Feestkleed voor… vaderdag?

​Een feestkleed voor Maya, maar het belangrijste van al: EIN-DE-LIJK heeft Maya haar eigen flamingokleedje! ​Maya was jaloers op dat van Oona en dat van mij, dus ik beloofde haar dat zij ook een zelfgemaakt kleedje met flamingo's zou krijgen... 

Ik had nogal een specifiek idee van het kleedje dat ik wilde maken. Een V-hals achteraan, een hele wijde rok, een blinde rits (geen knopen 😉 ), gouden paspels, korte mouwen, ... Ik ging op zoek naar een geschikt patroontje, maar niets was precies wat ik zocht. 

Ik besliste om te vertrekken van een patroontje uit een feesteditie van Knippie en dit aan te passen. De mouwen vond ik supertof, dus die moesten zeker blijven. De mouwtjes zijn een soort speciale pofmouwtjes. Ik moest hier wel wat prutsen om het netjes te krijgen aan de oksel. Dat heb ik met de hand genaaid. 

Het voorpand en het achterpand bestaan uit verschillende onderdelen, ideaal dus voor mijn gouden paspels! Voor de rest paste ik het patroon aan. Ik maakte aan de achterkant een V-hals en knipte het rokdeel veeeel wijder dan op het patroon voorzien was. Ik besliste ook dat ik het rokdeel niet zou voeren, aangezien het een zomerkleedje werd bij mij. Ik nam voor de lengte maat 122 en de breedte maat 116, aangezien ik weet dat de patronen van Knippie nogal wijd durven uitvallen.  

​Voorpand in drie delen met gouden paspels

Bij het knippen heb ik er op gelet dat mijn tekening achteraan zou doorlopen aan de blinde rits en dit is wonderwel gelukt! Ik ben supertrots 😉

​Blinde rits!

Een feestkleedje dat heeft ze, maar nu nog een feestje vinden.... Gelukkig is het zondag vaderdag, een ideale gelegenheid voor een feestkleed vind je niet 😉

​Achterkant met V-hals

​Lekker wijde rok 🙂

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!


Patroon: Knippie 6/2016

Stof: Flamingostof: De Stoffenkamer, voering: stoffenvoorraad

​Fournituren: blinde rits: Veritas, paspel: stoffenvoorraad

Model: Maya

 • Lieve schreef:

  Wat een leuk kleedje vol prachtige details. Een toppertje ben jij!

 • Christa Verdonck schreef:

  Heel mooi kleedje Nele! Het past perfect!

 • Annemie schreef:

  alweer zeer geslaagd!

 • Liliane schreef:

  Nele ,je dochtertje is er heel mooi mee!
  dat de tekening doorloopt achteraan is supermooi!
  Liliane

 • >