Feestkleed voor… vaderdag? 

 juni 7, 2018

Door  Nele

​Een feestkleed voor Maya, maar het belangrijste van al: EIN-DE-LIJK heeft Maya haar eigen flamingokleedje! ​Maya was jaloers op dat van Oona en dat van mij, dus ik beloofde haar dat zij ook een zelfgemaakt kleedje met flamingo's zou krijgen... 

Ik had nogal een specifiek idee van het kleedje dat ik wilde maken. Een V-hals achteraan, een hele wijde rok, een blinde rits (geen knopen 😉 ), gouden paspels, korte mouwen, ... Ik ging op zoek naar een geschikt patroontje, maar niets was precies wat ik zocht. 

Ik besliste om te vertrekken van een patroontje uit een feesteditie van Knippie en dit aan te passen. De mouwen vond ik supertof, dus die moesten zeker blijven. De mouwtjes zijn een soort speciale pofmouwtjes. Ik moest hier wel wat prutsen om het netjes te krijgen aan de oksel. Dat heb ik met de hand genaaid. 

Het voorpand en het achterpand bestaan uit verschillende onderdelen, ideaal dus voor mijn gouden paspels! Voor de rest paste ik het patroon aan. Ik maakte aan de achterkant een V-hals en knipte het rokdeel veeeel wijder dan op het patroon voorzien was. Ik besliste ook dat ik het rokdeel niet zou voeren, aangezien het een zomerkleedje werd bij mij. Ik nam voor de lengte maat 122 en de breedte maat 116, aangezien ik weet dat de patronen van Knippie nogal wijd durven uitvallen.  

​Voorpand in drie delen met gouden paspels

Bij het knippen heb ik er op gelet dat mijn tekening achteraan zou doorlopen aan de blinde rits en dit is wonderwel gelukt! Ik ben supertrots 😉

​Blinde rits!

Een feestkleedje dat heeft ze, maar nu nog een feestje vinden.... Gelukkig is het zondag vaderdag, een ideale gelegenheid voor een feestkleed vind je niet 😉

​Achterkant met V-hals

​Lekker wijde rok 🙂

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!


Patroon: Knippie 6/2016

Stof: Flamingostof: De Stoffenkamer, voering: stoffenvoorraad

​Fournituren: blinde rits: Veritas, paspel: stoffenvoorraad

Model: Maya


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >