No stress simple dress! 

 juli 11, 2018

Door  Nele

​Vakantie! Tijd om alle stress los te laten! Hoe kan dat beter dan met een simple dress? 

Ik zocht een leuk modelletje, ideaal om mee te spelen, dansen, klimmen, fietsen, ... , of om snel even aan te trekken boven de bikini in de zomer. Maya heeft al zo'n handig kleedje, maar Oona nog niet, dat kan niet zijn hé. 

​De simple dress is een gratis patroon van Kaatjenaaisels. Ik downloadde het een eindje geleden al, maar kwam er nu pas aan toe (vakantie hé, remember).

Ik maakte een maatje 2 jaar voor de breedte, verlengd naar een 4 jaar op basis van de maattabel.

De werkbeschrijving is duidelijk en het kleedje zit redelijk vlug ineen. Al vond ik het wel wat foefelen aan de halslijn en de mouwboord. Ik ben het niet gewoon om die zomaar een cm om te vouwen en zo vast te stikken. De halsnaad heb ik toch nog afgewerkt met de overlock voor ik het boordje omstikte omdat ik dat netter vind. Bij de mouwtjes ging dit niet meer, maar het resultaat is gelukkig toch ok.

​De halsnaad stikte ik twee maal door met een zigzag op O,5 zodat de steek toch zou rekken. 

​Mouwboordje heb ik enkel doorgestikt met flauwe zigzagsteek

​Speciaal aan dit kleedje zijn de rekkertjes in de taille. Ik gebruikte voor de eerste keer framilon. De framilon die ik heb liggen is 1 cm breed. Volgens de werkbeschrijving moet je een soort tunneltje naaien en dus niet in het elastiek stikken. Ik vond echter geen zigzag van 1 cm breed op mijn naaimachine, dus ging even googelen. Gelukkig vond ik evenveel tutorials waarbij ze wel in de elastiek stikken. Zo ging ik dus ook te werk. Ik werd meteen framilon-fan! Je stikt het uiteinde vast met enkele steekjes en erna rek je (het middelpunt van) de framilon uit tot aan de zijnaad en stikt dit vast met een zigzag. In tweede instantie rek je terug tot het eindpunt, zigzag je dit en leg je terug vast met enkele steekjes. Klaar :). Ik probeer het zeker ook eens voor een simple dress voor mezelf!

​Rekkertjes in de taille met framilon

​De halsopening is maar net op het nippertje groot genoeg om Oona haar hoofd door te krijgen (met stress bij Oona tot gevolg), die zal ik de volgende keer dus iets wijder maken! (no stress, remember 😉 )

​Oona begon meteen gekke bekken te trekken toen ik haar wilde fotograferen, dus misschien vandaar de naam simple dress? 😛

SNEAKPEAK!!! Er werd ook getwind, ​het kleedje van Maya komt later op de blog!

0 shares

P.S. Deze post kwam iets later aangezien ik eerst mijn pinterestacount in orde wilde maken. Vanaf nu kan je ooyamade ook volgen op pinterest en zelf ook pinnen!

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: Simple dress Kaatjenaaisels

Stof: prachtige tricot van Stenzo met blaadjes en vlinders van Stoffen Artevelde

Framilon: stoffencircus

Modellen: Oona en Maya


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • Vreemd, dat je nog niet vaak gewoonweg de hals omzoomde. Ik ben een luie doos, dus ik doe dat eigenlijk heel vaak. Die framilon in de taille is inderdaad een leuk accentje, moet ik ook eens proberen.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >