Dungeons & T-shirts

​Een T-shirt op bestelling, voor een kindje dat ik niet ken (lees: geen idee van de omvang), met specifieke eisen. Maar hey, we houden wel van een uitdaging hé 😉 . Heel leuk om te doen, maar het blijft toch een stressy onderneming!

 ​"​Simon wil een lichtblauwe T-shirt met een fluogele draak."

BAM: Op de to do list: stof zoeken, prentjes van draken zoeken, fluoflock zoeken, patroon zoeken, plus afhankelijk van wat ik vind nog wat passende fournituren.

Stap 1: een leuk patroontje zoeken. Ik keek eerst eens tussen mijn pdf-patronen op de computer en ik kwam terecht bij de Ringer Tee van Brindile en Twig. Nog nooit gemaakt, lekker spannend, maar een supertof T-shirt met boordstofboordjes :). Oja en nog gratis ook, dus dat is mooi meegenomen! 

Stap 2: Op zoek naar de ideale lichtblauwe T-shirt-stof. Die vond ik in de Stoffenkamer, net als de flockfolie, de felblauwe boordstof, het blauwe overlockgaren en het fluo-naaigaren. Check!

Stap 3: Patroon aanpassen aan doorgekregen maten. (borstomtrek, hoofdomtrek, buikomtrek, taille, rughoogte, ... ) Meten is weten! Hmmm, ik eindigde met de breedte van maat 116 en de lengte van maat 98.

--- Ondertussen kreeg ik al bericht dat de T-shirt perfect past, dus gelukkig nam ik niet gewoon de maat 104! ---

Stap 4: draak kiezen... Ik zocht op google afbeeldingen van draken en baseerde me daarop voor het ontwerp van deze S-van-Simon-spuwende draak.

Stap 5: Het uitsnijden van de flockfolie met mijn cuttermes. Ik gebruikte dezelfde werkwijze als bij deze flex-applicatie. Belangrijkste eigenschap: geduld (en ook een vaste hand...). De oogjes knipte ik uit met een gaatjestang.

Stap 6: Ik knipte alle patroondelen uit de stof en flockte de draak in het midden van het voorpand.

Stap 7: Het in elkaar naaien van het T-shirt. Ik deed dit volledig met de overlock met lichblauw garen. Dit neemt niet veel tijd in beslag 🙂 .

Stap 8: Afwerking binnenkant hals en tweelingstiksels in fluo.

​Mouwboordjes met fluo-tweelingstiksel

​Binnenkant hals netjes afgewerkt! (Tuto volgt nog! 😉 )

​Afwerking hals achterkant met zigzagsteekje

​Achterkant

​Voorkant

​​Ik wens je veel plezier met de T-shirt, Simon!

Bedankt om te komen lezen en tot snel!!!

P.S. Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en ontvang een berichtje als ik iets post plus het patroon en de werkbeschrijving van Fritz!

Patroon: Ringer Tee van Brindille en Twig

Stoffen en fournituren: De Stoffenkamer​ 

  • Hilde schreef:

    Knap gedaan zeg! X

  • Anne Ceriez schreef:

    Zeer geslaagd (je label ook trouwens!)

  • >