Let’s sti(c)k together: Geen elektro maar Elektra 

 januari 28, 2019

Door  Nele

​Een Elektra-rok voor mezelf!

Het is weer zover. Een nieuwe let's sti(c)k together uitdaging dankzij Sonja van Sewing à la carte. Het thema deze keer was: Trek de broeksriem aan. Iedere blogster is vrij om met dit thema haar eigen ding te doen. Letterlijk wilde ik het deze keer niet opvatten, aangezien ik geen zin had om een broek of een broeksriem te naaien. Januari is bij mij ook eerder de maand van 'zet een knoopje meer open' dankzij de vele feestmaaltijden en recepties rond eindejaar 😉 . Ik gooide het dus over een andere boeg.

Trek de broeksriem aan is ook een uitdrukking die zoveel wil zeggen als 'bespaar'. Een ideaal thema voor in de maand januari, waar we ​even moeten bekomen na de traditioneel dure maand december.

​Gelukkig is er een nieuw en bovendien gratis rokjespatroon verschenen. De rok kreeg de naam Elektra en je kan ze hier vinden op de blog van Emma en Mona.

De stof had ik al lang liggen. Ik naaide er al een T-shirt voor Maya uit, maar had nog genoeg over voor deze rok voor mezelf. De stof is superzacht, met ​een licht blinkend groene kant en ​een zwarte binnenkant.

De werkbeschrijving is duidelijk en dit rokje is helemaal niet moeilijk om te naaien! Maar... Ik zou mezelf niet zijn als ik het patroon volledig zou volgen, dus ik deed enkele aanpassingen. Wanneer de rok in elkaar zat, vlak voor ik de rekker zou bevestigen, besloot ik om hem even te passen. Toen ik mezelf zag in de spiegel vond ik dat het rokje wel wat extra 'bling' kon gebruiken. Ik had nog een stuk gouden rekker liggen die ik ook gebruikte voor het rokje van Maya en dat stuk was net lang genoeg voor mezelf. De Elektra-rok is bedoeld als een hoog model, tot in de taille. Ik knipte 8 cm af bovenaan, omdat ik de rok niet zo hoog over mijn buik wilde laten komen en zodat de rok net boven mijn knieën zou eindigen. Dit was een spannend moment 🙂 . Ik bevestigde de gouden rekker zoals ik ook zou doen bij de rokjes voor de kinderen. 

Ik gebruikte voor deze rok mijn overlock, om de randen af te werken, mijn naaimachine om de naden te stikken en ook mijn coverlock om de zoom netjes af te werken. Ik was wel een beetje vergeten dat ik een coverlock had, dus ik had de zoom eerst al overlocked. Dubbel werk dus, maar het resultaat dat je met de coverlock krijgt, heb je nooit even netjes met een tweelingnaald. Bovendien is mijn ervaring dat de stiksels knappen als je ze met de tweelingnaald naait. Dankzij de coverlock is het stiksel veel rekbaarder en dus minder breekbaar. 

Ik bespaarde dus vierdubbel: een gratis patroon, een stof ​uit mijn voorraad en een rekker die ik nog liggen had. Ik kocht bovendien geen elektro, maar naaide een Elektra 😉 . 

​Als ik ooit nog eens tijd heb, snij ik hetzelfde blaadje nogmaals uit de gouden flex, zodat ik helemaal kan twinnen met Maya.

​Benieuwd hoe de anderen hun broeksriem aangetrokken hebben? Neem snel een kijkje!

Sewing à la carte, Girls in Uniform, Two Owlettes, Jongens toch!, Nathalie's Naaisels, Woohoo by Davina, Just Delphine, Naaisdrovje, KreATRIEN, The Needle Of Choice, Wilwarin Couture, Blogliesje, Gezien bij Justine, stokstaartjedoethetzo

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!


Patroon: Elektra van Emma en Mona en Minniemie

Stof en rekker: Uit stoffenvoorraad

Modellen: Nele en Maya

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

    • Zeker eens naaien! Je hebt wel meer stof nodig dan je zou verwachten aangezien het voorpand dubbel is, dus je hebt een groot restantje nodig 😉

    • Haha ja ik kan dat dus echt hé en dan ook nog tien minuten twijfelen of ik de draad zou versteken of niet, terwijl ik het al lang had kunnen naaien in die tijd 😉

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >