Luiertas/weekendtas 

 maart 9, 2020

Door  Nele

​Wie ooit zwanger geweest is, herkent vast het aftellen tijdens de laatste weken/dagen. Je kan niet veel meer plannen, want je weet maar nooit dat je baby beslist om te komen, maar evengoed kan het nog enkele weken duren... Oja en ondertussen moet je je best doen om zoveel mogelijk te rusten ;). Tussen dat rusten door besliste ik om 'snel' nog een pamperzak te naaien. Zo een extra grote tas om aan de buggy te hangen en alle babyspullen plus de inhoud van mama's handtas in kwijt te kunnen! 

Ik ging eerst op zoek naar een geschikt patroon voor een luiertas. Dit bleek jammergenoeg zo goed als onvindbaar. Ik besloot om een weekendtas om te bouwen tot pamperzak. Ik gebruikte dit patroon, maar versmalde de tas wel, want het patroon is te breed om aan de buggy te hangen. Ik voegde naast de schouderband (de rode band) aan beide zijden een stukje tassenband met sluiting (de gele band) om de tas aan de buggy te kunnen bevestigen.

​Met het gele lusje hang je de luiertas aan de wandelwagen.

​Ik gebruikte voor deze tas vooral ingrediënten die ik in huis had. Er werd dus gemixt en gematcht met verschillende kleuren paspel en restjes tassenband. De buitenstof zagen jullie al eerder bij dit make-up tasje. Als versteviging gebruikte ik style vil, zo zakt de tas niet ineen, maar is hij ook niet te stijf.

Ik heb de tas volledig gevoerd. Achteraf naaide ik de naden van de voering zo goed als mogelijk vast aan de naden van de buitenstof met de hand. Op die manier blijft de voering netjes zitten in de tas. Voor de voering gebruikte ik waterafstotende stof, zodat kleine lekjes niet meteen een groot probleem kunnen veroorzaken. 

​Met een grote rits, zodat de tas goed open kan

​Binnenvak met magneetsluiting

Aan de buitenkant voorzag ik een groot vak en een kleiner vak ideaal voor mijn gsm. Aan de binnenkant voorzag ik aan één zijde een groot vak dat kan afgesloten worden met een drukknoop en aan de andere zijde drie kleinere vakken. Aan de zijkant naaide ik een stukje tassenband om in een later stadium een flesje of thermoskan rechtop in de pamperzak te kunnen meenemen.

Onderaan zorgde ik voor tassenpootjes, zodat ik de tas overal kan neerzetten.

​In de ​luiertas zitten nog enkele zelfgenaaide items zoals een verversma(a)tje en mijn borstvoedingsdoek.

​verversma(a)tje zorgt ervoor dat ik overal de pamper kan verversen.

​borstvoedingsdoek 

Wil je zelf aan de slag? De werkbeschrijving van het verversma(a)tje vind je hier. En inspiratie voor pamperzakjes (zakje voor enkele pampers en doekjes) voor in de grote luiertas vind je hier.

De ​luiertas doet nu al bijna zes weken dienst en daar zullen ongetwijfeld nog veel weken bijkomen ;)...

​Mijn uitzicht als ik op pad ben 😉

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: weekender bag

Stof: buitenstof uit stoffenvoorraad. Tassenband van veritas en les tissues du chien vert. Waterafstotende voeringstof van Stoffen Artevelde.Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • Van de week heb ik 2 wide open pouches gemaakt. Zo leuk, dank je wel. Ik zie telkens die mooie randjes die je overal langs maakt en vraag me af hoe je dit doet? Is het met een touwtje ertussen genaaid? Ik bedoel aan de binnenzijde bijvoorbeeld de randjes langs de vakjes.

    • Dag Linda, superleuk dat je hier inspiratie haalt! die gekleurde randjes dat doe ik met paspel. Je kan dat kopen bij bijvoorbeeld de veritas. Je naait dat eerst op een cm van de rand en daarna naai je de naad zodat de paspel er tussen zit. Dit is wel het makkelijkst met een paspelvoetje, maar met een ritsvoetje of blinde rits voetje lukt het ook! Het is ook een onderdeel in de instructievideo van de DIY sewbox Frida.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >