Let’s stick together: FlamingOOYAmade 

 april 23, 2018

Door  Nele

​De let's sti(c)k together blogtour van Marjolein is de reden dat ik nu ook mijn eigen blog heb! Ik zag steeds al de leuke dingen passeren die de andere blogsters naaiden voor Let's sti(c)k together. De naam vond ik sowieso al geniaal 😉

Ik ben dan ook heel trots dat ik deze keer zelf deel mag uitmaken van deze LS2GETHER! 

Iedereen kreeg dezelfde drie criteria:

1. Lente

2. buitenlands patroon

3. Voeg een leuk detail toe

Drie leuke criteria waar je veel kanten mee op kunt!

Ik ging voor het eerst naar het stoffencircus en kocht daar (onder vele andere) een coupon flamingostof van 1,5 meter voor 10 euro. Geef toe daarvoor kan je niet sukkelen hé 😉 . Dat ik fan ben van flamingo's kon je trouwens hier ook al zien toen Oona 3 jaar werd. Ik ging op zoek tussen mijn buitenlandse patronen naar een kleedje met een vintage touch. Ik kwam een naaitijdschriftje tegen waar ik nog nooit iets uit gemaakt heb. Best wel spannend dus omdat ik geen idee had van de pasvorm...

Het heet 'Fashion Trends' Damesmode om te naaien voor de modieuze vrouw. ​Helemaal op mijn lijf geschreven dus 😉 . Dit is oorspronkelijk een Duits naaitijdschrift. Ik nam zo goed en zo kwaad ik kon mijn eigen maten op en ging aan de slag. De werkbeschrijving was om het positief uit te drukken nogal summier. Ik koos model 21 en met deze uitleg moest ik het doen...

​Ik stuitte op enkele 'ambetantigheden' tijdens het naaien: Naaien voor jezelf is moeilijk en dan vooral het aanpassen van het patroon. Voor de spiegel proberen om aan de rug een speldje te steken omdat die te breed is, is nogal omslachtig. Naaien-passen-naaien-passen-naaien-passen-... Komt erop neer dat je dus in je ondergoed zit te naaien aangezien het de moeite niet is om telkens terug kleren aan te doen 🙂 .

Jullie hebben het al door, het kleedje had wel wat aanpassingen nodig... De opening vooraan was niet duidelijk aangegeven. Dit wil zeggen, je moest dit stuk aan de stofvouw tekenen en dus zelf improviseren hoe breed en hoe diep je de opening wilt. Ik maakte hem iets minder diep dan zij hadden aangegeven en de breedte koos ik ook zelf. De grootste aanpassing was nodig aan het rugpand. Dat was echt veeeel te breed! Ik heb een aantal keren het sierstiksel losgemaakt, de rug versmald, terug netjes afgewerkt (terwijl ik mezelf beloofde dat het deze keer dus echt de goede keer was) om dan nadien te beslissen dat ik het toch nog ietsje smaller wilde...

Ik gebruikte de alfabetfunctie van mijn naaimachine om 'FlamigOOYAmade' in de zoom te naaien. Het begin van een nieuwe hippe kledinglijn, ik voel het! 🙂

Aangezien ik maar 1,5 meter stof had, moest ik heel goed nadenken hoe ik de patroondelen zou knippen. Het beleg kon niet meer in 1 stuk, dus dat heb ik gewoon in 2 delen geknipt en ik kon de flamingo's jammergenoeg niet laten doorlopen aan de naden...

Enkele details van dichterbij:

​De schoudernaad met sierstiksel

​De zijnaad met blinde rits en ingenaaide tailleband


​Ideaal kleedje voor cocktails 

En nog meer cocktails

​Om te communiceren met vrienden

​om kindjes te ondersteunen op de klimmuur

​Achteraanzicht. Voor de aandachtige kijkers, de witte bol op mijn arm is een sensor die mijn bloedsuikergehalte meet omdat ik diabetes heb. 

​1. Lente: Dit kleedje is ideaal voor de lente! De stof is iets dikkere tricot, dus ideaal voor als het bijna-maar-nog-niet-helemaal zomer is.

2. buitenlands patroon: Duits naaitijdschrift

3. Detail: Letters FlamingOOYAmade en GSM-hoesje

Geslaagd?

​Nog een selfie om het af te leren...

Ga zeker een kijkje nemen bij de andere deelnemers en ontdek wat zij deze met de drie criteria van deze LS2GETHER blogtour!

FlaflinkoGezien bij JustineDraadjesWoohoo by DavinaYjonis blogtLarthTwo OwlettesSewing à la CarteFrullemiekePlus 2 is 5!LunatiekAdivastyleMarieke FalderiekeOOYAmadeKhadetjesStokstaartje doet het zoNoxeemaStofjesverslaafd Blogliesje

Patroon: Fashion Trends Nr. 2 uit 2011 Model 21 (Frambooskleurige jurk met campingkraag en ceintuur)

Stof: Flamingostretchstof van Stoffencircus

Fournituren: blinde rits Veritas

Model: Nele (ikzelf dus)


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • Wow Nele, schoon kleedje, mooie pasvorm zo te zien!
    Succes er mee, ik zal het wel eens live zien hé.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >