Oogappeltjesjurk 

 oktober 7, 2019

Door  Nele

​Een patroontje uit Knippie werd met aanpassingen een leuk jurkje met appelknoopjes voor Maya.

​Stoer of toch schattig?

​De stof voor dit jurkje kocht ik in april vorig jaar online. Dit was eigenlijk de stof die Maya en ik gekozen hadden voor haar lentefeestjurk. Dankzij B-post ging de stof verloren onderweg en ging ik toen last-minute nog naar de stoffenkamer en werd dit het lentefeestkleed. Het stofje werd door Els van Stitch en co opnieuw opgestuurd en deze keer mét track en trace. Goede service dus, alleen kwam het te laat om nog als lentefeeststofje te kunnen dienen. 

​Ik ben fan van het silhouette van deze jurk!

Ergens in mei of juni ging ik op zoek naar een leuk patroontje voor deze stof. Ik wilde een jurkje met knoopjes, zonder of met korte mouwen en een elastiek in de taille. In de Knippie kwam ik een jurkje tegen dat mits enkele aanpassingen wel kon dienen als basis. Ik koos de Mini me uit Knippie 1/2019. Ik liet het kraagje en de mouwen weg en hertekende de halslijn een beetje en tekende aangeknipte hele korte mouwtjes aan het patroon. De stof werd geknipt en het kleedje bleef verder netjes liggen tot september.

ik had niet meteen een brede elastiek voor de tailleband en besloot om de tunnel in twee te splitsen en er twee dunne elastieken in te naaien. Dit geeft wel een tof effect vind ik! 

​Detail dubbele elastiek

​De halslijn werkte ik af met een bloemetjesbiais aan de binnenkant.

​Detail hals met biais dat ook dienst doet als paspel

Maya mocht knoopjes kiezen uit mijn grote voorraad en koos deze leuke appeltjes. Het kleedje bleef nog een weekje liggen tot ik eindelijk de moed vond om die appelknoopjes erop te naaien 😉 .

​Appeltjesknoopjes!

Het is een heel leuk jurkje geworden, voor deze tijd van het jaar mss. een beetje zomers, maar er kan altijd een kousenbroekje onder en een truitje boven!

Oja Maya ging naar boven om kousen aan te doen en kwam terug beneden met prachtige lippenstift voor de foto's 😉 .

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: Aangepaste mini-me uit Knippie 1/2019

Model: Maya (mét lippenstift)

Stof: webshop: Stitch en co merk: artgalleryfabrics Floret Stains Abloom

fournituren: knoopjes, elastiek en biais uit voorraad


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Toen ik mama werd van Maya, had ik plots een goeie uitvlucht om niet enkel sporadisch cadeautjes voor kindjes van vrienden te naaien maar zo vaak als ik wilde te naaien voor mijn eigen dochter. Het feit dat ik zwanger m'n job niet meer mocht uitoefenen, was de perfecte gelegenheid om aan naailes te beginnen. Die lessen bleef ik volgen, nu al 6 jaar lang wat resulteerde in heel wat jasjes, rokjes en diverse cadeautjes. Ondertussen naai ik ook voor mezelf en ben ik grote fan van tassen naaien, patronen ontwerpen en werkbeschrijvingen maken. Op deze blog wil ik niet alleen tonen wat ik maak, maar hoop ik dus ook om jullie te inspireren om zelf te beginnen naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hoop via deze site ook andere naaiende mama's te leren kennen en ervarigen, tips enzo uit te wisselen. Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken,... Nu je hier bent, laat gerust een berichtje achter in de commentaren!

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >