Rea-jurk 

 oktober 13, 2020

Door  Nele

De Rea-dress, Rea-jurk of simpelweg dé Rea. Naailand werd de voorbije maanden overspoeld door allemaal verschillende versies van dit gratis patroon voor dames van Bel'Etoile. En nu kan ik de mijne ook toevoegen! 

Rea dress

Met dank aan fotograaf Oona 🙂

Ik begrijp de populariteit van dit patroon zeker en vast. Je kan kiezen voor een jurk met of zonder taillelint. Een recht of een getailleerd model dus voor elk wat wils. Geen kans op geknoei met de mouwen, want deze jurk heeft aangeknipte mouwen. Bij de hals heb je de keuze tussen een V-hals (mijn favoriet) of een ronde hals. En het is bovendien gratis, dus wat wil je nog meer. 

Zo naturel mogelijk 😉

Nog een heel handig extraatje: in het begin van de werkbeschrijving wordt uitgelegd hoe je het patroon kunt aanpassen aan jouw maten. Ikzelf paste niets aan, maar ik zou hem de volgende keer misschien wel ietsje korter maken.

Deze jurk heeft een afgeronde zoom

De kindjes waren uit logeren (met zijn drieën voor de eerste keer, OMG) en ik had plots een vrije zaterdagmiddag. Dit stofje lag al een hele tijd te wachten in mijn stoffenvoorraad en leek mij perfect voor deze Rea-dress. Het is een crêpe, niet dik en dus niet te warm. Ideaal voor een kacheltje als ik... De stof is gelukkig ook niet doorzichtig, dus ik hoefde de jurk niet te voeren. Dat ik koos voor de getailleerde versie zal jullie niet verbazen, dat deed ik hier ook al. 

Ik ben meestal geen fan van een beleg, omdat ik de ervaring heb dat dat toch buiten komt piepen bij het dragen van de jurk. Doordat ik dit beleg vast naaide op de schoudernaden blijft het netjes zitten. Ik had wat stress voor het beleg op de V-hals aangezien ik dat nog nooit gedaan heb, maar dat ging eigenlijk heel vlot! Op één namiddag zat de jurk in elkaar en ik kon ze 's avonds al aan tijdens een zeldzame tête à tête op restaurant (de kindjes waren gaan logeren, remember 😉 ).

Detail mouw

V-hals met beleg

Striklint

De foto's werden genomen door Maya en Oona op een wisselvallig herfstdagje en ik deed mijn best om zo goed mogelijk te poseren 😉 . 'Mama, doe eens iets zot', 'Mama, doe maar alsof je aan het slapen bent,' 'Mama we gaan eens een foto nemen terwijl je aan het springen bent, 1,2,3,...' .

Prachtige herfstkleuren

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: gratis Readress van Bel'Etoile

Stof: crêpe uit stoffenvoorraad

Model: Nele


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

    • Ja bij mij heeft het toch ook lang geduurd voor ik eraan begonnen ben, maar als het kan helpen, het naaien zelf gaat echt heel vlot!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >