Een rode Josephine cardigan mét glitters 

 april 24, 2019

Door  Nele

​Ik naaide voor Oona een lekker zachte Josephine cardigan mét glitters.

Josephine cardigan OOYAmade

Terug in België en wat doe ik dan? Juist, ik naai mijn eerste Josephine cardigan... Ook al is het op dit moment mooi weer, we weten allemaal dat dat hier soms snel kan omslaan en dan is een leuke trui toch wel handig. 

Josephine cardigan OOYAmade

Ik zag al veel Josephine cardigans passeren op instagram en vooral die met de ballonmouwen vind ik superschattig.

​Eén van de veritassen 

Ik had nog een restje van deze rode wol met glitters over van de veritassen. Net genoeg om met wat gepruts toch alle patroondelen te kunnen overnemen voor een maatje 104. De zakken liet ik weg, want er bleef echt geen stof meer over.

Josephine cardigan OOYAmade

Zoals ik al zei koos ik voor de versie met ballonmouwen. Ballonmouwen zijn wijde mouwen die gefronst worden in een smalle boord. Dit zorgt voor een retrogevoel en wie mij een beetje kent, weet dat ik daar fan van ben 😉 .

Josephine cardigan OOYAmade

​Ballonmouw

De trui zat op een kleine drie uur helemaal in elkaar. Ik naaide de schoudernaden, mouwen en zijnaden met de overlock en haalde pas mijn naaimachine boven bij het rimpelen van de mouwen. De boord naaide ik ook met de naaimachine en overlockte ik achteraf. Nog enkel omzomen en klaar!

Josephine cardigan OOYAmade

Ik ben heel blij met het resultaat en de fonkelend oogjes van Oona toen ze de trui zag, waren goud waard. Maya bestelde meteen ook een exemplaar 🙂

Josephine cardigan OOYAmade
Josephine cardigan OOYAmade
Josephine cardigan OOYAmade
Josephine cardigan OOYAmade

Zou jij een trui met zoveel glitters durven dragen?

Josephine cardigan OOYAmade

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

​Patroon: Josephine Cardigan van Iris May

Stof: Veritas

Model: Oona


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • de cardigan ziet er niet te groot uit he Nele!
    het is heel schattig voor zo’n meisje.Ze hebben veel geluk met een mama die zo goed kan naaien!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >