van de tassen die ik ontworpen heb voor Veritas

​Toen ik de veritassen naaide werd ze verliefd op het rode panterstofje van de tas hierboven en ik had gelukkig nog net genoeg liggen om de voering en één accentpaneel uit te halen. Een stukje zwart kunstleer kon ik recuperen uit een oude jas. Ik kocht voor deze tas dus enkel het zwarte daim bij Stoffen Artevelde en de ritsen en de musketonhaken bij Veritas. Als tussenvoering gebruikte ik H640 zodat de handtas stevig en toch lekker zacht en plooibaar is. 

​Gerecycleerde items: D-ringen, riempjes, leren jas, overschotje panterstof

Het naaien zelf ging vlot en de werkbeschrijving is goed te volgen. Ik heb ervoor gekozen om op de handtas aan de ene kant een accentpaneel in rode panterstof te naaien en aan de andere kant een accentpaneel in zwart leer met rood stiksel, zodat de tas echt twee verschillende uitzichten krijgt. Het patroon is eigenlijk een clutch, dus zonder hengsels. Ik voegde deze zelf toe, twee om de handtas opgevouwen te dragen en twee om de tas open te dragen. Ik recycleerde stukjes riem en D-ringen van oude handtassen, et voilà!

​Detail zwart accentpaneel met rood stiksel

Het laatste deel van mijn opdracht: verwerk ergens het bloemetje van je logo bleek uiteindelijk nog de moeilijkste. Ik nam kleurpotloden en shrinkle-papier en ging aan de slag. Met deze krimpfolie kan je zelf sleutelhangers ontwerpen. Je maakt een tekening met potloden of watervaste stiften en vervolgens laat je de shrinkle krimpen in de oven. Het resultaat is een stevig stukje plastiek. Volgens de beschrijving zou de shrinkle zeven keer kleiner worden, dus mijn eerste versie maakte ik 21 cm breed. Helaas kromp dit niet tot 3 cm en had ik een reuze-shrinkle gemaakt. Poging twee lukte gelukkig beter, al blijft het heel spannend wanneer de shrinkle in de oven moet om te krimpen. Dan zie je hem opkrullen naar alle kanten. Stress! Maar het kwam gelukkig goed 😉

​Shrinkle eerste poging

​Shrinkle tweede poging

​Shrinkle spannend moment in de oven

​Shrinkle resultaat!

De foto's nam ik in het prachtige Bali, dus veel tropische vibes!

​Fold-over handtas rode kant gevouwen

​Fold-over handtas zwarte kant gevouwen

​Fold-over handtas zwarte kant open. De handtas heeft een zijvakje met rits

​Fold-over handtas rode kant open

​Rode panter-voering

​En nu snel kijken wat Davina deed met mijn criteria​ 🙂 !

Er werden nog duo's gevormd. Neem zeker een kijkje wat zij deden...

Lieve en Marieke

Valerie en Liesbet

Hanne en Delphine

​Deze handtas zal de wereld rondreizen samen met mijn zus!

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: gratis patroon: Heidi van Swoon

Stoffen: Daim van Stoffen Artevelde, restjes en gerecycleerde jas

Fournituren: gerecycleerd van oude handtassen, ritsen en musketonhaken van Veritas

Model: Hanne


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >