Juffencadeau deel 2 

 juli 4, 2019

Door  Nele

​Vorige week zagen jullie al het juffencadeau dat Maya naaide voor haar juf.

​Oona gaat volgend jaar naar een nieuwe klas bij de 'grote kleuters' en moest natuurlijk ook een cadeautje hebben om af te geven aan haar lieve juf! 

Jammergenoeg was er geen tijd meer om Oona echt te betrekken bij het naaien zelf aangezien ik dit naaide op donderdag, de voorlaatste dag van het schooljaar. Ik naaide vorige jaren al een zonnebrilhoesje en pennenzakken als juffencadeau, dus het was tijd voor iets anders. Gelukkig kwam ik donderdagochtend terecht op de blog van Sonja 'Sewing a la carte'. Zij had net een nieuw tassenpatroon getest. De Ellepuls Anja shopper. Ik vond deze tas supermooi en bovendien is dit een gratis patroon! Aan de slag dus :).

Voor de buitenkant koos ik voor een restje zwarte daim. Die had ik nog over van deze handtas voor mijn zus. Voor de binnenkant bleef ik in het hartjesthema en gebruikte de hartjesstof waar Maya al eerder een rokje van naaide. De rits vond ik ook nog ergens in mijn kast. De ritsstrookjes en de bodem zijn gemaakt uit een restje echt leer en de tassenband is van Veritas.

Ik printte enkel het grondvlak af en tekende de rest van de patroondelen op maat. 1cm naadwaarde is al inbegrepen in het patroon, dus dat is mooi meegenomen. De werkbeschrijving is in het Duits en dat vond ik toch niet zo simpel om te volgen. Gelukkig is dit niet mijn eerste tas, dus vormde dit geen groot probleem.

De binnenzak wordt niet gevoerd in het oorspronkelijk patroon, maar ik voerde de binnenzak met hetzelfde hartjesstofje, omdat ik graag alles netjes afwerk.

Ziezo! De tassenverslaafde juf was heel blij met haar juffencadeau en Oona maakte zelf nog een mooie hartjessleutelhanger voor aan de tas!

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: Elle Pulse Anja shopper

Stof: restje daim van Stoffen Artevelde, hartjesstof van Stoffen van Leuven, rits en leer uit recyclagevoorraad, tassenband veritas, tussenvoering thermolam


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >