Cesta, c’est ça, een opbergmand voor Siem 

 april 22, 2021

Door  Nele

Joepie! Ik mocht nog eens een patroon testen. De Cesta van de Stoffengalerij. Een superleuk patroon voor een opbergmand voor... Kies zelf maar! Afhankelijk van de stoffenkeuze en type versteviging kan je alle richtingen uit. 

Via instagram mag ik een gratis digitaal patroon met handleiding weggeven, dus kom zeker een kijkje nemen en waag je kans!

De Cesta bestaat in twee maten. De L (20cm) en de XL (25cm). Ik koos de kleinste variant omdat die net uit een losgehaalde kussensloop van Ikea kon. Zo past hij meteen bij de lakentjes en de kamer van Siem.

Dit is een redelijk snel-klaar projectje. Op een namiddag of avond zit deze mand in elkaar! De patroondelen zijn niet ingewikkeld. Je knipt dezelfde vorm vier keer uit. Twee keer in buitenstof en twee keer in binnenstof. Verder heb je nog een beetje tassenband, paspel en versteviging nodig.

Klaar om te starten!

Ik koos voor style-vil als versteviging. Dit materiaal lijkt het best op wat je in een laptophoes zou verwerken. Stevig en zacht. Ik knipte de style-vil met naadwaarde behalve bovenaan, want de versteviging komt niet in het stuk dat je omplooit achteraf. 

Als je kiest voor style vil heb je 1 extra taakje. Je naait de versteviging eerst rondomrond vast op de achterzijde van de buitenstof met een wijde zigzagsteek. 

Vanaf nu kan je het duidelijke stappenplan volgen. Je naait eerst de tassenband op de juiste plaats op de twee buitendelen. Hiervoor gebruik ik een trucje. Ik plooi het patroon dubbel net boven de onderrand van het merkteken voor de tassenband. 

Mijn tassenband moest op de blauwe merktekens omdat ik de kleine versie maakte.

Dan leg ik het patroon op de buitenstof en speld de tassenband vast vlak boven het patroon zodat de onderzijde van de tassenband perfect op het merkteken zit. Nadien hef ik het patroon op en speld de onderkant van de tassenband vast. 

Als de tassenband juist vastgepind is, heb ik nog een trucje om een mooi vierkant te naaien om de tassenband te bevestigen. Aangezien mijn tassenband 3 cm breed is, moet het vierkantje ook ongeveer 3cm op 3cm zijn. 

Ik start met naaien op drie cm van de onderrand en maak zo eerst de bovenkant van mijn vierkantje. Op die manier kunnen mijn speldjes nog even blijven zitten en ben ik zeker dat ik een mooi vierkantje kan maken.

Dit is het resultaat op de voorzijde en achterzijde.

Nadien naai je de buitentas in elkaar. Ik toon nog even een close-up van de hoeken voor wie hier nog geen ervaring mee heeft. 

Vouw de onderkant en zijkant op elkaar met de naad in het midden. 

De buitentas is nu al klaar! De binnentas naai je op dezelfde manier, maar hier mag je het keergat niet vergeten!

De paspel naaide ik volgens de werkwijze in de handleiding. 

Onder het gele clipje overlappen mijn twee delen, bijna niet te zien hé! 

Dan naai je de buitenmand aan de binnenmand. Bewonder het resultaat maar al eens! En als laatste stap sluit je het keergat. In de handleiding wordt dit met de hand gedaan, maar ik naai dit met de naaimachine dicht tegen de rand. 

Sneller en in mijn geval ook veel netter dan met de hand 😉 

Ziezo! En zoals je kan zien was niet alleen ik, maar ook Siem heel blij met zijn nieuwe mand 🙂 


Het patroon van de Cesta is vanaf vandaag te koop en voor de liefhebbers is er ook een naaibox met de benodigdheden.

P.S. De Stoffengalerij bestaat 5 jaar en geeft nog tot 30/4/2021 25% verjaardagskorting op stoffen en fournituren! 

Zoals ik al zei mag ik ook een digitaal patroon en handleiding weggeven 🙂 Kom dus zeker een kijkje nemen op instagram!

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!  

Patroon: Cesta van de Stoffengalerij

Stof: buitenstof Ikea, binnenstof uit eigen voorraad, versteviging style-vil van K-bas

Model: Siem


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >