Een rode Josephine cardigan mét glitters

​Ik naaide voor Oona een lekker zachte Josephine cardigan mét glitters.

Josephine cardigan OOYAmade

Terug in België en wat doe ik dan? Juist, ik naai mijn eerste Josephine cardigan... Ook al is het op dit moment mooi weer, we weten allemaal dat dat hier soms snel kan omslaan en dan is een leuke trui toch wel handig. 

Josephine cardigan OOYAmade

Ik zag al veel Josephine cardigans passeren op instagram en vooral die met de ballonmouwen vind ik superschattig.

​Eén van de veritassen 

Ik had nog een restje van deze rode wol met glitters over van de veritassen. Net genoeg om met wat gepruts toch alle patroondelen te kunnen overnemen voor een maatje 104. De zakken liet ik weg, want er bleef echt geen stof meer over.

Josephine cardigan OOYAmade

Zoals ik al zei koos ik voor de versie met ballonmouwen. Ballonmouwen zijn wijde mouwen die gefronst worden in een smalle boord. Dit zorgt voor een retrogevoel en wie mij een beetje kent, weet dat ik daar fan van ben 😉 .

Josephine cardigan OOYAmade

​Ballonmouw

De trui zat op een kleine drie uur helemaal in elkaar. Ik naaide de schoudernaden, mouwen en zijnaden met de overlock en haalde pas mijn naaimachine boven bij het rimpelen van de mouwen. De boord naaide ik ook met de naaimachine en overlockte ik achteraf. Nog enkel omzomen en klaar!

Josephine cardigan OOYAmade

Ik ben heel blij met het resultaat en de fonkelend oogjes van Oona toen ze de trui zag, waren goud waard. Maya bestelde meteen ook een exemplaar 🙂

Josephine cardigan OOYAmade
Josephine cardigan OOYAmade
Josephine cardigan OOYAmade
Josephine cardigan OOYAmade

Zou jij een trui met zoveel glitters durven dragen?

Josephine cardigan OOYAmade

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

​Patroon: Josephine Cardigan van Iris May

Stof: Veritas

Model: Oona

 • Sonja schreef:

  Wat een heerlijk vestje en in zo’n prachtige kleur. Daar gaat je dochter heel veel plezier van hebben in ons klimaat.

 • Christa schreef:

  Mooi Nele, de cardigan is op maat gemaakt, super gedaan!

 • Liliane schreef:

  de cardigan ziet er niet te groot uit he Nele!
  het is heel schattig voor zo’n meisje.Ze hebben veel geluk met een mama die zo goed kan naaien!

 • Ja hoor, ik zou deze trui meteen dragen!

 • >