rokje met glitterelastiek 

 januari 28, 2018

Door  Nele

​Ik begin de voordelen van het bloggen nu al te ontdekken! Voordien zou ik nooit een stofje googelen om te weten wat de naam precies is, maar nu dus wel. En ik heb mijn nieuwe favoriete ontwerpster gevonden... Prachtige prints! Ga zelf maar eens kijken op de website van made by ​Poppy...

Op een regenachtige woensdagmiddag... Kleine zus ligt in bed dus mama en grote zus zijn op zoek naar een activiteit. Wat gaan we vanmiddag eens doen??? Hey, we kunnen samen een rokje naaien! (enige twijfel bij Maya) Ik heb nog glitterelastiek! (twijfel weg als sneeuw voor de zon)

​Voor dit rokje kozen Maya en ik deze leuke stof: 'mango Bango' made by poppy uit mijn stoffenvoorraad.

Nu nog eens opzoeken welke afmetingen we hiervoor het beste gebruiken... Ik kwam terecht op deze site van Mina Dotter​ en gebruikte deze handleiding. 

Simpel en snel (al ging het voor Maya toch niet zo snel als ze verwacht had ;))

Oja, nog een speciaal detailtje aan de onderkant. Ik zoomde af met roze hartjes... 

​Patroon: werkbeschrijving Mina Dotter

Stof: Mango Bango made by Poppy

Model: Maya


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Toen ik mama werd van Maya, had ik plots een goeie uitvlucht om niet enkel sporadisch cadeautjes voor kindjes van vrienden te naaien maar zo vaak als ik wilde te naaien voor mijn eigen dochter. Het feit dat ik zwanger m'n job niet meer mocht uitoefenen, was de perfecte gelegenheid om aan naailes te beginnen. Die lessen bleef ik volgen, nu al 6 jaar lang wat resulteerde in heel wat jasjes, rokjes en diverse cadeautjes. Ondertussen naai ik ook voor mezelf en ben ik grote fan van tassen naaien, patronen ontwerpen en werkbeschrijvingen maken. Op deze blog wil ik niet alleen tonen wat ik maak, maar hoop ik dus ook om jullie te inspireren om zelf te beginnen naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hoop via deze site ook andere naaiende mama's te leren kennen en ervarigen, tips enzo uit te wisselen. Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken,... Nu je hier bent, laat gerust een berichtje achter in de commentaren!

Nele

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>