‘Fritz’ de zelfgemaakte mannenportefeuille

​De verjaardag van de man van je leven is uiteraard niet geslaagd zonder een zelfgemaakt cadeautje...

Ik hoor je al denken: '​allemaal goed en wel, maar wat kan je nu in godsnaam maken voor een man?' Wel ik heb goed nieuws, want mijn portefeuille werd goed onthaald door de jarige en kreeg meteen de naam 'Fritz'. 

David was al langer op zoek naar een compacter alternatief voor zijn dikke portefeuille waar hij toch nog de belangrijkste kaarten en wat geld in kwijt kan.

Zie hier het resultaat: 

​Ik ​zocht op internet naar een geschikt patroontje voor een compacte, mannelijke portefeuille, maar ik vond niet direct wat ik zocht. Ik besliste om zelf een patroon uit te tekenen en meteen mijn eerste tutorial voor jullie te maken! (maar daarover later meer...)

In de gang stond een oude lederen reistas klaar om naar het containerpark te gaan, maar die bleef iets langer staan dan gepland. De 98ste keer dat ik hem passeerde bedacht ik dat ik het leder misschien kon gebruiken voor mijn 'Fritz'. Zo gedacht zo gedaan, de reistas werd gestript en ik heb nog heel wat leer liggen voor komende projectjes 🙂

Mijn zus bracht vorig jaar stofjes mee uit Thailand. Het zijn katoentjes met leuke prints, maar een beetje stijf, dus niet zo geschikt voor rokjes en zo. Ik koos twee stofjes uit met dezelfde print, maar in een ander kleurtje. In mijn ritsenvoorraad vond ik nog een lichtbruine rits die mooi bij de stofjes past. 

Voila, nu nog papier, potlood, lat en een portie gezond verstand en alle ingrediënten zijn aanwezig. Het denkwerk nam meer tijd in beslag dan het naaiwerk dus ik zou 'Fritz' omschrijven als een ideaal snel op een middag of avond te naaien, last-minute cadeautje!

Hier enkele foto's van de afgewerkte 'Fritz'.

​Drie kaartenvakjes, zodat de belangrijkste kaarten meekunnen

​Genoeg plaats voor briefjes...

vakje voor kleingeld

​En een vakje voor kleingeld

​Alles wat je nodig hebt is aanwezig, maar in dun en compact formaat. Ideaal voor als je in kostuum bent of gewoon geen uitpuilende achterzak wil...

​Zoals gezegd maakte ik voor jullie het patroon en een uitgebreide werkbeschrijving, stap voor stap!

​Sneakpeak van de werkbeschrijving 😉

Wil je dit patroontje toevoegen aan je voorraad en zelf een 'Fritz' naaien?

Scroll dan naar beneden, vul je voornaam en e-mailadres in en klik op 'ik schrijf me in'. Je ontvangt van mij een welkomstmail met de link naar het patroon en de werkbeschrijving!

Twee vliegen in 1 klap, want zo blijf je op de hoogte van al de naai-avonturen op mijn blog via e-mail.

Alvast veeeeel naaiplezier en tot snel! Hou je vooral niet in om het resultaat te laten zien op mijn facebookpagina, instagram, e-mail of op deze blog!

 • Marleen De Bilde schreef:

  Graag het patroon van de protefeuille, kan je hem ook maken van nepleer ? Dank alvast,

  • Nele schreef:

   Dag Marleen,
   Als je je inschrijft op de nieuwsbrief krijg je automatisch dit patroon! Je kan hem zeker en vast maken in nepleer. Veel naaiplezier!

 • Peggy Heyndrickx. schreef:

  Graag had ik het patroon van de fritz portefeuille zodat ik er eentje voor men zonen kan maken.

  • Nele schreef:

   Dag Peggy,
   Als je je inschrijft op de nieuwsbrief, dan krijg je autmatisch het patroon en de werkbeschrijving! Heel veel naaiplezier en stuur mij gerust een fotootje van het resultaat!

 • Saskia Elshoff schreef:

  Heel leuk wat je zoal schreef, ik hou van leuke stropdassen voor mijn man, en de wallet komt ook goed uit! Dus graag ontvang ik hierbij het patroon van de Fritz??

 • Nora Laureyssens schreef:

  Hallo,
  Ik ontvang wel al je nieuwsbrief, maar kan ik ook de link naar de portefeuille ontvangen? Niet enkel een ideetje voor mannen… super mooi om cadeau te geven. Alvast bedankt.

 • Linda schreef:

  Graag ontvang ik het patroon van Fritz. Ziet er goed uit!

  • Nele schreef:

   Dag Linda,
   Bedankt voor het compliment! Blij dat je hem leuk vindt 🙂 Ik zie dat je je hebt ingeschreven op de nieuwsbrief. Dan krijg je van mij een mailtje met een link naar de pagina om het patroon en de werkbeschrijving te downloaden… Laat maar weten of het gelukt is! Groetjes Nele

 • Lieve schreef:

  Heel leuk model, al zou het voor mijn ventje net iets te kleurrijk zijn… Ik sla het patroon zeker op als cadeau-ideetje!

  • Nele schreef:

   Hey Lieve, merci! De kleuren kies je zelf hé, ik ben benieuwd naar jouw (sobere) versie! Stijlvol zal die sowieso wel worden 😉

 • fabie vervaele schreef:

  graag het patroon voor de portefeuille, bedankt! ik ben benieuwd naar je verdere werk! fabie

  • Nele schreef:

   Dag Fabie, als je je inschrijft in het groene kadertje. Dus voornaam en e-mailadres invullen, dan krijg je van mij een e-mail met de link naar het patroon en de werkbeschrijving! Je bent dan ook automatisch ingeschreven op de nieuwsbrief en krijgt dus een berichtje telkens ik een nieuwe post op mijn blog plaats… Alvast veel plezier en ik kijk uit naar het resultaat!!!

 • Marina schreef:

  Dank je wel voor het patroon en beschrijving van portemonéé

 • >