De jas waarmee alles kan! 

 april 3, 2018

Door  Nele

​Een jas in softshell waarmee je echt alles kan! Maar daarover straks meer, eerst vertel ik jullie graag over the making off... Die kostte net geen bloed, net geen tranen en toch wel wat zweet. 

​Het oorspronkelijke plan: Een simpel jasje zonder voering.

Resultaat: een jas in softshell met een paar meter paspel in verwerkt, met voering, met drukknoop en met enorm veel patroondelen....

Hmmmm.

Hoe is het zover gekomen?

Ik kocht op het vorig ​Stoffen Spektakel een lap softshell met driehoekjes. Voor wie softshell nog niet kent, dit is een soort stof die mij vooral doet denken aan die winddichte jassen van de decathlon: aan de binnenkant fleece en aan de buitenkant een soort rubberachtig gevoel.

Aangezien de binnenkant van de stof dus fleece is, leek het me oorspronkelijk een goed idee om hieruit iets te maken zonder voering...

Ik tekende een simpel patroon uit dat ik wilde maken.

Bij nader inzien was ik toch niet helemaal overtuigd van het patroon en besliste ik om voor deze jas uit ​Ottobre te kiezen... Ottobre 4/2016 nr. 29 Biker. (Iets) minder simpel, maar het leek me toch nog vlot ineen te naaien.

Tot ik besliste dat ik overal roze paspel tussen wilde naaien... Ook aan de ritsen van de zakken. Hier begon het zweten 😉 (Ik nam trouwens foto's van elk stapje bij het naaien van de zakken, dus als jullie daar graag een tuttorial over zouden hebben, schrijf een berichtje onderaan de pagina!)

​Uiteindelijk werkte ik ook met drie verschillende ritsen. De grote rits was te lang, dus die heb ik terug met de tang ingekort en bovenaan een stoppertje op geplaatst.

De jas was oorspronkelijk voorzien zonder voering, met een beleg, maar ik vond het toch echt niet mooi met al die zichtbare naden aan de binnenkant, dus ik besloot om hem dan maar volledig te voeren.

​Kijkje op de binnenkant met voering

​In de mouwen gebruikte ik roze voeringstof

Er liepen ook enkele kleine dingen fout, zo knipte ik de voering per ongeluk aan de stofvouw en moest ik het dus stellen met een halve centimeter naad. Ik besliste ook pas dat ik de jas volledig wilde voeren nadat ik het sierstiksel langs de rits al aangebracht had, waardoor ik de voering over de hele lengte met de hand moest vastnaaien 🙁 Maar goed nu kan ik wel goed onzichtbaar met de hand naaien 😉 en ik zette een mouw verkeerd in, maar ook dat kwam goed! 

​voorkant

​Achterkant

Zoals ik al zei kan je met deze jas werkelijk ALLES 😉 kijk maar mee!

Je kan ermee op de schommel...

​Je kan er hoog mee springen... (en terug veilig landen)

​Je kan er schattige bambi's mee strelen...

​Je kan er ook heel erg goed aapjes mee voederen...

​Deze jas is ook perfect geschikt om in of uit een dino-ei te kruipen...

Om gewoon casual mee te wandelen...

​Of voor een tochtje op een kameel...

​Je ziet het, met deze jas kan werkelijk alles 🙂

​Patroon: Ottobre 4/2016 Nr. 29 Biker

Stof: softshell van Stoffen Spektakel, groene voering van veritas, roze voering in de mouwen gekregen van Ann (danku Ann 🙂 )

Fournituren: paspel Stoffenkamer, ritsen en drukknoop veritas, ophanglusje roze schoenveter uit de action

Model: Maya


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • Prachtig gemaakt, zowel de jas als het model ? en leuk geschreven, vooral de demonstratie van hoe je alles kan met de jas ? Doe zo verder!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >