ceci n’est pas een kleedje

​Dit lijkt op een kleedje, maar schijn bedriegt soms 😉

Ik naaide een zomers T-shirtje en een rokje voor Maya. Als ze de twee stuks samen aanheeft, lijkt het alsof ze een jurkje draagt...

​Dit 'kleedje' is ideaal om mee te springen en dansen!

De stof kocht ik op de markt in Leiden. We waren er op weekend en uiteraard ​bezocht ik al de plaatsen waar ik eventueel stofjes zou kunnen scoren. Ik plaatste een berichtje op de facebookgroep van de Stoffemiekes en kreeg al snel antwoord. Ik ging een kijkje nemen in de Stille Rijn 13 en vond een heel gezellig winkeltje waar ze achterin ook samen zaten te breien. Jammer genoeg vond ik daar niet echt een stofje dat ik wilde kopen. Gelukkig staan er op de markt in Leiden twee kramen met stoffen en fournituren. En hier vond ik wel vanalles! Onder andere dit leuke zebrastofje en de bijpassende rekker. Ik kocht een grote lap stof omdat ik mijn twee dochters hierin meteen zag twinnen. Dat twinnen is tot nu toe nog niet gelukt, maar dat hebben jullie nog te goed! 

​Ik vertrok vanuit het gratis Fons en Sien-patroontje dat ik ook al hier en hier gebruikte, maar ik versmalde het heel wat. Aangezien ik wilde dat het T-shirtje in de rok past en het effect heeft van een jurkje. ​Daarvoor heb ik het T-shirt onderaan ook langer gemaakt, zodat het niet uit de rok 'floept'. 

Voor het rokje maakte ik zelf een patroontje, dat ​Maya ook gebruikte toen ze zelf een rokje naaide.

​Eigenlijk is dit setje niet nieuw en het werd hier al veel gedragen en gewassen. Gelukkig blijft het stofje even mooi! 

​Als je het T-shirt uit het rokje haalt, heb je een leuk setje.

​En dan kan zelfs je buik op de foto!

Maakten jullie al eens zo'n setje?

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort! 

​Bekijk zeker eens de pagina over de eerste DIY sewbox van OOYAmade. Een pakketje met alle benodigdheden en uitgebreide werkbeschrijving om een prachtige goudkleurige toilettas te naaien!

​Patroon: T-shirt aangepaste versie van Fons en Sien van Wisj, rokje zelf getekend

Model: Maya

  • Wat een leuk idee! Zo heb je eigenlijk drie stuks ineen. Goed gevonden en heel mooi uitgewerkt.

  • annemie schreef:

    alweer een toppertje!

  • >