Een olifantastische zevende verjaardagsjurk!

​Een verjaardag betekent ten huize OOYAmade een op maat gemaakte verjaardagsjurk! Diegene die de blog al eventjes volgen zagen er al wat passeren...

Vorig jaar koos Maya voor deze hartjesjurk

​OMG Wat is ze veel gegroeid dit jaar!

​Dit jaar gooiden we het over een andere boeg en kozen we een luchtiger stofje voor haar verjaardagsjurk. Maya besliste ongeveer twee maand geleden dat haar lievelingskleur vanaf nu niet meer roze is, maar blauw. (Joepie!) En dan nog het liefst lichtblauw. 

​Bling bling 🙂

​Lichtblauwe sweater met gouden blinkers...

Oona kreeg vorige maand deze superzachte sweater en ik had Maya beloofd dat zij er ook één zou krijgen. We trokken naar Mertens om stof te kiezen en Maya vond daar een lichtblauwe teddy met gouden blinkers. Perfect dus! Ik had nog gouden boordstof over van deze sweaterdress​ met zelfgedrukte bloemen, dus dat kwam goed uit!

​Gouden blinkende boordstof

Ik zag meteen de combi voor mij met de blauwe olifantjesstof die ik op het laatste stoffenspektakel kocht en gelukkig vond Maya dit ook een goed idee!

​Olifantjes in de kap...

Voor de trui gebruikte ik nog eens het 'Huppari' patroon uit I love sweaters. De maat valt goed, maar de volgende keer maak ik de boord toch een stuk smaller zoals ik bij de versie van Oona gedaan had, want nu vind ik die echt veel te breed...

Voor de verjaardagsjurk gebruikte ik het patroon van dit appeltjesjurkje, omdat ik dit zo een tof modelletje vind, maar ik deed nogal wat aanpassingen... Deze keer wilde ik geen knopenpad vooraan, maar een blinde rits achteraan. Ik knipte dus het voorpand aan de stofvouw (ik voegde wel de cm's van het knopenpad toe) en het achterpand net niet aan de stofvouw, zodat ik een linker en een rechter achterpand had. Hetzelfde voor de rokdelen. De halsuitsnijding pastte ik ook aan, want de appeltjesjurk is nogal hoog gesloten. Dit los je op door niet alle knoopjes dicht te doen, maar aangezien ik geen knoopjes meer zou hebben, diepte ik de halsuitsnijding een beetje uit. De plooitjes bleef ik behouden en ook de dubbele elastiek zoals bij het appeltjesjurkje.

En tadaa, dit was het resultaat! Een blije zevenjarige 🙂

Ik zou zeggen op naar de volgende verjaardag, maar ze mag toch nog zo lang mogelijk klein blijven hoor. Het gaat al snel genoeg 😉 .

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort! 

Patronen: Huppari uit I love Sweaters en ​aangepaste mini-me uit Knippie 1/2019

Stoffen en fournituren: Olifantjesstof van het StoffenSpektakel, Lichtblauwe teddy met gouden glinsters en rits Mertens mercerie, boordstof en blinde rits uit stoffenvoorraad

Model: Maya

 • Ceriez Anne schreef:

  inderdaad knappe dochter met een heel geslaagde outfit!

 • Liliane Van Tittelboom schreef:

  Nele,je dochter is al een knappe ,grote meid en ze staat heel goed met haar kleedje en sweater!
  Weeral een geslaagde combinatie.

 • Liliane Van Tittelboom schreef:

  Nele,je dochter is al een knappe ,grote meid en ze staat heel goed met haar kleedje en sweater!
  Weeral een geslaagde combinatie.

 • Libbrecht josiane schreef:

  Proficiat!!!! Heel mooi

 • >