Een unieke kleuterrugzak voor Oona! 

 september 5, 2019

Door  Nele

​Dit jaar was het de beurt aan Oona om een nieuwe en vooral unieke rugzak te krijgen om het schooljaar mee te starten!

​Het kleedje met Russische popjes naaide ik eerder voor Let's sti(c)k together.

Vorig jaar kreeg Maya een echte boekentas om naar het eerste leerjaar te gaan. Die boekentas doet nog altijd mooi dienst, dus die is voorlopig niet aan vernieuwing toe.

​De boekentas van Maya

​Het gratis patroon van de 'My first backpack' van Iris May staat al lang op mijn to sew lijstje en regelmatig zag ik exemplaren verschijnen op sociale media. Telkens dacht ik, dit moet ik ook eens maken en nu kan ik dus trots melden dat mijn eerste first backpack een feit is ;). 

​Louis mocht ook eens op de foto 🙂

Oona was superblij en wilde hem meteen niet meer uitdoen.

De stofjes en het koord komen allemaal uit mijn stoffenvoorraad. De sluitingen vond ik in mijn 'voorraad gerecycleerde tassenonderdelen'. De tassenband is grijs met glitters en die kocht ik een paar maand geleden bij 'Les tissues du chien vert' in Brussel. Enkel voor de gespen aan de schouderbanden achteraan maakte ik een tripje naar de veritas. 

Voor ik startte met het naaien, haalde ik mijn textielverf en vaste hand nog even boven om de letters van Oona haar naam op de klep te schilderen. De metallic zilververf glinstert mooi en past perfect bij de glinsterende grijze tassenband.

​Kartonnetjes om recht te kunnen schilderen

​Ik heb ondertussen al wat ervaring met de uiteenlopende soorten versteviging die op de markt zijn en gebruikte verschillende materialen. Alle buitendelen werden verstevigd met vlieseline G700. Het achter- en voorpand en de schouderbanden verstevigde ik met style-vil. Voor de zijpanden en de klep gebruikte ik thermolam. Een soort mousse die je vastnaait aan de stof. Ik gebruikte die ook al voor het verstevigen van een winterjas en verschillende pennenzakken

Het resultaat is precies zoals ik het in mijn hoofd had. Lekker stevig (de rugzak blijft recht staan) en toch niet te stijf. Ik koos voor de medium-versie en die is echt ruim genoeg! Er kan met gemak een brooddoos, fruitdoosje en drinkfles in. En op de eerste schooldag gingen zelfs nog twee ponyknuffels mee in de rugzak 😉 .

​Superveel plaats voor alle spullen

​Koord met koordstopper om de rugzak af te sluiten

​Vooraan zijn twee voorvakjes, waar zelfs de drinkfles in past.

Het stappenplan op de blog van Iris May is makkelijk te volgen en het naaien op zich ging vlot. Ik koos voor dikke voeringstof, super zachte teddy, dit vergemakkelijkte het naaien niet, maar het lukte toch zonder grote problemen.

​Zooooooooo zacht!!!

Zoals ik al zei naaide ik ook style-vil tussen de schouderbanden zodat die lekker zacht zijn. Nadien naaide ik een aantal verticale stiksels om ze te verstevigen. Voor de onderkant gebruikte ik blauw nepleer, zodat die beter bestand is tegen een natte ondergrond. 

​Schouderbanden met style-vil 

​Waterdichte onderkant

Oona ging supertrots op pad met haar nieuwe rugzak naar de tweede kleuterklas.

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: gratis patroon 'My first backpack' van Iris May

Stoffen en fournituren: eigen stoffenvoorraad, Les tissues du chien vert, gespen schouderbanden veritas

Model: Oona

textielverf: zeefdrukinkt metallic zilver feeërieke


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >