Kerstcadeautje zelf naaien deel 1: An-tasje 

 november 12, 2018

Door  Nele

Zelfgenaaide (kerst)cadeautjes...

​Nu de dagen toch echt wel korter geworden zijn, ​is de tijd rijp om wat ideetjes op te doen ​voor zelfgenaaide cadeautjes.

Ik naaide door de jaren heen al heel wat cadeautjes zelf, dus ik zal de komende weken wat ideeën voor snelle en toffe cadeautjes aan jullie laten zien! 

​Eén van de toppers is het An-tasje, een gratis patroontje van Jace did it!. Je kan het hier vinden! Ik maakte de flap vooraan iets langer dan in het originele patroon, maar dit kan je makkelijk zelf aanpassen.

Ik naaide deze vier tasjes twee jaar geleden, dus de foto's dateren ook van in het pre-iPhone-tijdperk...

​Sterretjes met fluoroze paspel en roze bloemetjesbinnenkant

​De werkbeschrijving is heel duidelijk en het tasje zit supersnel in elkaar! Een ideaal project om restjes te verwerken...

​Roze bloemetjes aan de buitenkant met uiltjes aan de binnenkant en blauwe paspel

​Ik gebruikte wattine als tussenvoering, dus de tasjes zijn lekker zacht. Voor wie dit ook wil proberen, een kleine tip: De tasjes hebben neepjes, waardoor ze mooi rond worden. Ik knipte de driehoeken voor de nepen weg uit de wattine zodat ik geen dikke pak kreeg aan de binnenkant. 

Bruine bloemetjesbuitenkant, roze-witte binnenkant en groene paspel

​Het laatste tasje was een cadeautje voor Maya, maar ik heb het eigenlijk zelf al superveel gebruikt. Oorspronkelijk was het gevuld met nagellak, maar het heeft ook heel goed dienst gedaan als pamperzakje in mijn handtas 😉 .

​Aangezien ik deze tasjes twee jaar geleden naaide met restjes van eerdere projecten, was dit voor mij echt een trip down memory lane... 

Ik laat jullie even meegenieten van de kleedjes die oorspronkelijk van deze stoffen gemaakt werden en mini-Maya en mini-Oona 😉

​Maya lang geleden toen het kleedje voor haar nog groot was 😉

​mini-mama-Maya

​mini-schminkster-Maya

​Ondertussen is er een nieuwe fan van het kleedje! 

​Gekke bekken voor de foto 😉

​Ook het groene en bruine stofje stofje werden eerst gebruikt voor een kleedje. De Lotta dress van compagnie M. Dit blijft toch echt een prachtig modelletje met mooie details!

​Het zakje

​De kraag

​mini-prinses-Oona

De An-tasjes werden enthousiast onthaald en je kan ze opvullen met wat je maar wil 🙂 .

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: tasjes: An-tasje Jace did it!, groen kleedje: Lotta dress Compagnie M., roze kleedje: knippie

Stof: geen idee meer 😉

​Modellen: Maya en Oona


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >