Allemaal verschillende pamperzakjes! 

 januari 29, 2018

Door  Nele

​Pamperzakjes...Ik vind dat elke (nieuwe) mama en baby een uniek cadeautje verdienen. Leuk, op maat gemaakt en dan liefst nog praktisch ook...

1 van de topcadeaus vind ik dan ook een pamperzakje.

Pampers en doekjes moet je sowieso meesleuren (na 2,5 jaar doe ik dat ook nog steeds), dus waarom zou je het dan niet fashionable doen 😉

Ik maakte al heel veel pamperzakjes in verschillende variaties, met of zonder naam met flock, met knoopje (kamsnap) of velcro, met extra sluitbiesje, met paspel, met rigrag,...

Voor de afmetingen baseerde ik me op deze handleiding van eloleo, maar ik deed nogal wat aanpassingen naargelang de grootte van de pak doekjes die ik erin wilde steken. Ik maakte ook een versie met opening voor de doekjes, zodat je die pak niet telkens uit het pamperzakje moet halen als je een doekje wil. Nog handiger 😉 Wil je graag weten hoe dit moet? Ik ​wilde voor jullie een handleiding maken, maar Nathalie van seamsnormal was mij blijkbaar al voor... Zij voegt nog een andere sluiting met een kamsnap toe, dus nog nieuwe ideetjes voor een volgende versie 🙂

Hieronder enkele voorbeeldjes!

​Pamperzakje voor mama Liesbeth en baby Arthur met retrobloempjes...

​Pamperzakje voor mama Lizanne en baby Jonathan met stoere ijsberen...

​Pamperzakje voor mama Julie en baby Leon met geflockte naam...

​Pamperzakje voor mama Jozefien en baby Florian met de eerste letter van zijn naam...

​Oja, stiekem ook heel leuk om je cadeautje te zien opduiken bij de pamperwissels 😉

Ik maakte ondertussen ook een verversma(a)tje voor onderweg. Dit lijkt op het pamperzakje, maar dan met nog een extra verversmatje. Ik maakte hiervan een gratis tutorial!

​Bedankt om te komen lezen en tot binnenkort!

Patroon: zelf getekend op basis van deze tuttorial

Stof: allerlei restjes uit mijn stoffenvoorraad

Fournituren: kamsnaps, lintjes, flock uit stoffenvoorraad


Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...


Ik ben Nele van OOYAmade
Leuk dat je komt lezen!
Ik hoop om jou met deze website te inspireren om zelf te (beginnen) naaien of eens een andere afwerking te proberen. Want dat is mijn "fabrieksmerk"; leuke sierstikkingen, kleurrijke paspels, bijzondere voering en andere details. Ik hou van patronen en werkbeschrijvingen maken en ben supertrots als ik het resultaat van andere naaisters zie!

Andere dingen waar ik van hou: Maya, Oona, Siem, David, lesgeven, netflix kijken, zingen, piano spelen, iets gaan drinken met vrienden, lekker koken, mijn huis inrichten,...

Nele

    • Bedankt! Jij zult er ondertussen ook wel al een aantal genaaid hebben 😉 en volgende keer probeer ik eens zo’n flap zoals jij doet op je blog!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Zin om zelf aan de slag te gaan? Kom naar een workshop!


    >