Pennenzakken als afscheidscadeau einde schooljaar

​Het is alweer zo ver! Juni loopt op zijn einde en dat wil zeggen dat dit schooljaar er bijna op zit... Tijd dus voor afscheidscadeautjes. 

Voor Maya is het niet alleen het einde van een schooljaar, maar ook het einde van haar jaren als kleuter. Ik ben heel trots, maar toch stiekem ook een beetje melancholisch... Wat gaat de tijd toch snel!

Haar juf verdiende een uniek afscheidscadeau. Maya en ik maakten samen een pennenzak. Maya verzorgde de styling (lees: leefde zich uit met textielstiften) en ik zorgde voor de afwerking (lees: het naaien 😉 ).

Ik maakte deze pennenzak al eerder en gebruik hem zelf ook. Ik vind het superhandig dat hij 'open' ligt wanneer je hem gebruikt. ​

Ik laat jullie even meegenieten van de 'making off'-foto's.

​Het patroontje (netjes op de lijn! ) uitknippen

​Overal een cm naadwaarde bijtekenen en dan de stof uitknippen...

Tekenen maar! E​en regenboog

​De zon, Maya en de juf

​Een boom

​En de tekening is klaar!

​Ikzelf ben ook juf en neem dit jaar afscheid van een leerling die naar een andere school gaat. Ook hij kreeg als afscheidscadeau een pennenzak gemaakt door zijn klas en ik. 

​De werkbeschrijving bij dit patroon is in het Engels. Ik maakte voor jullie een werkbeschrijving in het nederlands met stap-voor-stap-foto's, die vind je hier!

De afgewerkte pennenzak:

​Buitenkant in nepleer

​Binnenkant gemaakt door de ​klasgenoten​

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: Sleepingbagpouch van Aylinnilya 

Stof en fournituren: eigen stoffenvoorraad

textielstiften: Action

 • Janke schreef:

  Echt een super leuk etui gemaakt! Niet voor juf, maar voor mezelf!!! Duidelijk en simpel patroon 👍🏻

 • Sofie schreef:

  Never mind, het staat duidelijk in de werkbeschrijving. Best eerst lezen en dan pas vragen stellen, natuurlijk…

 • Sofie schreef:

  Geweldig idee. Maar welke soort rits gebruik je hiervoor?

 • nele de sager schreef:

  ik wou deze gaan maken met mijn zoontjes maar kan nergens het patroon zelf terug vinden. de site is niet meer bereikbaar krijg ik iedere keer. Is het eenvoudig zelf te tekenen? met welke afmetingen werk ik het beste?

 • Awel, dit vind ik nu eens een supertof juffencadeautje! Vaak maak ik me de bedenking dat de mama’s iets maken, maar dat het eigenlijk het kind is dat het cadeau geeft. Dit is een hele leuke samenwerking met je dochter, met als resultaat een handig en kleurrijk cadeautje waar ik als juf zeker heel blij mee zou zijn!

 • >