Douchegordijn wordt zwemzak

Ojee... 1 september en Maya gaat al naar de derde kleuterklas. Wanneer is dat gebeurd???

In de derde kleuterklas zitten heeft gelukkig ook veel voordelen, waarvan eentje er toch wel tussenuit springt: gaan zwemmen met de klas! Dat vraagt om een unieke zwemzak 🙂

De zoektocht naar een geschikt patroontje begint. Na wat rondsurfen op pinterest besluit ik dat ik zelf aan de slag kan zonder patroon. Voor het kiezen van de afmeting neem ik gewoon twee handdoeken en kijk hoeveel ruimte ik daarvoor nodig heb.

Nu ik een idee heb hoe ik te werk zal gaan en hoeveel stof ik daarvoor nodig heb, moet ik de geschikte stof nog vinden in mijn bescheiden (ahum) stofvoorraad.

Wat vind ik hier? Een oud douchegordijn? Waterdicht, niet te dik en met een leuk printje... Ideaal dus!

Voor de buitenstof gebruikte ik een restje sweaterstof met roze bambi's met glitters. Altijd een succes 😉

Spitter spetter spater! (en blijf nog maar even mijn klein kleutertje ondertussen)

Patroon: geen

Stof: oud douchegordijn IKEA, restje sweaterstof met roze bambi's van Stoffen Artevelde

Touw: Action

 • Katrien schreef:

  wat een leuk idee om een douchegordijn te gebruiken!! Ik ben altijd een beetje ongerust dat zo’n zakje na een tijdje ‘vies’ wordt langs binnen… Blijft het wel ok met zo’n douchegordijn? bedankt alvast!

  • Nele schreef:

   Ja hoor! Het is hier nu twee jaar in gebruik en ik hang het steeds binnenstebuiten te drogen na de zwembeurt, dus met het douchegordijn naar buiten en er is nog niets aan 🙂 Het wordt nog steeds bij elke zwembeurt gebruikt!

 • niek schreef:

  hihi Ooya gaat de ether in en Maya gaat zwemmen …. leuk !
  nu al benieuwd naar de volgende posts …

  een grote supporter

  O paniek

 • >