Say yes to the unicorndress! 

 oktober 22, 2019

Door  Nele

​Een echte unicorndress met blinkende regenboogstof! Geef toe, dat is toch de droom van elk vierjarig meisje 🙂 . Oona koos deze stof zelf in de stoffenwinkel en wilde er 'een blinkende regenboog-prinsessenjurk' uit. 

​Dat is superzacht mama! Ik voegde ook een extra versieringslintje toe tussen het rokdeel en het bovendeel.

​Maya kreeg al een echte prinsessenjurk voor carnaval en ​vorige week vrijdag was het bij de kindjes halloweenfeest op school. In hun geval wil dit zeggen dat ze verkleed naar school mogen en het hoeft voor Oona nog niet allemaal heel griezelig te zijn. Dus was het Oona haar beurt om een prinsessenkleedje te krijgen!

​Prinses Maya

​Prinses Oona

​Voor de jurk van Maya gebruikte ik een gratis patroon en ook voor deze jurk voor Oona vond ik een geschikt gratis patroontje online. Ik nam de maat 5 jaar, maar moest uiteindelijk wel 15 cm verkorten onderaan en hij valt ook nog heel ruim. Dit vind ik voor verkleedkleren niet erg, want ​ die worden toch vaak snel even over de kleren aangedaan en dan is wat extra bewegingsruimte geen overbodige luxe. 

​Mama, ik wil foto's in de zon, dan blinkt mijn regenboogstof zo mooi!

Ik gebruikte het ​Easy Princess Dress pattern van So Sew Easy. Het grootste nadeel aan dit soort patronen vind ik altijd het vele printen en blaadjes samen kleven, maar we mogen niet klagen hé!  ​We doen dit voor een echte unicorndress!

​Tule achteraan

Bij het patroon hoort ook een uitgebreide handleiding waarin stap voor stap het hele naaiproces overlopen wordt. Op de rug heeft de jurk een blinde rits, maar geen paniek, ook dit wordt netjes uitgelegd en er is zelfs een video bij.

De regenboogstof is een heel glibberig stofje en dus niet zo handig om mee te naaien, vooral niet in combinatie met de blinkende rekbare roze stof die ik gebruikte voor het voorpand, achterpand en de mouwen. Op die twee stoffen samen heb ik toch echt wel gevloekt. Gelukkig kan je dit niet zien aan het resultaat 😉 . 

​De rok draait zo leuk met die regenbogen

Achteraan zijn er met tule twee slepen. In het origineel prinsessenkleedje kiezen ze ook voor netstof voor de mouwen en het bovendeel van het voor- en achterpand. Ik maakte van de mouwen korte mouwen. Bovenaan is het jurkje afgewerkt met een biesje. Ik heb sinds kort een biesgeleider voor op mijn coverlock en nu ben ik een grote fan van boordjes 😉 .

​De eenhoorndiadeem bij deze unicorndress komt van de Tiger.

Onderaan werkte ik de jurk af met de coverlock, net zoals ik de tule afwerkte.

​Hocus pocus, ...

Wat denken jullie? Is deze unicorndress geslaagd?

​De zon kwam een extra regenboog toevoegen! 

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: Easy Princess Dress Pattern van So Sew Easy

Stoffen: regenboogstof uit 'De strik' in Ledeberg. Roze stof uit stoffenvoorraad, net als de tule, de rits, het biesje en het extra versieringslintje

​Model: Eenhoornprinses Oona


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >