Costa del Solis voor moeders én dochters 

 augustus 10, 2018

Door  Nele

​De Solis van Sofilantjes is een echte hype in naailand. Zeker nu de Solis naast de meisjesversie ook in vrouwenversie uitgebracht werd.

Wat deze Solis echt speciaal maakt is dat ik hem naaide ​samen met Maya. Een staaltje moeder- en dochter-naaien dus!

Maya mocht met het zoommaatje ​en het zeepje het patroon overnemen op de stof en daarna knippen. Dit alles onder mijn toeziend oog uiteraard, oja, en ​ik moet toegeven dat het voor mij een oefening in onthaasten was 😉 .

We zetten de Solis volledig in elkaar met de overlock. Maya zat op mijn schoot en mocht helpen met het verwijderen van de wonderclips. Ik lockte de naden ​ietsje trager dan anders (want wonderclips verwijderen is wel echt een héél groot werk 😛 ).

​Toen het kleedje bijna af was en we uiteindelijk aan de zoom gekomen waren, mocht ik in mijn eentje die volledige lengte een cm omspelden, die nog eens 2 cm omspelden en daarna vaststikken. (Een kleedje maken duurt wel heeeel lang hé mama). ​Gelukkig was dit de laatste stap 😉 . Eigenlijk hadden we alletwee geen reden om ons geduld kwijt te zijn, want het kleedje zat in drie uur tijd in elkaar inclusief patroon overnemen en stof knippen. 

​We hadden een leuke moeder-dochter-namiddag en zijn samen trots op deze Solis waarmee je goed kan zwieren!  

E​en volledige cirkelrok!

​De toffe achterkant

​Oona draagt haar flamingoverjaardagskleedje dat ik eerder blogde

​Mezelf zie ik nu niet meteen met een Solis rondlopen, dus dat laat ik over aan jullie, maar dit is zeker een aanrader voor een moeder-dochter ​projectje!  

​Het twinnen kon ik gelukkig overlaten aan Oona die zoals je hier al kon lezen een simple dress kreeg uit het restje van de stof.

Bedankt om te komen lezen en tot snel! P.S. op instagram/ooyamade zie je het kleedje echt draaien!

Patroon: Solis van Sofilantjes

Stof: prachtige tricot van Stenzo met blaadjes en vlinders en effen tricot voor voering en achterzijde Stoffen Artevelde

Modellen: Maya en Oona


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >