Juffencadeau deel 2 

 juli 4, 2019

Door  Nele

​Vorige week zagen jullie al het juffencadeau dat Maya naaide voor haar juf.

​Oona gaat volgend jaar naar een nieuwe klas bij de 'grote kleuters' en moest natuurlijk ook een cadeautje hebben om af te geven aan haar lieve juf! 

Jammergenoeg was er geen tijd meer om Oona echt te betrekken bij het naaien zelf aangezien ik dit naaide op donderdag, de voorlaatste dag van het schooljaar. Ik naaide vorige jaren al een zonnebrilhoesje en pennenzakken als juffencadeau, dus het was tijd voor iets anders. Gelukkig kwam ik donderdagochtend terecht op de blog van Sonja 'Sewing a la carte'. Zij had net een nieuw tassenpatroon getest. De Ellepuls Anja shopper. Ik vond deze tas supermooi en bovendien is dit een gratis patroon! Aan de slag dus :).

Voor de buitenkant koos ik voor een restje zwarte daim. Die had ik nog over van deze handtas voor mijn zus. Voor de binnenkant bleef ik in het hartjesthema en gebruikte de hartjesstof waar Maya al eerder een rokje van naaide. De rits vond ik ook nog ergens in mijn kast. De ritsstrookjes en de bodem zijn gemaakt uit een restje echt leer en de tassenband is van Veritas.

Ik printte enkel het grondvlak af en tekende de rest van de patroondelen op maat. 1cm naadwaarde is al inbegrepen in het patroon, dus dat is mooi meegenomen. De werkbeschrijving is in het Duits en dat vond ik toch niet zo simpel om te volgen. Gelukkig is dit niet mijn eerste tas, dus vormde dit geen groot probleem.

De binnenzak wordt niet gevoerd in het oorspronkelijk patroon, maar ik voerde de binnenzak met hetzelfde hartjesstofje, omdat ik graag alles netjes afwerk.

Ziezo! De tassenverslaafde juf was heel blij met haar juffencadeau en Oona maakte zelf nog een mooie hartjessleutelhanger voor aan de tas!

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: Elle Pulse Anja shopper

Stof: restje daim van Stoffen Artevelde, hartjesstof van Stoffen van Leuven, rits en leer uit recyclagevoorraad, tassenband veritas, tussenvoering thermolam


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Toen ik mama werd van Maya, had ik plots een goeie uitvlucht om niet enkel sporadisch cadeautjes voor kindjes van vrienden te naaien maar zo vaak als ik wilde te naaien voor mijn eigen dochter. Het feit dat ik zwanger m'n job niet meer mocht uitoefenen, was de perfecte gelegenheid om aan naailes te beginnen. Die lessen bleef ik volgen, nu al 6 jaar lang wat resulteerde in heel wat jasjes, rokjes en diverse cadeautjes. Ondertussen naai ik ook voor mezelf en ben ik grote fan van tassen naaien, patronen ontwerpen en werkbeschrijvingen maken. Op deze blog wil ik niet alleen tonen wat ik maak, maar hoop ik dus ook om jullie te inspireren om zelf te beginnen naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hoop via deze site ook andere naaiende mama's te leren kennen en ervarigen, tips enzo uit te wisselen. Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken,... Nu je hier bent, laat gerust een berichtje achter in de commentaren!

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >