Getest en goedgekeurd: Graphite Trousers and shorts patroon 

 april 9, 2018

Door  Nele

(English version in Italic)

​Vandaag wordt het prachtige patroon van de 'Graphite trousers and shorts' van Made by Toya gelanceerd. (Voor deze gelegenheid heb ik mijn post ook vertaald in het Engels, zodat iedereen kan meelezen...)

Ik ben heel vereerd dat ik deel mocht uitmaken van het testerspanel!

Het graphite trousers and shorts - patroon omvat een lange broek, een driekwartbroek met rekker onderaan en een shortje. Ik koos ervoor om de shortjes-versie te testen.

Tested & approved: Graphite trousers & shorts pattern.

Today the beautiful pattern of the Graphite trousers & shorts by made by Toya are launched.

I am honored that I could be part of the test panel. In this graphite trousers and shorts-pattern you will find a cut-out for long trousers, cropped trousers with elasticated fit & shorts.

I chose to test out the shorts.

De werkbeschrijving is heel duidelijk (ook al is het een Engelstalig patroon) en met mooie tekeningen geïllustreerd.

Het patroon is gemakkelijk over te nemen en het shortje zit snel in elkaar!

Mijn eerste versie was eentje met omgeslagen boorden. Die werden (jammergenoeg voor mij) weggelaten in het uiteindelijke patroon, vandaar dat mijn tweede versie er eentje zonder boordjes werd.

The instructions were very clear & illustrated in beautiful design. The cut-out is easy to apply & the shorts were very easily made!

My first version was one with a cuffed hem. That detail was unfortunately for me removed from the final cut-out version as the final version does not included a cuffed hem.

Ik maakte voor mijn driejarige een twee jaar op basis van de maattabel en de maat past perfect!  Afhankelijk van het soort stof valt het shortje breder of smaller uit. Mijn twee versies zijn dezelfde maat, maar de blauwe in iets dikkere en lichtjes rekbare stof lijkt (veel) groter.

I chose the sizing of the shorts based on the size guidelines. I chose the size of the 2 year old version although my daughter is 3 years old – it fits perfectly! Depending on the kind of material you use will the result be bigger or smaller. My two versions were made for the same size however for the blue one I used a thicker & more elasticated fabric and this one does look bigger than my other version.

Voor mijn eerste versie van de graphite trousers heb ik mooie blauwe stof met bloemen gebruikt, een pareltje van op de zolder, lekker retro! Ik maakte dit shortje zonder strik vooraan.

For my first version of the graphite trousers I used a beautiful light blue fabric (a gem I found in the attic) & it looks very retro! For this one, I made it without the bow in front. 

​Voor mijn tweede versie koos ik een veel lichtere linnenachtige rode stof. Ik werkte met een bloemenstofje in de zakken en maakte het strikje in beide stofjes. En ik kon het ook niet laten om een paspeltje toe te voegen aan de zakjes 😉

For my second version I chose a red more linen type fabric. I worked with a floralprint for the pockets & made a bow with both fabrics to make the piece stand out more. I couldn’t help myself to add a little piping to the pockets of the shorts 😉

Een heel tof patroon met veel mogelijkheden dat er telkens weer anders uitziet afhankelijk van het soort stof waarin je het maakt!

The cut-out really allows you to create a great piece of clothing that looks different each time depending on the fabric!

​En gelukkig wilde de zon dit weekend eindelijk ook even meewerken zodat het echt shortjesweer was!

Luckily the sun decided to work with me this weekend where I could finally showcase these pieces on my daughter! Thanks for reading this & see you soon! 

Bedankt om te komen lezen en tot snel!

Het patroon van de Graphite trousers and shorts kan je kopen via deze link en met de code 'GRAPHITE 10 ' krijg je 10 procent korting tot en met zondag 15 april 2018. Laat jullie volledig gaan zou ik zeggen!

To purchase the cut-out of the graphite trousers and shorts you can click on this link and use the code 'GRAPHITE 10' to receive 10% discount untill sunday the 15th of April 2018. Enjoy everyone! 

​Patroon: Graphite trousers and shorts van made by Toya

Stof: allemaal uit stoffenvoorraad

​Model: Oona


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Toen ik mama werd van Maya, had ik plots een goeie uitvlucht om niet enkel sporadisch cadeautjes voor kindjes van vrienden te naaien maar zo vaak als ik wilde te naaien voor mijn eigen dochter. Het feit dat ik zwanger m'n job niet meer mocht uitoefenen, was de perfecte gelegenheid om aan naailes te beginnen. Die lessen bleef ik volgen, nu al 6 jaar lang wat resulteerde in heel wat jasjes, rokjes en diverse cadeautjes. Ondertussen naai ik ook voor mezelf en ben ik grote fan van tassen naaien, patronen ontwerpen en werkbeschrijvingen maken. Op deze blog wil ik niet alleen tonen wat ik maak, maar hoop ik dus ook om jullie te inspireren om zelf te beginnen naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hoop via deze site ook andere naaiende mama's te leren kennen en ervarigen, tips enzo uit te wisselen. Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken,... Nu je hier bent, laat gerust een berichtje achter in de commentaren!

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >