ceci n’est pas een kleedje 

 mei 21, 2019

Door  Nele

​Dit lijkt op een kleedje, maar schijn bedriegt soms 😉

Ik naaide een zomers T-shirtje en een rokje voor Maya. Als ze de twee stuks samen aanheeft, lijkt het alsof ze een jurkje draagt...

​Dit 'kleedje' is ideaal om mee te springen en dansen!

De stof kocht ik op de markt in Leiden. We waren er op weekend en uiteraard ​bezocht ik al de plaatsen waar ik eventueel stofjes zou kunnen scoren. Ik plaatste een berichtje op de facebookgroep van de Stoffemiekes en kreeg al snel antwoord. Ik ging een kijkje nemen in de Stille Rijn 13 en vond een heel gezellig winkeltje waar ze achterin ook samen zaten te breien. Jammer genoeg vond ik daar niet echt een stofje dat ik wilde kopen. Gelukkig staan er op de markt in Leiden twee kramen met stoffen en fournituren. En hier vond ik wel vanalles! Onder andere dit leuke zebrastofje en de bijpassende rekker. Ik kocht een grote lap stof omdat ik mijn twee dochters hierin meteen zag twinnen. Dat twinnen is tot nu toe nog niet gelukt, maar dat hebben jullie nog te goed! 

​Ik vertrok vanuit het gratis Fons en Sien-patroontje dat ik ook al hier en hier gebruikte, maar ik versmalde het heel wat. Aangezien ik wilde dat het T-shirtje in de rok past en het effect heeft van een jurkje. ​Daarvoor heb ik het T-shirt onderaan ook langer gemaakt, zodat het niet uit de rok 'floept'. 

Voor het rokje maakte ik zelf een patroontje, dat ​Maya ook gebruikte toen ze zelf een rokje naaide.

​Eigenlijk is dit setje niet nieuw en het werd hier al veel gedragen en gewassen. Gelukkig blijft het stofje even mooi! 

​Als je het T-shirt uit het rokje haalt, heb je een leuk setje.

​En dan kan zelfs je buik op de foto!

Maakten jullie al eens zo'n setje?

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort! 

​Bekijk zeker eens de pagina over de eerste DIY sewbox van OOYAmade. Een pakketje met alle benodigdheden en uitgebreide werkbeschrijving om een prachtige goudkleurige toilettas te naaien!

​Patroon: T-shirt aangepaste versie van Fons en Sien van Wisj, rokje zelf getekend

Model: Maya


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >