De open wide pouch, een tof make-up tasje

​Een open wide pouch, een tof make-up tasje met geometrische vorm, voor de schminkspulletjes van mama.

open wide pouch inhoud uitgestald

​Dit is maar een selectie, er kan echt veel in dit tasje!

Op 5 september is mijn mama jarig en ze verdient dan natuurlijk een zelfgemaakt cadeautje.

Op de facebookgroep 'bag sewing and marketing for business' kwam ik dankzij Linda Lai in contact met dit toffe tasje. Ik vind de vorm fantastisch. Een ritstasje, maar dan eens iets anders... Het tasje is lekker ruim en kan zoals de naam al verklapt ook helemaal wijd open staan. Handig dus!

open wide pouch boomstronk
open wide pouch bovenaanzicht boomstronk
open wide pouch zijaanzicht boomstronk

​Er is een videotutorial waarin uitgelegd wordt hoe je het patroon maakt, alles knipt, en het tasje ineen zet. De tutorial is makkelijk te volgen en het naaiwerk valt heel goed mee! Ik gebruikte een restje termolam als versteviging, wat het nadeel heeft dat de naden nogal dik worden aangezien je deze versteviging meenaait en niet opstrijkt. Voor het volgende tasje zou ik eerder opstrijkbare versteviging gebruiken zoals in de videotutorial aangeraden wordt. Ik koos voor een redelijk dikke voeringstof, omdat ik weet dat dit oker echt mama's kleur is. Ik had nog een klein restje liggen van de veritassen en daar kon ik nét het voeringdeel uit knippen.

​Dit restje oker past perfect bij het buitenstofje

In de video gebruiken ze een 'eindeloze' rits. Ik had dat niet meteen liggen, maar wel een mooie zwarte rits met gouden tandjes. Ik kon het tasje zonder problemen naaien met deze rits van 35 cm, dus je hoeft niet persé rits op rol te zoeken voor dit project.

​Zwarte rits met gouden tandjes

Op het einde naaien ze in de tutorial met de hand, maar wie mij een beetje volgt weet dat ik een hekel heb aan met de hand naaien. Ik naaide het tasje volledig met de naaimachine en dit ging ook 😉 .

Mama was heel blij met haar nieuw make-up-tasje, want het vorig dat ze gebruikte was eigenlijk net te klein en dit tasje is een beetje groter. Een schot in de roos dus!

open wide pouch zoom met inhoud

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: gratis! Open wide pouch

Stof: buitenstof uit Azië, voeringstof restje van de veritassen, rits veritas, termolam uit stoffenvoorraad

 • Delphine schreef:

  Echt een leuk tasje, ook een vrolijk stofje

 • Sonja schreef:

  Wat een prachtig kleurrijk tasje en in combinatie met de zwarte rits met gouden tasje weer een perfect afgewerkt project.

 • Hilde schreef:

  Nog een keertje bedankt, Nele, voor het superleuke tasje. Zo wil ik nog dikwijls verjaren! ?

 • MIA schreef:

  Wat een knap tasje ! Dankuwel voor het delen van alle info!

 • Josiane schreef:

  Wauw super kga dat ook eens maken!!!!!

 • >