De open wide pouch, een tof make-up tasje 

 september 16, 2019

Door  Nele

​Een open wide pouch, een tof make-up tasje met geometrische vorm, voor de schminkspulletjes van mama.

open wide pouch inhoud uitgestald

​Dit is maar een selectie, er kan echt veel in dit tasje!

Op 5 september is mijn mama jarig en ze verdient dan natuurlijk een zelfgemaakt cadeautje.

Op de facebookgroep 'bag sewing and marketing for business' kwam ik dankzij Linda Lai in contact met dit toffe tasje. Ik vind de vorm fantastisch. Een ritstasje, maar dan eens iets anders... Het tasje is lekker ruim en kan zoals de naam al verklapt ook helemaal wijd open staan. Handig dus!

open wide pouch boomstronk
open wide pouch bovenaanzicht boomstronk
open wide pouch zijaanzicht boomstronk

​Er is een videotutorial waarin uitgelegd wordt hoe je het patroon maakt, alles knipt, en het tasje ineen zet. De tutorial is makkelijk te volgen en het naaiwerk valt heel goed mee! Ik gebruikte een restje termolam als versteviging, wat het nadeel heeft dat de naden nogal dik worden aangezien je deze versteviging meenaait en niet opstrijkt. Voor het volgende tasje zou ik eerder opstrijkbare versteviging gebruiken zoals in de videotutorial aangeraden wordt. Ik koos voor een redelijk dikke voeringstof, omdat ik weet dat dit oker echt mama's kleur is. Ik had nog een klein restje liggen van de veritassen en daar kon ik nét het voeringdeel uit knippen.

​Dit restje oker past perfect bij het buitenstofje

In de video gebruiken ze een 'eindeloze' rits. Ik had dat niet meteen liggen, maar wel een mooie zwarte rits met gouden tandjes. Ik kon het tasje zonder problemen naaien met deze rits van 35 cm, dus je hoeft niet persé rits op rol te zoeken voor dit project.

​Zwarte rits met gouden tandjes

Op het einde naaien ze in de tutorial met de hand, maar wie mij een beetje volgt weet dat ik een hekel heb aan met de hand naaien. Ik naaide het tasje volledig met de naaimachine en dit ging ook 😉 .

Mama was heel blij met haar nieuw make-up-tasje, want het vorig dat ze gebruikte was eigenlijk net te klein en dit tasje is een beetje groter. Een schot in de roos dus!

open wide pouch zoom met inhoud

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: gratis! Open wide pouch

Stof: buitenstof uit Azië, voeringstof restje van de veritassen, rits veritas, termolam uit stoffenvoorraad


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >