Kerstcadeautje zelf naaien deel 2: De te pimpen turnzak!

​De turnzak om zelf te pimpen!

Hier ben ik terug met een ideetje voor een zelfgemaakt kerstcadeautje. En twee vliegen in 1 klap, ​dit pakje zet ook nog eens aan tot creativiteit!

​Eerlijk is eerlijk, ik kwam op het idee toen ik het verjaardagsfeestje van Maya aan het voorbereiden was. Welke leuke activiteit kan je doen met zes zesjarige meisjes? Juist ja!  Hun eigen turnzak pimpen met textielstiften! 

Uiteraard kwam ik pas een week voor het feestje op dit idee, en had ik geen tijd meer om zes turnzakjes zelf te naaien. Gelukkig kan je bij Feëerieke kant en klare 'lege' turnzakjes kopen om zelf te versieren. Voor een kerstcadeautje zou ik aanraden om zelf de turnzak te naaien in een bleke katoen, zoals ik deze zwemzak in elkaar naaide. (deze zwemzak was trouwens mijn allereerste blogpost ooit!)

Maar goed, je zorgt dus voor een 'lege' turnzak. Het leukste is als je er al een tekening op aanbrengt die dan in te kleuren is. Ik koos voor een eenhoorn, altijd een hit bij zesjarige prinsessen. Die zette ik over met de EZ-transferpen. Een heel handig ding waarmee je geprinte tekeningen (let op je moet een laserprinter gebruiken) kan overzetten op je stof. Als je dit zelf wil proberen, zou ik aanraden om met dikke zwarte lijnen te werken voor een duidelijker resultaat. Bij mij waren de lijntjes toch net wat te dun achteraf gezien.

​Stap 1: Print een afbeelding af met een laserprinter en zorg dat je in spiegelbeeld afdrukt

Stap 2: Plak de tekening vast op de ondergrond met de bedrukte kant naar beneden

Stap 3: Ga over de tekening met de EZ-transferpen. Je ziet de tekening verschijnen.

Stap 4: Wrijf met een lepel zo hard je kan over de tekening. (Ik pobeerde ook met een deegrol, maar de lepel ​geeft het beste ​resultaat)

Stap 5: verwijder voorzichtig het papier en check of alle lijnen doorgekomen zijn. Indien niet, herhaal de vorige stappen... Eens je tekening op de stof staat, ziet het eruit alsof hij met potlood getekend is.

Stap 6: ​Ga nu over de lijnen met een (zwarte) textielstift en je turnzak is klaar om gepimpt te worden! 

​Pak dit mooi in, samen met enkele leuke kleuren textielstiften. (Hier viel de gouden stift zo erg in de smaak dat er zelfs ruzie voor gemaakt werd 😉 ). Het leuke is dat dit pakje geschikt is voor zowel jongens als meisjes en voor verschillende leeftijden, afhankelijk van de tekening die je erop zet!

Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor een turnzak, ook een pennenzak (zoals ik hier al eens deed) of andere tas kan je gemakkelijk inkleuren met textielstiften.

Hieronder enkele foto's van tijdens het feestje en het resultaat van deze zes kunstenaartjes. 

P.S. Vergeet niet om het resultaat te strijken om de textielstiften te fixeren, het zou jammer zijn als de tekening zou verdwijnen in de was of in de regen 😉 .

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Materiaal: turnzakjes, textielstiften en EZ-transferpen Feëerieke

Modellen: Tara, Mane, Elin, Leonie, Ella en Maya

Tekening eenhoorn: www. leukvoorkids.nl/ kleurplaten

  • Christa Verdonck schreef:

    Leuk idee Nele, mooi gedaan!

  • Liliane schreef:

    heel origineel en een goed idee om hen bezig te houden (bij regenweer)

  • Annemie schreef:

    wat leuk alweer

  • >