A case for you: A Girl’s Pencil Case 

 april 1, 2020

Door  Nele

​Lieve van de naaiblog Girls in Uniform bracht een nieuw en bovendien gratis patroontje uit voor een pennenzak: 'A Girl's Pencil Case'. Ik mocht ​opnieuw deel zijn van het testersteam zoals bij haar vorige gratis patronen, de Stinger, een ruime schoudertas en de 'A Girl's Cube' een vierkant ritstasje. 

Dit is mijn versie van de Stinger

En dit zijn mijn versies van 'A Girl's Cube':

Je ziet het al, er zijn 2 grote constanten in de patronen van Lieve en dat zijn de rechte hoeken en vierkante vormen. Met deze pennenzak gaat ze verder in dezelfde stijl. Het gratis patroon is in A3-formaat, maar ik ontdekte dat je in adobe bij het printen kunt kiezen voor de optie 'poster' en dan wordt het patroon geprint op vier A4-bladzijden. Die kan je dan netjes aan elkaar plakken. Ik doe dat op het raam, zo zie je de lijnen goed door het papier. 

​Patroondelen plakken met zicht op de tuin

Ik zag het proefmodel en ik dacht: hmm, ik zou wel eens een nieuwe pennenzak kunnen gebruiken! Ik begon dus vol overgave aan mijn eerste testmodel met roségouden nepleer aan de buitenkant en een schattig pauwenstofje aan de binnenkant. Ik had gelukkig nog een prachtige rits liggen die hier perfect bij past, want in deze coronatijden is het wat moeilijker om aan materiaal te raken. Al de stofjes die ik voor deze Pencil Cases gebruikt heb, zag je dus al eens eerder passeren op deze blog! 

​Ingrediënten voor mijn eerste pennenzak

​De buitenstof zag je eerder in dit tasje bij Maya haar lentefeestkleed (ook een gratis patroontje).

​Uit de voeringstof naaide Oona eerder dit rokje. 

​Het stappenplan is echt goed te volgen en de pennenzak zit snel in elkaar. Enkel die rechte hoeken naaien blijf ik toch moeilijk vinden...

​Gelukkig kreeg ik tijdens het naaien wat hulp 😉

​Ziezo, dit was het resultaat van mijn eerste poging: 

​Zicht op de pauwenvoering

​Ik was supertrots op mijn nieuwe pennenzak, maar toen Maya wakker werd de volgende ochtend en mijn Girl's Pencil Case in de gaten kreeg, was ik mijn exemplaar meteen kwijt... Bovendien wilde Oona nu ook wel zo'n pennenzak, aangezien Maya er één 'gekregen' had, dus gingen we stofjes uitkiezen. 

Oona koos voor deze twee katoentjes en een gerecycleerde rits.

​Ingrediënten tweede pennenzak

​Deze stofjes herken je misschien van het patroon voor heuptasjes dat ik maakte voor Veritas

​Het patroon van deze heuptasjes is ook gratis trouwens! 

​Aangezien dit twee redelijk dunne katoenen stofjes zijn, verstevigde ik zowel de buitenstof als de binnenstof met vlieseline. Voor de rest ​volgde ik terug de duidelijke stap voor stap handleiding van Lieve. 

​Ik naaide nu dus al twee van deze Girl's Pencil Cases, maar ik heb zelf nog steeds geen exemplaar. Er volgt dus zeker nog eentje! (En dan hopen dat David daar niet mee gaat lopen 😉 )

​Bedankt Lieve voor dit leuke patroontje !!!

​Patroon: gratis patroon: A Girl's Pencil Case van Girls in uniform

Stof: alles uit stoffenvoorraad (dus al even geleden aangekocht). Roségouden nepleer uit de Stoffenkamer. Stofjes pennenzak Oona en pauwenstofje uit de Veritas.


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • Jammer dat deze geen papieren patronen zijn ik bezit geen printer en zou niet begrijpen hoe ik die pdf patronen zou moeten maken jammer voor de oudere generatie volwaardige naaisters

    • Leuk dat je geïnteresseerd bent! Je kan het patroon ook zelf uittekenen aan de hand van de maattabel of ergens laten afdrukken en opsturen zoals Lieve van Girls in Uniform altijd doet. Als je niet weet hoe je aan de afmetingen raakt, stuur mij maar een mailtje dan stuur ik ze door. Groetjes en veel naaiplezier!

  • Leuk dat je zo de kindjes kan verrassen met zo’n mooie pencil case! Vooral de roze is ook mijn favoriet! Ik ga eens verder lezen op je blog nu om al die creativiteit te bewonderen.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >