Flamingo’s en glitters… 

 maart 8, 2018

Door  Nele

​3 jaar!!! Amai ook al zo oud... Dat moet gevierd worden en bij een feest hoort natuuuuurlijk een feestelijk kleedje 🙂 En een beetje glitters mogen nooit ontbreken!

​Eerst had ik het idee om een leuk rokje en een T-shirtje te maken, maar Oona draagt liever kleedjes, dus ik vreesde dat ik geen succes zou hebben met een tweedelige outfit. 

Ik besloot om te proberen om het rokje met elastiek te combineren met een kleedje. Ik vond nergens een patroon, dus ik maakte er zelf eentje!

Eigenlijk is deze flamingo-versie mijn testversie...

​Ik begon met het uittekenen aan de hand van een T-shirtje van Oona om de armsgaten en kraagopening zo passend mogelijk te maken. 

Daarna ging ik wijder uit naar de taille toe en bleef verder wijder uitgaan tot beneden. Op die manier zou het in het midden toch mooi stroppen met de rekker erop en het effect van een plooirokje krijgen.

​Ik gebruikte blauwe voeringstof en oranje kamsnaps voor een leuk accentje.

​De flamingo-stof had ik nog liggen van vroeger bij Koekepeertje (nu omgevormd tot Hotstof). Ik had jammer genoeg niet voldoende stof om de flamingo's overal mooi te laten aansluiten en moest een beetje foefelen, maar al bij al ben ik toch blij dat ik dit stofje eindelijk heb kunnen gebruiken!

​Voorkant

​Achterkant

​Ik ben nog druk aan het werk aan het patroon en er moeten nog verbeteringen aangebracht worden (bij het achterpand moet de rok bijvoorbeeld aangestikt worden op de plek van de rekker en niet eronder zoals bij mij nu het geval is), maar ik hoop jullie binnenkort het patroontje te kunnen aanbieden!

Laat maar weten of jullie geïnteresseerd zijn!

Tot snel!

P.S. Je ontvangt nog steeds het patroon en werkbeschrijving van 'Fritz' als je je inschrijft op de nieuwsbrief in het groene kadertje onderaan 😉


​Patroon: eigen creatie

Stof: flamingo's van bij Koekepeertje (bestaat jammer genoeg niet meer, maar Valerie kan niet stilzitten en heeft ondertussen toch al terug een mini-winkel 😉 ) voering restje uit stoffenvoorraad

Knoopjes: kamsnaps (ooit eens op internet een hele set gekocht)

Model: Oona


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


>