Bolero voor partycrashers 

 januari 23, 2019

Door  Nele

​Jullie hadden hem nog van mij te goed, de outfit die Oona kreeg voor de verjaardag van Maya. Een Solis-jurk en een bolero om het geheel wat winterser te maken. 

​Ik naaide al eens een Solis voor Maya en Oona wilde supergraag ook zo'n zwierjurkje. Aangezien ik de eerste solis maakte op een moeder-dochter workshop heb ik het patroon enkel in Maya haar maat. Ik ging dus aan de slag met de maten van Oona om de 122 om te zetten in een 104-110. Het stofje met vogeltjes had ik eens gekocht op een stoffenspektakel en de okerstof als accent is een restje van een jurk die ik ooit voor mezelf naaide, maar uiteindelijk nooit gedragen heb.

​Zwieren, zwieren, zwieren

​Typische achterkant van de Solis

​Voor de bijpassende bolero gebruikte ik nog eens het patroon van de Fons en Sien als basis. Ik hertekende het voorpand om het mooi af te ronden en nam deze keer de versie met mouwen. Ik zorgde er ook voor dat de bolero volledig omkeerbaar is. Het wol-achtige oker dat ik gebruikte voor de buitenstof kocht ik lang geleden eens met het plan daar een trui voor mezelf van te maken die er tot op heden nog niet gekomen is.

Ik toon jullie even hoe ik het T-shirtpatroon aanpaste om er een bolero van te maken. Ik trok een gebogen lijn vanaf de hals vooraan tot aan de middenvoor naar onder. 

​De gele lijn is de lijn voor de bolero

Sinds de verjaardag van Maya droeg Oona deze jurk al op elk feestje, we mogen dus spreken van een favoriet 😉

Maya haar hartjesjurk zagen jullie hier al eerder, maar nu kan ik eindelijk de foto's tonen van de twee zusjes samen in hun feestoutfit!

Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: Bolero: aangepaste Fons en Sien, jurkje: gebaseerd op de Solis van Sofilantjes

Stof: stoffenspektakel en stoffencircus

Modellen: Oona en MayaDit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >