Een echte prinsessenjurk voor carnaval 

 maart 1, 2019

Door  Nele

​Tromgeroffel: Allereerst proficiat aan Marleen Herteleer, want zij wint het pakketje van de give-away! Veel plezier ermee! 

​Prinsessen kunnen heeeel diep buigen!

Ondertussen zaten we hier niet stil, want ik naaide een echte prinsessenjurk voor Maya. Met échte kant en échte prinsessenjurkenstof 😉

​Ik gebruikte dit gratis patroon als basis, dat ik vond via de facebookgroep 'Gratis naaipatronen Kids'. ​De werkbeschrijving werd (ik denk door google translate) vertaald uit het Russisch. Ik printte het patroon en gebruikte de 'kleef de pdf aan het raam'-methode om alle delen vlot aan elkaar te plakken. Het patroon is in maat 128 en dat is nog wat te groot voor Maya. Toen ik het op een verkleedkleedje legde om te checken, leek het me vooral veel te breed. Ik knipte dus zonder naadwaarde. Ik meende uit de letterlijk vertaalde werkbeschrijving af te leiden dat zij werken met een blinde rits. Ik wilde graag dat deze prinsessenjurk gemakkelijk aan- en uit te trekken is, want dat is nu eenmaal noodzakelijk voor verkleedkleren. Ik maakte het achterpand uit rekbare stof, zodat er geen rits nodig is. ​Ik heb het kleedje ook niet gevoerd, want iedereen weet dat kleine prinsesjes dat niet belangrijk vinden. 

​Een volledige cirkelrok, dus ideaal om te zwieren!

Ik trok naar mijn stofjesvoorraad en vond daar nog wat restjes roze stof die ik gebruikte voor het voorpand en een stukje paarse tricot voor de rug en de mouwen. Mijn zus gaf mij een paar maand geleden enkele stoffen uit Azië cadeau waaronder een grote lap iets stijvere roze stof met witte streepjes. Deze stof leek mij ideaal voor de rok. Ten slotte maakte een restje kant van een gordijn uit lang vervlogen tijden de prinsessenjurk helemaal echt. 

Het voor- en achterpand bestaan elk uit drie delen. Bij het voorpand dubbelde ik het middelste deel met kant. Ik naaide de delen aan elkaar en naaide de naden plat met een sierstiksel. Vooraan gebruikte ik een rechte steek en bij de rekbare stukken een zigzag. Toen ik de mouwen wilde bevestigen vond ik dat ze toch nog wat prinsessen-attitude misten. Gelukkig kreeg ik ooit van mijn grootmoe een zakje met 'lintjes die ze niet meer nodig had' en tussen die lintjes zat een kantje met oranje boord. Check!

​Middelste deel voorpand gedubbeld met kant

​Achterkant in rekbare tricot

Na een eerste pasbeurt bleek de maat gelukkig perfect, behalve aan de mouwtjes. Die waren veel te breed bovenaan. Ik naaide aan de binnenkant van de mouwen een reepje framilon en voila: een echte prinsessenjurk!

​Kijk daar!!!! Een kikker

​Nog een laatste buiging...

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: Gratis Russisch patroon in maat 128 met veel aanpassingen

Stof: Allemaal uit stoffenvoorraad

Model: prinses Maya


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • De jurk is prachtig, ik ben naar zoiets opzoek, maar de link naar het gratis patroon werkt niet. Heeft u misschien een andere link?

  • ronduit schitterend,zowel de jurk,de fotoreportage als de tekst.10 op 10 voor je creativiteit : zelfs een Russische tekst vertalen,daar draai je je hand niet voor om.Ik zit dit hier met een smile van mijn ene oor tot mijn andere te lezen!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >