Een hartjesjurk voor Maya, want 6 jaar worden, dat verdient iets speciaals! 

 november 20, 2018

Door  Nele

​Een hartjesjurk voor Maya!

Ik schreef het al eerder, dit jaar is het in ons gezin het jaar van de drieën en de zessen. 

David werd 36 en kreeg deze mannenportefeuille 'Fritz'


Ik werd 33 en kreeg van mezelf deze verjaardagsjurk.


​En nu is het dus Maya haar beurt om te verjaren. ​Wie 6 jaar wordt verdient een extra speciaal kleedje, vinden jullie niet?

Ik maakte voor Maya een echte hartjesjurk! Ik vertrok van een patroon uit Knippie 3/2018 dat achteraan op de rug een grote opening heeft. Ik paste de opening een beetje aan, omdat hartjes toch veel leuker zijn dan cirkels 🙂 . Wie dit graag eens zelf wil doen, dit is echt niet moeilijk. Je moet er gewoon voor zorgen dat het laagste punt van het hartje bovenaan precies op de middenachterlijn valt. 

​Ik bestelde stof online, maar die kwam nooit toe 🙁 (Dank u B-post)...

​Ik moest dus last minute op zoek naar een andere stof. Ik sprong tijdens een springuur even de stoffenkamer binnen en vond gelukkig de ideale stof. Genoeg bling-bling om feestelijk te zijn, met toch nog een beetje roze voor mijn roze madam. De stof is een iets stevigere katoen, daardoor komt het hartje achteraan mooi uit. 

​Prachtige stof van Lewis & Irene

Ik tekende eerst de 116 over met extra lengte, maar gelukkig mat ik de patroondelen nog eens na en hield ze voor Maya. De 116 zou echt wel te smal geweest zijn. Ik vergrootte dus naar de 122 en die zit als gegoten! Ik voegde wel nog steeds een paar extra cm's toe onderaan, want Maya heeft lange benen. Van wie zou ze dat hebben? 😉 

​aan de zijkant sluit dit jurkje met een blinde rits

Ik twijfelde heel lang over de knoopjes en ging zelfs twee maal op zoek in de Veritas, maar besliste uiteindelijk dat deze donkergroene kamsnaps het mooist zouden zijn.

Het naaien zelf ging vlot met de werkbeschrijving uit de Knippie. Ik wilde de zakken aan de zijkant eerder weglaten, maar Maya vond die zakken de max, dus dit jurkje heeft zakken in de zijnaad.

​zakjes aan de zijkant

Eigenlijk was het allermoeilijkste onderdeel van de outfit nog de perfect bijpassende kousenbroek vinden. Ik ging op zoektocht in verschillende klerenwinkels, maar vond nergens een metalic of roségouden exemplaar. Gelukkig matcht deze roze kousenbroek met blinkers ook...

​Ook Oona kreeg een feestoutfit, maar daarover later meer! De nieuwsgierigen krijgen hier al een sneakpeak 😉 .

Gelukkige verjaardag Maya!!!

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort! (P.S. er komen zeker nog kerstcadeautips online, blijf de blog in de gaten houden)

Wat vinden jullie van deze hartjesjurk?

Patroon: jurk 8 uit Knippie editie 3 juni/juli 2018

Stof: stofje van Lewis & Irene uit de  ​Stoffenkamer

Modellen: Maya en Oona


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >