Expecting and matching… 

 september 25, 2019

Door  Nele

​Niet één outfit, maar drie matching outfits! 

De trouwe lezers van mijn blog hadden het waarschijnlijk al opgemerkt? De laatste maanden heb ik minder posts geschreven. Ik kreeg hier en daar al de vraag hoe dit komt. Wel, daar kan ik nu een antwoord op geven. Er groeit een baby in mijn buik en dankzij deze nieuwe bewoner/bewoonster is mijn energielevel lager dan ooit! Ik moet veel rusten en naaien komt er dan vaak niet meer van...

Maar ik maak het goed! Vandaag dus niet één outfit, maar drie in één klap. 🙂

expecting and matching ligstoelen

​Chillen in de strandstoelen 

Voor mezelf maakte ik een zwangerschapsjurk na die ik nog liggen heb van toen ik de eerste keer zwanger was. Ik maakte zo goed als dat lukte een patroon zonder de jurk kapot te maken. Dit was gemakkelijker gedacht dan gedaan, maar ik ben wel trots op het eindresultaat. Aan de schouders moest ik een extra stukje stof toevoegen en eigenlijk geeft dit nog wel een tof accentje. Als ik deze jurk nog eens naai, zou ik hem wel enkele cm's langer maken, zeker omdat mijn buik nog verder zal groeien en hij dus enkel korter zal worden vanaf nu ;). 

expecting and matching Nele zijaanzicht

​Buikje nu 22 weken...

Voor Maya gebruikte ik een patroontje uit de Knippie. Het is eigenlijk een jurkje uit 1 stuk, maar ik knipte het patroon door in de taille aangezien ik heel graag de gele glitter elastiek in het midden wilde. Ik gokte een beetje hoe breed die elastiek moest zijn. Het naaien ging vlotjes, alleen blijft het beleg steeds naar buiten plooien, dus tips om dit op te lossen zonder het toch vast te stikken zijn zeker welkom! Vooral het detail met het lintje op de rug deed mij voor dit patroontje kiezen. (Als je op de foto's klikt, kan je ze groter bekijken.)

expecting and matching Maya vooraanzicht

​Jurkje met glitterelastiek in het midden

expecting and matching Maya land in zicht

​Land in zicht!

expecting and matching Maya dansen
expecting and matching Maya achteraanzicht ver

Voor Oona maakte ik de Lux jumpsuit. Het patroon heeft een oversized bovenpand en een spannend broekje. Ik versmalde het bovenstuk en nam voor het broekje twee maten groter, omdat ik niet wilde dat dit zou spannen. Achteraf gezien mocht ik het eigenlijk ook nog een beetje verlengd hebben, want nu is het pittig kort. Ik gebruikte dezelfde gele glitter elastiek en voegde achteraan een touwtje toe, zoals bij Maya haar jurkje. (Als je op de foto's klikt, kan je ze groter bekijken.)

expecting and matching Oona jumpsuit springen

​Deze jumpsuit is ideaal om mee te dansen!

expecting and matching Oona vooraanzicht
expecting and matching Oona jumpsuit vooraanzicht
expecting and matching jumpsuit Oona achteraanzicht

De twee zusjes kijken uit naar hun nieuwe broertje of zusje en kunnen dit vanaf nu zelfs doen in hun matching outfits!

expecting and matching zusjes achteraanzicht touwtjes

​Detail met touwtjes op de rug

expecting and matching zusjes knuffel

​Knuffelen...

expecting and matching zusjes knuffel 2
expecting and matching zusjes knuffel 3

Oja let ook op de bijpassende scrunchies 😉 . Hiervoor gebruikte ik de werkwijze van Fratsels . Ik veranderde enkel het keergat. Ik liet geen keergat in het midden, maar liet de lange zijde enkele cm's open. Dit is gemakkelijker met de overlock. Voor de eerste scrunchie gebruikte ik een rekker van 17 cm, dit vond ik achteraf veel de wijd. Voor de tweede scrunchie gebruikte ik een rekker van 12 cm, dat vind ik al beter, maar bij een volgende probeer ik toch eens met 10 cm of misschien zelfs 8 cm. Wordt vervolgd, want er is alvast een scrunchie-naai-namiddag met Maya gepland! 

expecting and matching samen achteraanzicht
expecting and matching buik 2

​Een kusje voor de baby!

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Stof: Les tissues du chien vert van Megan Blue Fabrics

Fournituren: glitter elastiek: Les tissues due chien vert, geel touw ​Veritas, vlieseline veritas

Patroon van mezelf: nagetekend van een bestaande jurk

Patroon Maya: Sweatjurk uit Knippie 1/2019

Patroon Oona: Lux jumpsuit van Bel'Etoile


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • Superleuke jurkjes alledrie hoor, voor het bandje bij de hals zou je misschien syloflix kunnen gebruiken dat is dubbelzijdige plak vlieseline ( Kun je ook gebruiken om stukjes stof of emblemen mee vast te plakken. Klein strookje knippen even strijken en het zit vast.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >