Mannen T-shirt met zak, let’s sti(c)k together 

 september 10, 2018

Door  Nele

Een mannen T-shirt met een zak, speciaal voor de Let's sti(c)k together van Marjolein. Het thema was deze keer 'zak eens lekker door'. 

David vraagt al superlang of ik voor hem een wit T-shirt met borstzak met blauw accent wil maken voor onder zijn blauw kostuum. Nu kan ik dit eindelijk afvinken van mijn to do lijstje!

Ik stelde deze opdracht nogal lang uit omdat ik niet meteen een goed mannen T-shirt-patroon liggen had. Ik maakte er dus zelf eentje aan de hand van een goed passend T-shirt uit zijn kast.

​Voor diegene die het zelf ook eens willen proberen, leg ik even uit hoe je dat doet.

Je neemt dus een goed passend T-shirt en draait dit binnenstebuiten. De mouw steek je langs 1 kant zo goed mogelijk in het T-shirt om het voorpand en achterpand over te nemen. Start met het aanduiden van het midden van het T-shirt. Je kan het best even meten onderaan, tussen de oksels, in de helft tussen de oksels en de onderkant en bovenaan aan de halsuitsnijding. Ik steek speldjes om het midden aan te duiden, maar je kan natuurlijk ook tekenen met een zeepje.

​Daarna plooi je het T-shirt in het midden dat je net aangeduid hebt. Neem een groot stuk plastiek of patroonpapier en neem de vorm zo goed mogelijk over. 

​Je hebt nu het patroondeel voor het voorpand.

​Doe hetzelfde voor het achterpand...

Daarna neem je de mouw over. Duid het midden van de mouw aan en neem de vorm in twee keer over. Eerst vooraan vanuit de oksel tot het midden, daarna achteraan. Je krijgt nu deze vorm. De achterkant van de mouw komt steeds hoger dan de voorkant.

​Test even of je mouw zowel aan het voorpand als aan het achterpand even lang is als de uitsnijding voor de mouw. 

​Kies welke afwerking je wenst. Ik koos voor een boordje aan de hals en aan de onderkant. De mouw is afgewerkt met een omslag die op 1 plaats vastgestikt wordt. Nu weet je hoeveel naad je overal moet voorzien... 

vanaf nu is het simpel. Je neemt de patroondelen met de nodige naadwaarde over op de stof. Ik naaide het hele T-shirt ineen met de overlock.

Wil je net als ik een borstzakje, dan naai je dit eerst vast op het voorpand. Ik koos zoals gezegd voor een blauw accent omdat het T-shirt gedragen wordt onder een blauw kostuum.

Nog enkele detailfoto's...

​halsboord afgewerkt met tweelingnaald

Omgeslagen mouwboord

​Onderkant met aangezette boord (geeft een stoerdere look aan het T-shirt)

​Er werd al lekker doorgezakt in dit T-shirt, want het overleefde al een trouwfeest op de Gentse feesten! 

​Benieuwd hoe de anderen doorgezakt hebben? Ga dan zeker een kijkje nemen op hun blog! 

DraadjesSkwadraatliveGirls in UniformJust DelphineLarthWoohoo by DavinaQueridaSewing à la CarteYjonis blogtViTessNathalie’s NaaiselsTwo OwlettesNaaisdrovje… door SaraPlus 2 is 5!SpoetnikselsSeams Normal KhadetjesFlaflinko

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort! 

Patroon: zelfgetekend

Stof: Toverstof

Model: David


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

 • Nele,ik sta er versteld van hoe inventief je bent om dat patroon van een bestaand t-shirt over te nemen!
  Je hebt het ook goed uitgelegd en het resultaat mag er zijn.
  Liliane

  • Ja ik heb er al veel goede dingen over gehoord, maar nog nooit zelf uitgetest… Dat zal ik de volgende keer dan toch eens moeten doen!

 • Heel leuk gedaan! Eenvoudig en toch speciaal, je moet het maar kunnen. Fijn dat ik je blog heb leren kennen zo, ik ga zeker verder lezen… ben al fan van het pennenzakje ook 🙂

 • Superleuk gevonden! Doet me er aan denken dat ik nog eens dringend een t-shirt met wat extra details moet maken voor mijn wederhelft.
  Ook leuk in combinatie met het kostuum

 • Super goed idee om dat patroon via een plastic zak over te nemen. zo werk je waarschijnlijk preciezer dan wanneer je je T-shirt op patroonpapier moet leggen.
  Meer dan geslaagd!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


  >