Samen aftellen… (in matching outfits) 

 januari 10, 2020

Door  Nele

​Hier ben ik nog eens! Het bloggen staat op een laag pitje, maar dat geldt eigenlijk voor zo'n beetje alles in mijn leven op dit moment. Nu 37 weken zwanger en zoals ze zeggen, de laatste loodjes wegen het zwaarst! Binnenkort dus babyspam, al zal ik wel een paar weken pauze inlassen na de bevalling 😉 .

Bij elke zwangerschap hoorde bij mij al een fotoshoot om die buik te vereeuwigen. Deze keer werden de foto's genomen door Femke van Fem.fotografie

Ik kocht op het laatste stoffenspektakel een lap van deze -hoe zou ik het noemen- roestroodbruine zebrastof. Het is een soort punta di Roma-achtige, dikkere tricot. Ik zag er meteen een jurk voor mezelf in. Ik twijfelde of ik de stof zou sparen voor na de zwangerschap of er toch nog een zwangerschapsjurk van zou maken voor tegen de feestdagen. Het werd het laatste! Ik kocht een patroon voor een jurk met borstvoedingsfunctie, zodat ik hem toch nog een paar maanden kan dragen. De Amber nursing & maternity dress or top.

Dit patroon zit snel in elkaar (ik naaide ondertussen al nog zo'n jurk) Het enige 'rare' aan dit patroon is, dat de jurk veel, maar dan ook echt veel te lang is. Voeg dus zeker geen naadwaarde toe aan de zoom, of meet op voorhand na en kort het patroon zelfs in.

Toen de jurk klaar was, was ook de lap stof helemaal op. Ik vond dit wel echt jammer, want ik had ondertussen een ideetje voor de outfit van Oona in mijn hoofd en daarvoor had ik dezelfde stof nodig. Een oproepje op facebook later, kwam ik te weten dat ​Studio Olive deze stof ook verkoopt. Ik bestelde meteen nog twee meter, zodat ik ook voor Maya en David een matching outfit zou kunnen naaien.

Voor Oona heb ik gekozen voor een paperbag skirt met een T-shirtje met ruffles aan de mouwen, de Ester en Ebbe shirt. Twee gratis patroontjes! Deze outfit kwam precies uit, zoals ik hem in mijn gedachten had. Super schattig en toch een beetje stoer...

David kreeg een sweater. Ik kocht bijpassende sweaterstof voor de mouwen bij stoffen Artevelde. Ik gebruikte voor de eerste keer het patroon 'Chess' van La maison Victor. Ik verlengde zowel de panden als de mouwen met drie cm. Voor de rest is de pasvorm perfect!

Maya kreeg een 'Once upon a party' jurk, maar hierover later meer, want er wordt volop aan dit patroontje gewerkt!

Ziezo, een hele mond vol. Ik was supertrots dat ik alles op tijd af kreeg voor de fotoshoot en voor de feestdagen tussen het zwanger zijn door 😉 .

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Modellen: Maya, Oona, David, Nele en baby X

Stof: Jaquard gebreid, zebra, roest, Stoffenspektakel en Studio Olive, bruine sweaterstof Stoffen Artevelde

Patronen: Oona: paperbag skirt en Ester en Ebbe T-shirt

                  Maya: (zie later)

                  David: Chess sweater van La maison victor

                  Nele: Amber nursing & maternity dress or top 

Foto's: Femke van Fem.fotografie in Evergem. Ga zeker een kijkje nemen op haar facebook en instagram​! Bedankt voor de mooie foto's en de ontspannen sfeer tijdens de fotoshoot!Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • wauw wat een mooie outfits en gelukkig koos je ervoor om er een prachtige zwangerschapsjurk van te maken, met deze mooie foto’s heb je daar sowieso nog lang plezier aan

  • Amaai, Nele, wat een prachtig gezin!!!! Ik ga hier enkel superlatieven schrijven vrees ik. De stof is supermooi, jouw jurk is op je lijf geschreven, jouw dochters zien er schitterend uit (twee mooie meiden, die heel veel lijken op mij toen ik die leeftijd had :-)) en ik ben helemaal wild van de sweater van je man. Dat hij zoiets wil dragen, ik ben gewoon jaloers!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >