Juffencadeau deel 2

​Vorige week zagen jullie al het juffencadeau dat Maya naaide voor haar juf.

​Oona gaat volgend jaar naar een nieuwe klas bij de 'grote kleuters' en moest natuurlijk ook een cadeautje hebben om af te geven aan haar lieve juf! 

Jammergenoeg was er geen tijd meer om Oona echt te betrekken bij het naaien zelf aangezien ik dit naaide op donderdag, de voorlaatste dag van het schooljaar. Ik naaide vorige jaren al een zonnebrilhoesje en pennenzakken als juffencadeau, dus het was tijd voor iets anders. Gelukkig kwam ik donderdagochtend terecht op de blog van Sonja 'Sewing a la carte'. Zij had net een nieuw tassenpatroon getest. De Ellepuls Anja shopper. Ik vond deze tas supermooi en bovendien is dit een gratis patroon! Aan de slag dus :).

Voor de buitenkant koos ik voor een restje zwarte daim. Die had ik nog over van deze handtas voor mijn zus. Voor de binnenkant bleef ik in het hartjesthema en gebruikte de hartjesstof waar Maya al eerder een rokje van naaide. De rits vond ik ook nog ergens in mijn kast. De ritsstrookjes en de bodem zijn gemaakt uit een restje echt leer en de tassenband is van Veritas.

Ik printte enkel het grondvlak af en tekende de rest van de patroondelen op maat. 1cm naadwaarde is al inbegrepen in het patroon, dus dat is mooi meegenomen. De werkbeschrijving is in het Duits en dat vond ik toch niet zo simpel om te volgen. Gelukkig is dit niet mijn eerste tas, dus vormde dit geen groot probleem.

De binnenzak wordt niet gevoerd in het oorspronkelijk patroon, maar ik voerde de binnenzak met hetzelfde hartjesstofje, omdat ik graag alles netjes afwerk.

Ziezo! De tassenverslaafde juf was heel blij met haar juffencadeau en Oona maakte zelf nog een mooie hartjessleutelhanger voor aan de tas!

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: Elle Pulse Anja shopper

Stof: restje daim van Stoffen Artevelde, hartjesstof van Stoffen van Leuven, rits en leer uit recyclagevoorraad, tassenband veritas, tussenvoering thermolam

 • Davina schreef:

  Mooi zo veel liefde voor de juf aan de binnenkant 🙂

 • Henriëtte schreef:

  Wat een leuke tas, zo iets wil ik ook graag eens proberen.

 • Sonja schreef:

  Ik was zo benieuwd naar jouw versie. Wat is de tas leuk geworden. En de voering is echt top: lekker kleurig hartjes design.

 • Annemarie schreef:

  Wat een mooie tas, die voering is echt gaaf! Ik sla de link naar het patroon op, da’s een hle mooie!

 • Christa schreef:

  Leuke tas Nele, mooi afgewerkt!

 • Wat zal de juf blij zijn met dit cadeautje. Het is een pareltje. Het idee om de verzonken rits en de bodem in leer te doen ga ik eens pikken denk ik, want dat is superleuk!

 • Josiane schreef:

  Wauw super!!!

 • >