Een berenknuffelige knuffel 

 september 15, 2020

Door  Nele

Tijdens de coronalockdown wilde Maya graag zelf een knuffel naaien. We gingen op zoek naar een simpel patroontje en kwamen uit bij de 'Charity bear' een gratis patroon van Shiny Happy world.

We gebruikten voor deze beer trouwens uitsluitend restjes, dus het was ook een leuk restjes-verwerk-project!

Het leuke aan dit patroontje is dat je een reeks neusjes en oogjes en hartjes bij het patroon krijgt, waardoor je kan mixen en matchen en er volledig je eigen ding van kan maken.

We hadden nog teddystof over van Maya haar superzachte trui. Lichtblauw met gouden spikkels, perfect voor een knuffelige knuffel dus 🙂 .

De grootste uitdaging aan het werken met dit soort stof is om niet zot te komen van alle pluizen vind ik!  Met de stofzuiger in aanslag begon Maya dus aan het knippen van het patroon. 

Lekker veel pluisjes 🙂

Het hartje is een opstrijkpatch.

We kozen enkele stukjes fleece voor de oogjes, neus en mondje. Die naaide ik op het voorpand met een zigzagsteek. Zijn buikje kon nog net uit een restje lichtblauwe katoen met pinguïns. Ik naaide heel lang geleden toen Maya nog klein was dit schattige pinguïnjasje.

Mini-Maya in 2014

Maya naaide rond om rond het voorpand en achterpand aan elkaar. Dit patroon is echt heel goed te doen voor kinderen. 

Toen werd het tijd om de beer te vullen.

Ze wilde graag een boodschap verstoppen in de knuffel, dus naaiden we een mini hartje dat ze dan tussen de vulling stak terwijl ze een wens deed. Dat vond ik wel heel schattig...

Hopelijk komt jouw wens uit!

Het keergaatje dichtnaaien en klaar!

Knuffelen maar!

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: Warren the Charity bear van Shiny happy world

Stof en fournituren: allemaal uit voorraad

Model: Beer en Maya 😉

Enter your text here...


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >