Oma Simonne krijgt een zelfgenaaide handtas voor kerst!

​Een zelfgenaaide handtas voor oma Simonne.

​Ik heb het geluk om een oma van 85 te hebben. Die moet natuurlijk verwend worden met kerst! Aangezien ze ook één van mijn trouwste fans is, wilde ik zelf iets naaien. Oma had een paar maand geleden gevraagd of ik voor haar ook eens een handtas wilde naaien, dus dit leek het ideale moment. Alhoewel, ik startte op dinsdag 25 dec. om 12.30u en vertrok diezelfde dinsdag 25 dec. om 16u richting Brugge voor het kerstfeest. Om 15.30u hielp ik de kindjes om zich klaar te maken en was mijn handtas af! 

Ik gebruikte mijn zelfgemaakt patroon van de kleine tas van de Veritassen. Je kan het patroon en de werkbeschrijving hier gratis vinden.

​Hier zie je een grote en een kleine tas samen

​Ik pastte enkel de vorm van de klep aan, omdat ik een retrolook wilde. Ik gebruikte geen drukknoop en geen rits, maar een slotje zoals op een boekentas. 

​Boekentasslotje als sluiting. Combinatie kurkleer en nepleer

Al de materialen komen uit mijn voorraad, aangezien ik pas op het allerlaatste moment beslistte om toch nog een handtas te naaien. de buitenkant is een combinatie van nepleer en kurkleer, verstevigd met decovil light. Aan de binnenkant gebruikte ik een wollige okerkleurige stof.

​Binnenkant

​Achterkant

Oma is superblij met haar cadeau en opa deed al een fotoshoot van oma met haar nieuwe handtas!

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort! 

​P.S. Ik kan jullie niet laten gaan zonder goede wensen. Ik wil jullie het allerbeste wensen in 2019! En natuurlijk veel naai- en leesplezier 🙂

Patroon: kleine tas van de ​Veritassen met aangepaste klep en boekentasslotje i.p.v. rits en drukknoop

Stof: alles uit stoffenvoorraad

Model: oma Simonne

 • Sonja schreef:

  Zo mooi en wat een prachtig tas in zo’n korte tijd.

 • Davina schreef:

  Wat een mooi cadeautje!

 • Christa Verdonck schreef:

  Mooie handtas Nele, oma zal content zijn! Voor jou ook mijn beste wensen en nog veel naaiplezier!!

 • Superhippe oma met haar chique tas! Heel mooi.

 • >