Oma Simonne krijgt een zelfgenaaide handtas voor kerst! 

 januari 3, 2019

Door  Nele

​Een zelfgenaaide handtas voor oma Simonne.

​Ik heb het geluk om een oma van 85 te hebben. Die moet natuurlijk verwend worden met kerst! Aangezien ze ook één van mijn trouwste fans is, wilde ik zelf iets naaien. Oma had een paar maand geleden gevraagd of ik voor haar ook eens een handtas wilde naaien, dus dit leek het ideale moment. Alhoewel, ik startte op dinsdag 25 dec. om 12.30u en vertrok diezelfde dinsdag 25 dec. om 16u richting Brugge voor het kerstfeest. Om 15.30u hielp ik de kindjes om zich klaar te maken en was mijn handtas af! 

Ik gebruikte mijn zelfgemaakt patroon van de kleine tas van de Veritassen. Je kan het patroon en de werkbeschrijving hier gratis vinden.

​Hier zie je een grote en een kleine tas samen

​Ik pastte enkel de vorm van de klep aan, omdat ik een retrolook wilde. Ik gebruikte geen drukknoop en geen rits, maar een slotje zoals op een boekentas. 

​Boekentasslotje als sluiting. Combinatie kurkleer en nepleer

Al de materialen komen uit mijn voorraad, aangezien ik pas op het allerlaatste moment beslistte om toch nog een handtas te naaien. de buitenkant is een combinatie van nepleer en kurkleer, verstevigd met decovil light. Aan de binnenkant gebruikte ik een wollige okerkleurige stof.

​Binnenkant

​Achterkant

Oma is superblij met haar cadeau en opa deed al een fotoshoot van oma met haar nieuwe handtas!

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort! 

​P.S. Ik kan jullie niet laten gaan zonder goede wensen. Ik wil jullie het allerbeste wensen in 2019! En natuurlijk veel naai- en leesplezier 🙂

Patroon: kleine tas van de ​Veritassen met aangepaste klep en boekentasslotje i.p.v. rits en drukknoop

Stof: alles uit stoffenvoorraad

Model: oma Simonne


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >