Een hartje voor juf Sofie 

 juni 24, 2019

Door  Nele

​Joepie, het is tijd voor een nieuwe let's sti(c)k together blogtour! 

Aan de vorige editie kon ik jammergenoeg op het laatste nippertje toch niet meedoen wegens onvoorziene omstandigheden, maar deze keer lukt het gelukkig wel! Bij let's sti(c)k together gaat een groepje naaiblogsters aan de slag rond hetzelfde thema. Dit zorgt altijd voor heel uiteenlopende creaties die toch aan elkaar te linken zijn. Neem zeker ook een kijkje bij de andere naaisters, de linkjes naar hun blog vind je onderaan deze post. Het thema deze keer is: 'Maak iets voor een ander'.

​Het is al eind juni, wat vliegt de tijd! En er wordt terug afscheid genomen van juffen en meesters en klasgenootjes en leerlingen. Bijna tijd voor een welverdiende vakantie!

Zoals jullie konden lezen in de post over Maya haar lentefeestkleed, kreeg Maya een naaimachine cadeau. We gingen dan ook samen aan de slag voor haar juf. Maya wilde voor juf Sofie graag iets met een hartje, dus ik ging op zoek op pinterest. Ik vond deze werkbeschrijving en we gingen aan de slag.

Eerst mocht Maya een mooi hartje tekenen op papier. Daarna knipten we lapjes uit de stof die ze zelf gekozen heeft. Blinkend roze voering en uiltjesstof voor de buitenkant, want haar klas is de uiltjesklas.

Dit is echt een superleuk projectje voor een beginner, aangezien je de rits niet hoeft 'in te naaien'. Als je een beetje recht kan stikken, lukt dit vanzelf. Als je zorgt dat je rits langer is dan de breedte van het uiteindelijke hartje, hoef je nergens bang voor te zijn!

Je begint dus met het vastnaaien van de rits aan de bovenkant en de onderkant van de buitenstof en daarna doe je hetzelfde met de voering.

Handig aan deze werkwijze is ook dat je pas helemaal op het einde de 'hartjesvorm' maakt. Tijdens de rest van het naaien is het dus niet zo heel erg als je ergens een beetje schuin naait 😉 .

Ik gaf een sierstiksel aan beide kanten van de rits voor een nettere afwerking terwijl Maya haar eerste pauze nam, want naaien dat is toch wel heel veel werk...

​Na enkele pogingen tekenden we het 'perfecte' hartje

Daarna legden we alle delen op elkaar en Maya gebruikte wonderclips om alle​s op elkaar te houden. Hierop legden we dan de hartjesvorm en ​Maya tekende die over op de stof.

​hartjesvorm overtekenen

Als laatste stap naai je op de omtrek van het hartje en knip je het hartje uit.

Tada, als je alles keert heb je een mooi hartjestasje!

​Spannend! Het tasje buitenste buiten keren

Niet perfect, maar met veel liefde helemaal zelf genaaid voor juf Sofie!

​I heart juf Sofie

​Naai iets voor een ander is in mijn geval ook een beetje door een ander deze keer. Bravo Maya! 

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: I heart you bag

Stof: restjes uit mijn (bescheiden) stoffenvoorraad

Model en naaister van dienst: Maya

​Neem zeker een kijkje bij de andere blogsters die meedoen met Let's sti(c)k together! Sewing à la Carte, Girls in Uniform, Miel de Fleur, Gezien bij Justine, Mamasasewing, Woohoo by Davina, Naaisdrovje!, Just Delphine

 


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • Leuk om samen met je dochter te naaien voor de juf. En Wat een mooi resultaat.
    Mijn oudste zoon zat dit jaar ook in de uiltjesklas in zijn school.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >