Let’s sti(c)k Belgique, I love sweaters 

 oktober 28, 2019

Door  Nele

​Het is weer zover! Ik kijk elke keer uit naar de jaarlijkse traditie 'Let's sti(c)k Belgique'. Dan gaan we met een aantal bloggers de Belgische toer op en naaien we met Belgische patronen en/of stoffen. 

Vorig jaar verwende ik mezelf met deze Imani dress, een patroontje uit de La Maison Victor en dit jaar was het de beurt aan Oona.

Ik schreef al eerder dat ik voor het eerst langsging in de reuzestoffenwinkel 'Les tissues du chien vert' in Brussel. Ik kocht daar een aantal stofjes waaronder een blauw stofje dat ik echt onmogelijk kon laten liggen. Het was namelijk zoooooo zacht! Echte knuffelstof! Ik zag er meteen een truitje in voor Oona.

​Zooo jammer dat jullie niet kunnen voelen! 

Ik naaide nog nooit iets uit het ondertussen beroemde naaiboek 'I love sweaters'. Een boek waarin zoals de titel al een klein beetje verklapt, een heleboel sweater-naaipatronen staan, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Ik koos de Huppari, een sweater met rits en kap.

Aangezien de blauwe stof ook aan de binnenkant superzacht is, besloot ik om de sweater niet te voeren. Enkel de kap kreeg een leuk vosjes-stofje uit mijn stoffenvoorraad als voering.

​Winterse vosjes

In het boek maken ze gebruik van dubbele maten. Voor Oona koos ik de 104-110, aangezien ze maat 110 heeft, maar ik verlengde wel enkele cm's onderaan en aan de mouwen zodat er toch nog wat groeimarge is.

De trui zit eigenlijk echt heel snel in elkaar dus er staat ook al eentje voor Maya op de planning! Maar eerst genieten van de superzachte knuffels die ik nu krijg van Oona 😉 .

Ben je net als ik benieuwd wat de andere blogsters maakten? Neem dan snel een kijkje via de onderstaande linkjes!

Sewing à la Carte, Girls in Uniform, Just Delphine, Gezien bij Justine, vlijtig liesje knutselt, SewBel

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: Huppari uit I love sweaters

Stof: superzachte knuffelstof van Les tissues du chien vert, vosjesstof uit 'De strik' in Ledeberg, boordstof en rits Mertens mercerie

Model: OonaDit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

    • Aha dat wist ik zelfs niet! Veel plezier als je er komt en zorg dat je een beetje tijd hebt en enkele projectjes voor ogen, want je koopt als snel heel veel anders 😉 Allez ik toch 🙂

  • Wat een heerlijke super zachte aaibare sweater. Daar worden meisjes blij van. Als ik in de buurt van Brussel en het lukt dat probeer ik altijd even bij Les tissues du Chien vert langs te gaan. Wat een prachtige winkel is dat en wat een keuze.

    • Ja voor mij was het de eerste keer, maar ook zeker niet de laatste keer. Al kom ik anders eigenlijk nooit in Brussel. Wat een winkel!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >