Ronde pennenzak voor héél veel stiften! 

 september 25, 2018

Door  Nele

​Maya: 'Mama, ik wil een grote ronde pennenzak om mee te nemen naar school.' Ik: 'Ja, wil je echt een ronde? Je kan ook een vierkante kiezen... Wacht ik zoek even wat voorbeeldjes op'. Na het tonen van verschillende pennenzak-opties, wilde ze nog steeds een grote ronde pennenzak.

Maya: 'Mama ik heb een idee. We kunnen doen zoals vorige keer, dat ik de stofjes kies en dan kan jij hem straks naaien en heb ik morgen een pennenzak om mee te nemen naar school.' Ik: 'euh, ja goed idee van die stofjes dat doen we meteen, maar naaien zal niet voor nu zijn, want daar heb ik toch even tijd voor nodig... Kom maar mee naar boven, dan kijken we eens tussen de stofjes.'

Maya koos uiteindelijk na lang twijfelen (en 20 keer, 'maar de volgende keer kan ik dan dit stofje kiezen, hé mama') voor dit mooie bloemenstofje. Ze koos daarbij ook een roze rits (uiteraard 😉 ) en gouden voeringstof, want glitterpennen horen toch in een gouden pennenzak. Ik voegde de gouden paspel toe. Ik gebruikte deze paspel ook al bij haar zelfgemaakte boekentas, dus zo past de pennenzak netjes bij de boekentas. 

Een ronde pennenzak naaien is toch niet zo simpel als ik had gedacht en ik wilde ook paspel aan de rits, dus ik was wel een voormiddag zoet met het uitzoeken van hoe ik het ging aanpakken tot het knippen en naaien van deze pennenzak. Ik gebruikte thermolam als tussenvoering om de pennenzak lekker zacht en een beetje dikker te maken. 

Het resultaat mag er zijn en voldoet aan de eisen (groot en rond). Hij ging sindsdien al elke dag mee naar school in haar zelfgemaakte boekentas

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

​Patroon: zelfgetekend

Stof: alles uit stoffenvoorraad


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

 • Hoi Nele, ik vind je etui echt heel mooi. Vooral de mooie randjes. Maak je de randjes zelf van een stukje stof met bijvoorbeeld een touwtje ertussen met de ritsvoetje of hoe maak je dit anders? Dit maakt het effect van de etui zo mooi.

  • Dag Linda,
   Bedankt!
   Ik heb deze niet zelf gemaakt, maar gewoon zo gekocht. Het is een dikkere paspel. Je hebt ze in verschillende maten. Als je die zelf wil maken, naai je inderdaad een touwtje tussen een strookje van de stof die je als paspel wilt. Deze komt uit mijn voorraad en ik hem geen idee meer waar ik die gekocht heb…

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


  >