Otis T-shirt, ook voor meisjes!

​Otis, een jongens T-shirt van Fibre mood met polo-sluiting in een lekker stoere meisjesversie! 

​Stoer + schattig

​Allereerst moet ik bekennen dat ik mij een beetje schaam... Het tijdschrift Fibre Mood is ​al toe aan de  vijfde editie! En niet zomaar een editie, maar een VERJAARDAGS-editie! En dit is het allereerste Fibre-Mood-patroontje dat ik naai. 

​Mama toch...

De tagline van Fibre Mood is: Make it Yours! Create, Share, Inspire

Make it yours

De sewista's van Fibre Mood krijgen de kans om nog voor het tijdschrift in de winkel ligt, in primeur een patroon naar keuze te naaien of te breien. Ik zag enkele mooie jurken passeren, maar ik was meteen getriggerd door dit T-shirtje. De Otis T-shirt is gemaakt voor baby's en jongens. Hmmm... Daar kan ik toch ook wel een leuke meisjesversie van maken dacht ik en ik ging aan de slag 😉 .

Create

Eigenlijk heb ik niet veel aangepast aan het patroon. Ik nam wel een maatje kleiner en ik verlengde het T-shirtje onderaan. De leuke stof kocht ik ooit op een stoffenmarkt en leek me perfect: meisjesachtig en toch pittig. Het naaien zelf was eigenlijk ook best pittig. Ik dacht dat ik dit T-shirtje wel op een halve dag ineen kon steken, maar dat was buiten de polosluiting, het borstzakje en de hals- en mouwboordjes gerekend. Al deze details zijn op zich niet heel moeilijk, maar vragen wel een portie geduld en met steeds opkrullende tricot werd dat geduld ​aardig op de proef gesteld.

​Ideaal voor bloempjes zo'n borstzakje

Share

​Elke maand organiseert Fibre Mood een linkparty. Heb je iets genaaid/gebreid/gecreëerd en heb je zelf een blog, openbaar instagramaccount of facebook? Deel je creatie dan via hun site en doe mee. Op die manier kan je weer anderen inspireren en zo komen we bij het laatste puntje.

Inspire

​Ik hoop stiekem dat er nog veel Otisjes voor meisjes zullen genaaid worden 😉

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

​Patroon: Otis T-shirt Fibre Mood 5

Stof: gekocht op een stoffenmarkt: Little smilemakers studio Little Darling 

Drukknoopjes: Prym 10mm 'Jersey' Veritas

Model: Oona

Otis T-shirt Firbe Mood in meisjesversie
 • majella schreef:

  zo mooi, ideaal om te dragen met dit zomerweer

 • Moniek schreef:

  Mooi t-schirt, super model en prachtige lokatie

 • Josiane schreef:

  Heel mooi!!

 • Ceriez Anne schreef:

  mooi afgewerkt en altijd zeer leuk voorgesteld!

 • Typisch jij om er weer zo’n eigenwijze draai aan te geven :-). Schitterend, dit t-shirtje. Volgens mij zullen heel wat mama’s jouw voorbeeld volgen.

 • Katrien schreef:

  Wat een leuk shirtje !
  Ik kende jouw blog nog niet ! Leuke kennismaking, ik kom zeker nog eens terug lezen (en kijken) !

 • >